Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Self-drive Madagascar

Self-drive Madagascar

Self drive in Madagascar

4x4 autorondreis door Madagaskar

Zit u graag zelf achter het stuur, want geeft dit u het gevoel van avontuur en vrijheid? Ook in Madagascar is het mogelijk om zelf te rijden tijdens uw vakantie!

Geniet van het onbezorgde van een georganiseerde reis, maar ook van het grote avontuur om zelf te rijden. U deelt zelf de dag in, maar weet wel waar u ’s avonds slaapt. Ook de belangrijkste parken en hoogtepunten zijn geregeld!

Een selfdrive reis in Madagascar kan in verschillende voertuigen gedaan worden. Voor bepaalde wegen is een 4X4 nodig, maar als u op de hoofdwegen is dat weer niet nodig. Hieronder ziet u een aantal van de selfdrive auto’s die Matoke Tours gebruikt en natuurlijk ook aanvullende informatie zodat u zelfverzekerd en goed voorbereid aan en reis in Madagascar begint. Eén ding is zeker, het rijden door het gevarieerde landschap van Madagaskar zal één van uw hoogtepunten van de rondreis zijn!

Zelf rijden Madagascar

Voor ervaren selfdrivers!

Madagascar is geschikt voor ervaren selfdrivers. Een avontuurlijke instelling is een must en een basis kennis van de Afrikaanse wegen is wel zo gewenst, mocht u dit land zelf rijdend willen ontdekken. Veel hoofdwegen zijn geasfalteerd en in redelijke staat. Gaat u in Madagascar van de gebaande paden, dan moet u voorbereid zijn op zware wegen, lange uren, veel modder, lokale pondjes en vooral zanderige ondergrond. Uiteraard zullen we u optimaal informeren en adviseren over welke wegen wel en niet te gebruiken. De keuze en het advies hangt sterk af van het seizoen waarin u wilt reizen.

Krijg ik een welkomstpakket met alle details van de selfdrive door Madagascar?

Ten eerste ontvangt u van Matoke Tours een informatie pakket voordat u naar Madagascar afreist. Hier staan tips en veel uitleg over wat te verwachten als u zelf gaat rijden. Daarnaast ontvangen alle reizigers bij het overhandigen van de auto ook een lijst met telefoonnummers van de hotels, de verantwoordelijke rangers bij de parken en eventuele vouchers. Alles (want als inclusief staat aangegeven op het voorstel) is door onze lokale agent geregeld. De vertegenwoordiger zal samen met u even door het programma lopen om er zeker van te zijn dat alles juist is geboekt.

Is een lokale simkaart handig?

De auto wordt geleverd met een mobiele telefoon voorzien van lokale simkaart. U hoeft dus niet zelf nog een lokale simkaart te kopen. De lokale sim is bijvoorbeeld handig om bij een late aankomst uw hotel te informeren, te informeren over excursies of andere praktische zaken die u lokaal moet regelen. Er zal een minimaal beltegoed op de simkaart staan. U kunt de simkaart natuurlijk ook gebruiken om naar huis te bellen, maar reken op hoge kosten, die u zelf zal moeten opladen.

Wat voor huurauto krijg ik toegewezen?

Natuurlijk wordt de keuze van de auto tijdens de boeking al besproken. Het gaat in de meeste gevallen om de Nissan Pickup, de Nissan Navarra of de authentieke Karenjy. Deze auto’s zijn ideaal voor de off-road routes in Madagascar. Hoog op de wielen en makkelijk wendbaar. Maar ook voor de geasfalteerde hoofdwegen zijn deze auto’s zeer comfortabel. Alle auto’s zijn in zeer goede staat. De auto’s worden verhuurd met alle benodigde reserveonderdelen en een goede krik.

De Karenjy

Wilt u op een bijzondere manier door Madagascar rijden, huur dan de in Madagascar gemaakte auto, de Karenjy! Zoals een kind een auto tekent, zo ziet de Karenjy er uit! Deze auto wordt in Madagascar gemaakt met Peugeot onderdelen. Hij is gemaakt om alle wegomstandigheden te trotseren en is comfortabel en betrouwbaar. Huurt u een Karenjy, dan krijgt u er een rondleiding in de fabriek gratis bij. De Karenjy maakt uw avontuur nog net iets authentieker!

Hoeveel mensen mogen er rijden?

Standaard is er één chauffeur per reisgezelschap die bevoegd is het voertuig te besturen. Mochten er meer reizigers in uw gezelschap het voertuig willen besturen dan kunt u het aantal additionele chauffeurs aangeven op het moment dat de auto wordt geleverd. Dit kan uitsluitend ter plekke doorgegeven worden aan de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het toevoegen van een extra chauffeur.

Wat is de maximum snelheid?

Op de geasfalteerde hoofdwegen (snelwegen) mag u 100km per uur rijden (tenzij anders is aangegeven). In de stedelijke omgeving geldt een maximumsnelheid van 50km per uur. De wegen van Madagaskar worden gebruikt door een mix van voertuigen, zoals ossenkarren, fietsers en voetgangers. Is het druk op de weg, pas uw snelheid dan aan! Vooral de wegen op het hoogland (RN7) en de weg naar het oosten (RN2) zijn erg druk.

Hoe zit het met pech onderweg?

Wanneer u uw huurauto ophaalt krijgt u verschillende noodnummers mee. Afhankelijk van de ernst van uw pech onderweg belt u het juiste nummer. Mocht u niet verder kunnen rijden en een nieuwe auto nodig hebben dan wordt de vervangende auto naar uw locatie gebracht.

Kunt u zelf doorrijden, bel dan eerst met de collega’s van onze lokale agent. Zij zullen u begeleiden in het analyseren van het probleem en zal er naar een passende oplossing worden gezocht. Als u aansprakelijk bent voor de schade en repareerkosten door onverantwoord rijgedrag (alcohol achter het stuur, te hard gereden etc.) is het aannemelijk dat u de kosten zelf moet betalen. Rij daarom altijd verantwoord!

Welke wegen komt u tegen?

Hoofdwegen

RN7

De RN7 is een geasfalteerde weg van ongeveer duizend kilometer van Antananarivo naar de kust van Tulear. Onderweg ziet u het landschap veranderen en rijdt u door de Aziatische hooglanden met de rijstvelden, door het regenwoud van Ranomafana en langs de granieten rotsen van Andringitra. Vervolgens zakt u naar het Colorado van Madagascar, Isalo NP, en eindigt de weg aan de kust van het kanaal van Mozambique. Een schitterende roadtrip die alles omvat. De mogelijkheid bestaat om in Tulear de auto op te laten halen en zelf per vliegtuig terug te komen. Een andere optie is de auto naar Tulear te laten brengen en vanuit hier de reis te beginnen.

RN2

De RN2 slingert door de bergkam naar het oosten waar u stopt bij het regenwoud Andasibe. Vervolgens rijdt u verder naar het kanaal van Pangalanes waar u per boot verder reist. In de meeste gevallen zal de auto hier worden opgehaald door de verhuurder en reist u per boot verder.

RN9

De RN9 gaat van Tulear via Manja naar Morandava. Een deel van de weg is geasfalteerd en maakt het mogelijk om in twee dagen in Morondava te komen. In Morondava kunt u de Baobab Avenue zien en naar het prachtige Tsingy de Bemeraha. Deze wegen zijn alleen begaanbaar van midden mei tot midden november. Vanuit Morondava kunt u over een geasfalteerde RN34 en 35 terug komen in Antsirabe in een volle dag. Ook kunt u Belo sur Mer bezoeken. Wel adviseren wij dan de route Morondava naar Tulear te doen en niet andersom, omdat in de namiddag de kans bestaat dat de zoutpannen rond Belo sur Mer vol lopen met zeewater en de bereikbaarheid slecht is.

TULEAR NAAR MORONDAVA

Een andere mogelijkheid is om de avontuurlijk route van Morondava langs de kust naar Tulear te nemen. Trek hier wel minimaal een week voor uit. U zult dan Belo sur Mer, Morombe en Andavadoaka bezoeken. Allemaal prachtige verlaten kustplaatsen met mooie stranden en goede resorts. De wegen zijn erg uitdagend, dus neem er de tijd voor om deze route te doen.

Natuurlijk zijn er nog meerdere mogelijkheden in Madagascar, maar ook veel onmogelijkheden. Stuur ons een mail als u vragen hebt over welke routes wel en niet kunnen. Hieronder vindt u de Fly & Drive reis die Matoke Tours heeft uitgewerkt:

Selfdrive op maat

U kunt uw Madagascar self-drive reis altijd op maat aanpassen. De getoonde reis is een voorbeeldreis die naar eigen inzicht aangepast kunnen worden. 

Breng ons op de hoogte van uw reiswensen middels ons webformulier of bel naar 073-6123364. 

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Madagascar

Eén van de hoogtepunten van een reis naar Madagascar is het zelf rijden. Welke hoogtepunten kunt u allemaal bezoeken? Lees het hier!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!