9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Nosy Be

Hoogtepunten

Nosy Be

Het parfum eiland

De heerlijke geuren van bloemen, kruiden en planten doen je binnen enkele minuten beseffen dat je hier op een tropisch droom eiland bent beland. En dat met uitzicht op de betoverende Indische oceaan, welkom op de droomplek Nosy Be!

Eenmaal op het eiland ruik je overal de Ylang-Ylang geur waar het eiland zo beroemd om is, daarom wordt het ook wel het parfum eiland genoemd. Daarnaast ruik je voornamelijk de heerlijke aroma’s van de koffie, cacao, vanille, rode peper en suikerriet. Zelfs de lemuren en de kameleons lijken nóg luier te zijn op het super relaxte Nosy Be. Het is hier dan ook optimaal genieten aan het einde van een bijzondere Madagascar rondreis.

De perfecte bestemming ná uw rondreis

Nosy Be is dat stukje Madagascar dat totaal niet op de rest van het land lijkt. Het is een stuk moderner en al veel verder ontwikkeld in toerisme. De ontwikkelingen die het toerisme met zich heeft meegebracht, zijn niet alleen maar positief. Een voorbeeld is het sekstoerisme waar je niet gemakkelijk omheen kunt kijken op het eiland, maar gelukkig merk je hier in de accommodaties zelf niets van.

Nosy Be is een zeer geliefde spot voor duikers, maar ook voor de snorkelaars is de kust absoluut een droom. Goede restaurants, fijne accommodatie, oneindig veel activiteiten en een prachtige natuur; Nosy Be biedt het allemaal. Al met al is het dus heerlijk genieten van het eilandleven. Het is de perfecte bestemming voor een puur ‘blote voeten gevoel’ ná uw rondreis door Madagascar.

Activiteiten in Nosy Be

Snorkelen, duiken, diverse watersporten

Nosy Be is het eiland met misschien wel de meeste excursie mogelijkheden. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Duiken en Snorkelen

Waarschijnlijk is dit één van de mooiste plekken van Madagascar om te snorkel en duiken. Dit gebied staat bekend om de vele zeeschildpadden, maar daarnaast zijn ook de koraalriffen nog erg mooi!

Walvissen spotten
In het juiste seizoen heeft u hier ook de mogelijkheid, net als op Ile Sainte Marie, om op zoek te gaan naar de walvissen. De zee reuzen komen ook hier voor, maar ze zijn wat moeilijker te spotten dan op Ile Sainte Marie.

Walvishaaien
De periode is wat moeilijk aan te geven, maar globaal kunt u van september tot en met november snorkelen met deze vriendelijke reuzen. De plankton eters zijn erg kalm en storen zich niet aan uw komst. Het voelt erg speciaal om op soms slechts één of twee meter afstand van deze dieren te zwemmen.

Nosy Iranja
Wanneer u aan een paradijs denkt, denkt u aan Nosy Iranja. Twee kleine eilandjes verbonden door een witte strook zand. Aan beide kant fel blauw water waar veel zeeschildpadden in zwemmen. Hier wordt u zeker even stil van, zo mooi. Het eiland biedt ook een mooi uitzichtpunt waar u zicht heeft op het blauwe water en de witte zandstrook. Onderweg naar Nosy Iranja heeft u ook een grote kans dolfijnen of walvissen te spotten.

En verder..
Naast snorkelen, duiken en de diverse watersporten, kunt u ook een fiets, een quad of een motortje huren en daarmee het hele eiland ontdekken. U kunt zich culinair laten verwennen in de vele restaurantjes. Voornamelijk de verse (en zeer betaalbare) kreeft, rechtstreeks uit de zee op uw bord, is een aanrader en uiteraard de heerlijke rum. Romantici en rustzoekers kunnen met een Catamaran naar het nog kleinere eiland Nosy Komba. Deze excursies worden overal aangeboden. Op Nosy Komba is het een stuk rustiger dan op Nosy Be. Ook hier is snorkelen en genieten van een heerlijke vismaaltijd en vers fruit op het strand aan de orde van de dag. Daarnaast zijn er ook nog de onbewoonde eilandjes genaamd Nosy Tanikly en Nosy Sakatia, die u kunt bezoeken.

 

 

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Nosy Be? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen