Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Fly-in safari Afrika

Fly-in safari Afrika

Fly-in Safari Afrika

Grote afstanden overbruggen met een vliegtuigje of helikopter? Dat kan in Afrika.

In plaats van hobbelen in een auto over de Afrikaanse dirtoads is er ook een mogelijkheid om van de ene naar de andere plaats te reizen in een klein vliegtuig. Veel nationale parken in landen als Oeganda, Tanzania, Kenia en Botswana hebben zogenaamde airstrips of kleine vliegvelden. Dat maakt het relatief eenvoudig om van park naar park te vliegen, de zogenaamde fly-in safari’s. Terwijl u van de ene naar de andere bestemming vliegt, geniet u van adembenemende uitzichten. U vliegt ook relatief laag, waardoor u de dorpjes en natuurschoon goed kunt observeren. 

U vliegt van hoogtepunt naar hoogtepunt, waardoor u extra kunt genieten van de meest luxueuze verblijfplaatsen op de mooiste plekken in de natuur. Bij aankomst op de luchthaven of airstrip wordt u opgewacht door een ranger van uw accommodatie, waarna u al direct in het park kunt genieten van de dieren en de landschappen. De rit op weg naar de lodge is al een mini safari op zich, waarbij de kans op het zien van wild reëel is. U bespaart veel tijd en wint aan exclusiviteit.

Ontdek onze fly-in safari mogelijkheden hieronder. Staat er iets niet tussen of heeft u zelf hele andere plannen? Neem contact met ons op om uw reis te bespreken.

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze fly-in safari's in Afrika

Vertrouwde fly-in safari's in Afrika

Bij Matoke Tours is uw fly-in safari in vertrouwde handen. Al enkele jaren op is Matoke Tours beoordeeld tot beste Nederlandse reisorganisatie in Afrika op basis van honderden onafhankelijke reviews. Deze reviews zijn gepubliceerd op safaribookings.com, de grootste onafhankelijke reviewsite (ter wereld) over safarireizen en touroperators in Afrika.

Ook op onze eigen site leest u honderden ervaringen terug van reizigers die met Matoke naar Afrika zijn gereisd. Voor een overzicht van deze reviews en andere ervaringen, klikt u hier. Tevens is Matoke Tours aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds en bent u er zo zeker van dat uw fly-in safari in Afrika veilig wordt geboekt.

Botswana Fly-in safari bestemming bij uitstek

Vrijwel nergens in Afrika ervaren reizigers zo’n hoog niveau van reizen als in Botswana. Doordat Botswana weinig verharde wegen heeft, veel waterrijke landschappen herbergt én de hoogtepunten ver uit elkaar liggen is vliegen de norm. Per sportvliegtuig wordt u comfortabel en snel van A naar B gebracht. Zo bent u verzekerd van een unieke ervaring, ver van de gebaande paden.

Let op uw bagage, beperkte ruimte aan boord!

Op vluchten binnen Afrika gelden meestal andere bagagelimieten dan op de intercontinentale vluchten. U kunt zich wel voorstellen dat de bagageruimte in de kleine vliegtuigen beperkt is, houd er dan ook rekening mee dat u vaak niet meer dan 23 of soms zelfs maar 15 kilo per persoon mee mag nemen aan bagage. En daar zit dan ook de handbagage bij in. Geen paniek! Het is mogelijk om – tegen betaling – extra kilo’s mee te nemen. Geef dit wel bij uw boeking aan, want dit moet wel van te voren worden aangevraagd!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!