Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ontdekkingsreis Zuid-Tanzania & Comoren

Ontdekkingsreis Zuid-Tanzania & Comoren

 15-DAAGSE Privéreis

VANAF € 6.340,- PER PERSOON

Voor de avonturiers en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar authentieke wildparken en verborgen tropische eilanden biedt Matoke Tours deze ontdekkingsreis naar de laatste geheimen van Afrika. Een zeer bijzondere combinatiereis, waarbij u wandelt tussen olifanten en snorkelt tussen walvissen!

Onvervalst safari in Selous en Ruaha
Het Selous Game Reserve en Ruaha Nationaal Park behoren tot het onontdekte zuiden van Tanzania. Weg van de gebaande paden beleeft u hier authentieke jeepsafari’s, waarbij u op zoek gaat naar grote troepen leeuwen en wilde honden. U wandelt door de wildernis van Selous en vaart bij ondergaande zon een groep olifanten tegemoet. In Ruaha geniet u van buitenaardse landschappen met baobabbomen en zoekt u in de avonduren naar jagende roofdieren tijdens de nachtsafari.

Reuzenmanta’s, walvissen en dolfijnen
De Comoren is een afgelegen paradijs voor natuurliefhebbers. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong en enkele zijn omringd door koraalriffen. Dit resulteert in een bijzonder rijke flora en fauna, zowel op het land als in het water. Ga snorkelen met walvissen of reuzenmanta’s of zoek dolfijnen en grote schildpadden. Even niet in de oceaan? De gehele zuidkant van het eiland Moheli is een natuurreservaat met prachtig regenwoud en vele rivieren, grotten en watervallen. Wandelen, mountainbiken en zwemmen onder idyllische watervallen behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Tijdens deze unieke reis staat u versteld van de natuur in haar puurste vorm en betreedt u paden waar weinigen u voor gingen!

Hoogtepunten tijdens deze reis: Selous – Ruaha – Comoren 

Accommodatieniveau

Tijdens deze avontuurlijke privéreis overnacht u in kleinschalige middenklasse accommodaties op de mooiste plekken van Zuid-Tanzania en de Comoren. Per locatie is de accommodatie weergegeven en direct doorgelinkt naar de desbetreffende pagina, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. Naast de bijzondere activiteiten zijn het ook vooral de accommodaties die deze reis zeer bijzonder maken. In het Ruaha Nationaal Park overnacht u in het avontuurlijke Kilimatonge Camp met slechts vier tenten dat hier alleen in de beste maanden van het jaar staat. Op de Comoren overnacht u in de enige accommodatie van Moheli Island, de middenklasse Laka Lodge. De accommodaties in deze reis zijn niet luxe, maar de belevingswaarde door de kleinschaligheid en het één zijn met de natuur is wat deze accommodatie zo aantrekkelijk maakt.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Tijdens een lange overland reis door Afrika in 2005 werd ik verliefd op dit continent en heb ik er daarna 15 jaar gewoond en gewerkt. De diversiteit aan wildlife, natuur en culturen maakt dit deel van de wereld mijn favoriet. Er gaat niets boven het oog in oog staan met een leeuw of genieten van een spectaculaire zonsondergang over de savanne.”

van Natasja Ras, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!