Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Wat kost een safari in Tanzania?

De prijs van een safari in Tanzania kan sterk variëren. Gemiddeld kost een rondreis van €250,- per dag tot wel €1000,- per dag, of meer. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van de rondreis. Het accommodatieniveau is van grote invloed, maar ook het type reis (groepsreis of privéreis).

Accommodatieniveau / reis
Middenklasse
Semi-luxe
Luxe
Exclusief
9-daagse rondreis Tanzania
Middenklasse
€ 3.000 - € 3.500
Semi-luxe
€ 3.500 - € 4.000
Luxe
€ 4.000 - € 4.400
Exclusief
€ 4.400 - € 4.800
12-daagse rondreis Tanzania & Zanzibar
Middenklasse
€ 3.000 - € 3.400
Semi-luxe
€ 3.400 - € 3.750
Luxe
€ 4.000 - € 4.500
Exclusief
€ 5.400 - € 5.750

*Bovenstaande prijzen gebaseerd op een reis met 2 personen en een tweepersoonskamer.

Welke factoren beïnvloeden de prijs

Accommodatieniveau

Tijdens onze rondreizen door Tanzania kunt u overnachten op vier verschillende niveaus. Per dag wordt voor elk (beschikbaar) niveau een suggestie gegeven, onze favoriet. Op deze manier krijgt u een goede indruk van en een gevoel krijgt bij de verschillende niveaus. Het is tevens mogelijk om de verschillende niveaus te combineren. Hieronder worden de verschillende accommodatieniveaus verder toegelicht.

Welke andere factoren zijn van invloed op de prijs?

Duur van de safari/rondreis

Vanzelfsprekend wordt de prijs van de reis duurder als u langer op safari gaat in Tanzania. Er zijn wel accommodaties die een scherpere prijs per nacht hanteren indien u langer op deze plek verblijft.

 

Reisperiode

In Tanzania worden verschillende reisperiodes gehanteerd. Deze worden enerzijds bepaald door het tropische klimaat wat een droog- en een regenseizoen heeft. Anderzijds zijn de prijzen van een safari ook erg afhankelijk van de vakantieperiodes. Klik hier voor meer informatie over het klimaat in Tanzania en de beste reistijd.

 

Type vervoer

Het meest gebruikte vervoerstype in Noord-Tanzania is de verlengde 4WD Toyota Landcruiser. Deze zijn speciaal aangepast zodat het een ultiem safarivoertuig is. Het is tevens mogelijk om te vliegen tijdens uw rondreis door Tanzania. Dit wordt met name gedaan in de luxere rondreizen en als de reisafstanden tussen de parken lang zijn. Dit laatste geldt met name in Zuid-Tanzania, waar een fly-in safari (vliegrondreis) meer gewoonte dan uitzondering is. Meer informatie over de verschillende vervoerstypes vindt u hier.

 

De grootte van het reisgezelschap

De grootte van het reisgezelschap kan van grote invloed zijn op de prijs per persoon per dag. Het verschil wordt vooral veroorzaakt door de kosten van het vervoer en de gids/chauffeur die gedeeld wordt door het aantal personen. Reist u met 6 personen in één verlengde Landcruiser, dan is de prijs per persoon aanzienlijk goedkoper dan bij twee personen.

 

Specifieke (reis)wensen

Voor liefhebbers van bijvoorbeeld fotografie, vogels, planten is het mogelijk om een gids aan te vragen met een extra kennis/opleiding in deze specifieke interesses. Uiteraard zijn hier vaak extra kosten aan verbonden. Daarnaast zijn de meer exclusieve en afgelegen parken vaak (aanzienlijk) duurder dan de meer toegankelijke parken.

Onderstaande kosten zijn niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten
  • Visumkosten
  • Vaccinaties
  • Fooien
  • Reserveringskosten en calamiteitenfonds
Onze populaire bestemmingen

Safarireizen naar Tanzania

Onze populaire bestemmingen

inspiratie & ervaringen

Wij inspireren u graag met onze ervaringen en tips