Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Kilimanjaro

Kilimanjaro

Expeditie Kilimanjaro

De berg die schittert!

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en behoort tot de wereldberoemde ‘7 summits’, de hoogste toppen per continent. De Kilimanjaro is een vrijstaand bergmassief van 60 bij 80 kilometer, gevormd door drie vulkanen. 

De ‘Kili’ ligt in het noordoosten van Tanzania tegen de grens met Kenia, net iets onder de evenaar. De imposante berg steekt vijf kilometer boven de omliggende savannevlaktes uit en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Ongeveer twee vierkante kilometer van de top van de Kilimanjaro is bedekt met gletsjers. Deze ijskap was aan het einde van de 19e eeuw nog vijf keer zo groot. Het hoogste punt van de Kibo vulkaan wordt Uhuru Peak genoemd. Dit punt is met 5895 meter de hoogste top van Afrika!

De kunst van de beklimming

Het beklimmen van de Kilimanjaro is geen technische klim, de uitdaging zit hem meer in de immense hoogte van de berg en de bijzonder snelle bestijging. Iedereen die de berg beklimt kan last krijgen van hoogteziekte; topfit of ongetraind, van te voren is niet in te schatten hoe het lichaam zal reageren op de hoogte. Elk expeditielid zal op één of andere manier de hoogte gaan voelen en de belangrijkste manier om hoogteziekte tegen te gaan is dan ook op de juiste manier te acclimatiseren (het lichaam laten wennen aan de hoogte). Over het algemeen geldt: hoe meer tijd men neemt om te wennen aan de hoogte, hoe groter de kans van slagen is op het behalen van de top! In alle routes die Matoke Tours aanbiedt kan een extra dag acclimatisatie worden ingepland, wat de kans op slagen vergroot.

“Every mountain top is within reach if you just keep climbing.” – Barry Finlay

Kilimanjaro Porter's Assistance Project (KPAP)

Matoke Tours is aangesloten bij het Kilimanjaro Porters Assistance Project dat in 2003 is opgericht. De missie van KPAP is om de werkomstandigheden van de dragers op de Kilimanjaro te verbeteren. Reizigers die kiezen voor een bedrijf dat is aangesloten bij KPAP weten dat de dragers goed behandeld worden en met veel plezier expeditieleden naar de top van de Kilimanjaro begeleiden.

Zo zorgt KPAP er voor dat bergkleding gratis verkrijgbaar is voor de dragers en zij een eerlijk loon ontvangen van de bedrijven die aangesloten zijn bij het project. Tevens biedt KPAP gratis EHBO cursussen, Engelse lessen en HIV/AIDS bewustwording cursussen aan.

Alle Kilimanjaro expedities die door Matoke Tours worden aangeboden zijn met dragers die gebruik maken van de voordelen die het KPAP project biedt.

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar de Kilimanjaro & Tanzania

Het specialisme van Matoke Tours

Uit liefde voor de Kilimanjaro!

Al sinds 2002 organiseert Matoke Tours reizen naar het fascinerende Tanzania. Een van onze belangrijkste specialismen is het veilig organiseren van Kilimanjaro beklimmingen. Onze Kilimanjaro specialisten beklommen de Machame route en zijn zo bevangen geraakt door dit enorme natuurgeweld en de diverse landschappen dat zij u met alle passie en kennis uit eerste hand kunnen helpen bij het samenstellen van uw beklimming. Door onze jarenlange ervaring in Tanzania kunnen we uw beklimming eventueel verlengen in de vorm van een safari naar de hoogtepunten van Tanzania of afsluiten op het tropische Zanzibar!

 

Onze groepsreizen en privéreizen naar de top van de Kilimanjaro

Laat u inspireren door de reizen op de overzichtspagina. Matoke Tours heeft verschillende groepsbeklimmingen die inspelen op uw wens. Liever met uw eigen gezelschap de berg op? Ontdek dan de selectie van privéreizen en bespreek samen met ons uw wensen. Onze Kilimanjaro specialisten helpen u graag bij het samenstellen van uw unieke droomreis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips.

Meer over de Kilimanjaro:

KilimanjaroReizen | RoutesPraktisch  |  Reviews Reisvoorstel