9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Duurzaam op reis met Matoke Tours!

Wat is onze planeet toch prachtig en wat is er nu mooier dan al die verscheidenheid aan natuur en cultuur te ontdekken. Matoke Tours wil u graag laten verwonderen over al het moois dat de wereld in het algemeen en Afrika specifiek te bieden heeft!

Dit willen we natuurlijk op een verantwoorde manier doen, zodat uw bezoek op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land dat u bezoekt. Ook stellen we ons als doel dat uw bezoek een positieve bijdrage levert aan de versterking van de natuur en de biodiversiteit van het land waar u in reist. De negatieve invloeden van toerisme (want die zijn er helaas ook) zullen we tot een minimum beperken. Uw reis draagt hoe dan ook bij aan het behoud en bescherming van de natuur.

Travelife Partner

Matoke Tours heeft de Travelife Partner award ontvangen. Dit is een erkenning voor onze lange termijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Matoke Tours voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

SUSTOUR-project EU

Matoke Tours neemt deel aan het door de EU gefinancierde SUSTOUR-project dat loopt van 2020 – 2023 en gericht is op het bevorderen van duurzaamheid in de Europese touroperatorsector door middel van een door het bedrijfsleven geleide aanpak. Het project ondersteunt meer dan 600 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 Europese landen bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties door middel van training, coaching en peer-to-peer leermogelijkheden. Meer informatie over het project vindt u op de website van SUSTOUR

Duurzaamheid is een kernwaarde van de toeristische ervaringen die we onze klanten willen bieden. Daarom nemen we graag deel aan dit eenjarige ondersteuningsprogramma dat loopt van midden 2022 tot midden 2023.  We verbinden ons ertoe deze kans te benutten en ons duurzaamheidsbeheer en onze prestaties actief te verbeteren.

Duurzaamheidsbeleid Matoke Tours

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!