9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Duurzaam op reis met Matoke Tours!

Bij Matoke Tours geloven we in de positieve impact die reizen kan hebben. In Afrika zien we deze impact elke dag tot leven komen. Elke stap die u zet op het prachtige Afrikaanse continent draagt bij aan een grotere visie: een visie van duurzaamheid, respect en samenwerking.

Dus, stap uit uw comfortzone en omarm het avontuur. Ontdek de prachtige wildernis, dompel u onder in levendige culturen en maak verbinding met de lokale bevolking. Beleef niet alleen een onvergetelijke reis, maar draag ook bij aan een duurzame toekomst. Samen veranderen we levens, versterken we gemeenschappen en beschermen we de schatten van Afrika.

Travelife

Matoke Tours heeft het Travelife certificaat voor Excellence in Sustainability. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Het programma is erop gericht duurzame praktijken binnen de reis- en toeristenindustrie te bevorderen, te verbeteren en te promoten.

De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN-ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

Travelife kent drie beoordelingsniveaus:

  • Travelife Engaged
  • Travelife Partner
  • Travelife Certified

Travelife Certified

Matoke Tours heeft de hoogste status van Travelife behaald en is nu Travelife Certified. Dit is een erkenning voor onze lange termijn inspanningen en koploperspositie op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Matoke Tours voldoet aan meer dan 200 criteria, welke betrekking hebben tot ons duurzaamheidsbeleid, kantoorbeheer, productaanbod, samenwerking met onze lokale partners en klantcommunicatie. Een onafhankelijke auditor heeft Matoke Tours op deze criteria beoordeeld en de Certified status toegekend.

Nu wij deze hoogst haalbare status hebben bereikt, betekent dat nog niet dat wij het hierbij laten. Deze certificering is een eerste meting waaruit blijkt dat wij duurzaamheid serieus nemen, maar moeten wel kunnen aantonen dat we vooruitgang blijven boeken. Wij blijven continue kijken naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen om onze reizen op een nog verantwoordelijkere manier aan te bieden en te verbeteren. Wij willen dat een reis op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling en aan versterking van de natuur en biodiversiteit van het land.

SUSTOUR-project EU

Matoke Tours neemt deel aan het door de EU gefinancierde SUSTOUR-project dat loopt van 2020 – 2023 en gericht is op het bevorderen van duurzaamheid in de Europese touroperatorsector door middel van een door het bedrijfsleven geleide aanpak. Het project ondersteunt meer dan 600 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 Europese landen bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties door middel van training, coaching en peer-to-peer leermogelijkheden. Meer informatie over het project vindt u op de website van SUSTOUR

Duurzaamheid is een kernwaarde van de toeristische ervaringen die we onze klanten willen bieden. Daarom nemen we graag deel aan dit eenjarige ondersteuningsprogramma dat loopt van midden 2022 tot midden 2023.  We verbinden ons ertoe deze kans te benutten en ons duurzaamheidsbeheer en onze prestaties actief te verbeteren.

Duurzaamheidsbeleid

Bekijk hier ons uitgebreide duurzaamheidsbeleid (Engelstalig). Voor vragen kunt u contact opnemen met onze duurzaamheidsmanager of -coördinator.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!