9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Malawi

Malawi

Malawi

Het warme hart van Afrika

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Malawi is een minder bekende bestemming binnen Afrika en dat maakt het juíst zo speciaal. Reizigers hebben de bijzondere hoogtepunten vrijwel altijd voor zichzelf! Malawi is méér dan safari en natuur; het is een intieme kijk in een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Verwacht geen gigantische wildaantallen in de parken, maar wel spontaniteit en actie! Daarnaast staan Malawianen bekend om hun vriendelijke karakter en maken ze graag contact met de mensen die hun land bezoeken. Het is de variëteit van het landschap en het weidse scala aan activiteiten die het land echt kenmerken.

Natuur en activiteiten

Malawi kent een grote verscheidenheid aan landschappen; van plateaus en glooiende groene heuvels tot aan dichte bossen en van theeplantages tot wildparken. Verwacht geen gigantische wildaantallen in de safariparken, maar wel spontaniteit en actie! Naast alle natuurpracht biedt het land een een scala aan activiteiten; van snorkelen in Lake Malawi, mountainbiken langs zebra’s op het Nyika Plateau tot aan wandelsafari’s in Liwonde Nationaal Park of  het beklimmen van Mount Mulanje. Malawi heeft het allemaal!

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Malawi

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Malawi

Malawi 'het warme hart van Afrika' is wellicht de meest gevarieerde bestemming van Afrika. Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Het specialisme van Matoke Tours

Uit liefde voor Malawi!

Een reis door Malawi is op verschillende manieren bijzonder. Juist doordat Malawi nog heel onontdekt is worden reizigers regelmatig verrast. U zit bijvoorbeeld net te lunchen wanneer er verderop een groep olifanten is gespot. De gids staat dan direct klaar om een wandelsafari daar naartoe te organiseren. Ook de warme ontmoetingen onderweg zijn memorabel. Malawianen staan bekend om hun vriendelijke karakter en maken graag contact met de mensen die hun land komen bezoeken. 

Malawi combineren met Zambia

Het naburige Zambia herbergt grotere wildbestanden dan Malawi. Voor de reiziger die graag van de gebaande paden treedt, zonder in te leveren op wildlife, is de combinatie van Malawi en Zambia ideaal. Vanuit Lilongwe rijdt u bijvoorbeeld in 5-6 uur naar Afrika’s meest gerenommeerde wildpark; South Luangwa Nationaal Park. Een combinatiereis naar Malawi en Zambia heeft alle ingrediënten voor een reis vol safari, natuurgeweld, goudgele stranden en culturele ontmoetingen. Ontdek via het linker menu direct onze bijzondere groeps- en privéreizen naar Malawi. Daarnaast vindt u ook verschillende combinatiereizen naar Malawi (en Zambia) ter inspiratie.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika!

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips