Vakantie Malawi - Safari Malawi reizen | Matoke Tours

Malawi reizen met Matoke Tours

Malawi, 'het warme hart van Afrika', is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek. Malawi is méér dan safari en natuur; het is een intieme kijk in een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat.

 • Malawi magazine

  Bestel hier het Matoke magazine en ontdek Malawi!

 • Informatie dagen

  Maak kennis met Matoke Tours en Malawi! Bezoek onze infodagen.

 • Hoogtepunten Malawi

  Ontdek alvast de allermooiste hoogtepunten die Malawi te bieden heeft!

 • De mooiste accommodaties

  Matoke Tours kiest bewust voor overnachtingen in comfortabele sfeervolle lodges!

Kenmerkend voor Malawi

Een reis door Malawi is op verschillende manieren bijzonder. Verwacht geen gigantische wildaantallen in de safariparken, maar wel spontaniteit en actie! Juist doordat Malawi nog heel onontdekt is worden reizigers regelmatig verrast. U zit bijvoorbeeld net te lunchen wanneer er verderop een groep olifanten is gespot. De gids staat direct klaar om een wandelsafari daar naartoe te organiseren. Ook de warme ontmoetingen onderweg zijn memorabel. Malawianen staan bekend om hun vriendelijke karakter en maken graag contact met de mensen die hun land komen bezoeken.

Maar het is waarschijnlijk de variëteit van het landschap en scala aan activiteiten die het land echt kenmerken. Van snorkelen in Lake Malawi, mountainbiken langs zebra's op het Nyika Plateau tot aan het beklimmen van Mount Mulanje. Malawi heeft het allemaal!

Malawi combineren met Zambia

Het naburige Zambia herbergt grotere wildbestanden dan Malawi. Voor de reiziger die graag van de gebaande paden treedt, zonder in te leveren op wildlife, is de combinatie van Malawi en Zambia ideaal. Vanuit Lilongwe rijdt u bijvoorbeeld in 5-6 uur naar Afrika's meest gerenommeerde wildpark; South Luangwa National Park. Een combinatiereis naar Malawi en Zambia heeft alle ingrediënten voor een reis vol safari, natuurgeweld, goudgele stranden en culturele ontmoetingen.

Ontdek via het linker menu direct onze bijzondere groeps- en privéreizen naar Malawi. Daarnaast vindt u ook verschillende combinatiereizen naar Malawi (en Zambia) ter inspiratie.