Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Op reis naar Malawi

Alles wat u wilt weten over het warme hart van Afrika

Bezoek in Malawi de vele hoogtepunten, allen met hun eigen karakter. Gaat u voor safari, voor het meer, avontuur, natuur of cultuur? Onze Malawi specialisten helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis. Rondom alle hoogtepunten staan de leukste en mooiste accommodaties geselecteerd. Allen zijn kleinschalig en sfeervol van karakter. Matoke Tours beschikt over verschillende vervoersmiddelen. Voor kleine en grotere gezelschappen, voor verharde wegen en voor echte off-road gebieden. Alle regio’s in Malawi zijn ons bekend.

Lees op deze pagina’s alles over Malawi, waaronder

Beste reistijd

Malawi ligt op het zuidelijk halfrond en kent een (sub)tropisch klimaat. Er is zowel een winterseizoen als een zomerseizoen, desondanks wordt het klimaat met name door een droogseizoen en regenseizoen gekenmerkt. De lentemaanden augustus en september behoren samen met de herfstmaanden april en mei tot fijne reismaanden. Het is overdag warm, droog en zonnig. ’s Avonds dalen de temperaturen wel. De maanden oktober en november tekenen het einde van het droge seizoen en de temperatuur kan flink oplopen. Voordeel is dat de begroeiing is verdort en het wilde hierdoor makkelijker te vinden is.

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de voertuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. Tevens kunnen koffers scheuren door de hobbelachtige wegen. Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen op internationale vluchten een limiet van 23 tot zelfs 46 kilo per persoon hebben, verzoeken wij u vriendelijk minder mee te nemen. Wanneer u in een groep of met meer dan 4 personen reist willen wij u vragen maximaal 20 kg per persoon mee te nemen in uw zachte reistas.

Duurzaam toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

Het geven van fooien is niet standaard, maar wordt altijd wel erg gewaardeerd. Rangers, chauffeurs en gidsen zijn voor hun inkomen grotendeels afhankelijk van fooien. U krijgt van ons richtlijnen in de reizigersinformatie, maar het blijven richtlijnen. U kunt uiteraard naar eigen inzicht en tevredenheid de daadwerkelijke fooi bepalen.

Inentingen

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid in Malawi te leveren. Er wordt dan ook streng geadviseerd om circa zes weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of een vaccinatiebureau voor het volledige advies. In Malawi komt malaria voor. Gele koorts vaccinatie kan nodig zijn indien u via een gele koorts land reist of daar kort voor aankomst in Malawi nog bent geweest.

U kunt ook kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

Munteenheid & betalen

De lokale munteenheid van Malawi is Malawiaanse Kwacha. Malawiaanse Kwacha zijn niet buiten Malawi verkrijgbaar. Wij raden u daarom aan contante euro’s mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en creditcard kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom voldoende contant geld mee! In de accommodaties betaalt u meestal contant, sporadisch zijn creditcard betalingen mogelijk. Activeer uw pinpas wel naar ‘Afrika-dekking’, anders kunt u niet pinnen in Malawi.

Paspoort & visum

Een visum voor Malawi is verplicht. Er zijn meerdere manieren waarop het aangevraagd kan worden. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn! Voor informatie over het visum drukt u op onderstaande knop.

Reisbegeleiding

Onderweg wordt u begeleid door een ervaren Malawiaanse chauffeur / gids. Hoewel de chauffeurs geen rangers zijn, beschikken ze over een flinke dosis kennis van het land, de geschiedenis en het wildleven. Ze weten u als geen ander de speciale plekken onderweg te laten zien. Het zijn onze chauffeurs/ gidsen die de rondreis af maken. In de diverse safariparken krijgt u een ervaren ranger toegewezen en maakt u gebruik van de open jeeps van de lodges. Doordat deze ranger gespecialiseerd is in dat specifieke park, kent hij het door en door. U leert hierdoor nog meer van het wild, het land en de directe omgeving.

Taal & cultuur

In Malawi worden 13 talen gesproken. Het Engels is de officiële taal, Chichewa is de nationale taal. U kunt met Engels dus heel goed terecht in Malawi. Als u tijdens uw reis door Malawi de lokale bevolking ontmoet, zult u zien dat muziek en handwerken belangrijke onderdelen van de cultuur zijn. Er worden nog steeds vele voorwerpen als manden en potten met de hand gemaakt en tijdens feesten of gewoon zomaar wordt er uitbundig op drums en fluiten gespeeld en gedanst.

TravelDoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd.

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Malawi is een relatief veilig en stabiel landen, waar weinig gewelddadige misdaad is. De grotere steden zijn, voor wat de kleine criminaliteit betreft, met Europese steden te vergelijken. U moet zoals overal natuurlijk wel op uw hoede zijn. Met name rond bus- en taxiparken, markten en uitgaansgelegenheden is het raadzaam geen waardevolle bezittingen bij u te hebben en alert te zijn voor zakkenrollers. Wanneer u in de stad verblijft, raden wij u aan om na zonsondergang middels taxi’s te verplaatsen. Draag nooit uw waardevolle spullen opzichtig op uw lichaam.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Malawi:

Reisinformatie  |  Accommodaties  | Beste ReistijdVervoer |  Brochure