Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lilongwe

Hoogtepunten

Lilongwe

De hoofdstad van Malawi

De huidige hoofdstad van Malawi is een relatief nieuwe stad in het land. Tot 1974 was Zomba de hoofdstad van Malawi. Echter ligt Zomba ver in het zuiden en besloot de overheid dat een nieuwe locatie, midden in het land, een betere keuze was. En zo werd in 1975 Lilongwe geïntroduceerd als nieuwe hoofdstad van Malawi.

De stad is vernoemd naar de rivier Lilongwe die door de stad stroomt. Hedendaags kent Lilongwe een oud en een nieuw centrum (old town en new town). Het oude centrum wordt gekenmerkt door lokale markten, (oudere) handelsgebouwen, moderne winkelketens, supermarkten, hotels en restaurants. Het financiële- en zakelijke centrum en het parlementsgebouw vindt men in ‘new town’. Reizigers zullen het oude centrum dan ook charmanter vinden dan het moderne nieuwe centrum.

 

Activiteiten in Lilongwe

Ervaar de prettige sfeer!

Doordat Lilongwe een relatief korte geschiedenis kent zijn er weinig historisch plekken te bezoeken. Wat absoluut noemenswaardig is, is de prettig sfeer in de stad. De Malawianen zijn erg vriendelijk en de sfeer is gemoedelijk waardoor je als reiziger overdag in de centra prettig alleen over straat kunt lopen. Het drukkere oude centrum kent gezellige markten en restaurants en is een bezoekje waard. Wanneer de avond valt is het aan te raden slechts per taxi jezelf voort te bewegen in Lilongwe.

Restaurant tips

  • Trek er in de avond op uit en ga in ‘Old Town Mall’ dineren. Kies voor de gezellige Italiaanse ambiance van ‘Mamma Mia’. Of laat u Indiaans verassen door Veg-Delight!
  • Andere leuke opties vindt u bij ‘Four Seaons’. Hier zit een leuke bar genaamd Chameleons voor een aperitief wellicht. Uitgebreider eten kan hier bij het gril restaurant ‘Fahrenheit’ of de Indiër ‘Kat-Man-Doo’.
  • Heeft u overdag tijd? Kies dan voor de heerlijke lunchroom Ama Khofi. De lekkerste taartjes en lunchgerechten vindt u hier in Lilongwe! Een andere plek nabij het Lilongwe Wildlife center voor lunchgerechten is Dolce Vita. Zoals de naam doet vermoeden kunt u hier terecht voor pizza’s en andere Italiaanse heerlijkheden.

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!