Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Zomba Plateau

Hoogtepunten

Zomba Plateau

Een oase van rust

De groene wildernis van het Zomba Plateau torent van ver boven de Shire vallei uit. Het plateau breidt uit over 130km2 en de kent de hoogste piek op 2087m. De variëteit op het plateau loopt uiteen van inheemse bossen, tot pijnboombossen, bergwouden tot miombobossen. In 1999 is er een dam gebouwd welke goed gedijd in haar natuurlijke bosrijke omgeving. Het plateau is goed bereikpaar per asfaltweg vanuit Zomba stad. Eenmaal bovenop het plateau worden reizigers getrakteerd op een spectaculair zicht welke tot aan Lake Malawi kan reiken (bij helder weer). De belangrijkste redenen voor een bezoek aan Zomba Plateau is de prachtige natuur, het vogelleven en uiteraard het indrukwekkende uitzicht. Zomba is daarbij dé plek bij uitstek om te wandelen en paardrijden in Malawi!

Zomba stad en omgeving

Het weelderige en vruchtbare plateau kenmerkt ook de weide omgeving. Onderaan het plateau ligt de bruisende stad Zomba en daaromheen de boerderijen en plantages. De watertoevoer vanaf het plateau is van groot belang voor de landbouw en het lokale leven. Breng naast een bezoek aan het plateau dan ook een bezoek aan de stad. De setting van de stad met het plateau op de achtergrond geeft unieke beelden. Zo bijzonder zelfs dat ten tijde van de Engelse overheersing de Engelse kolonie Zomba uitriep tot administratieve hoofdstad van Nyasaland (de kolonie). Zomba lag logistiek centraal en had de allure van een koloniale hoofdstad!

Activiteiten in Zomba

Uiteenlopende activiteiten

Bekijk hier de uiteenlopende activiteiten welke ondernomen kunnen worden rondom het historische natuurgoed van Zomba!

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!