9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Verlengingen

Verlengingen

AVONTUURLIJK LOWER ZAMBEZI OF TROPISCH LIKOMA ISLAND

ALS VERLENGING NA UW (SAFARI)RONDREIS

Een rondreis door Zambia en/of Malawi kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan het tropische Likoma Island, gelegen in het beroemde Lake Malawi. Laat hier alle safari belevenissen even ‘bezinken’ en kom tot rust op één van Afrika’s mooiste locaties. Krijgt u geen genoeg van al het safarispektakel? Verleng uw rondreis dan met een bezoek aan het Lower Zambezi Nationaal Park. Hier gaat u per kano, te voet of met de jeep op zoek naar een grote variatie aan wilde dieren.

Om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden, vindt u hieronder een voorbeeld van deze verlengingsopties. Verlengt u uw reis liever met andere hoogtepunten in Malawi en/of Zambia? Ook dat is natuurlijk mogelijk! Klik dan vast op de buttons hiernaast voor meer informatie over de andere hoogtepunten in Malawi en/of Zambia. Uiteraard zijn dit niet de enige verblijfsopties en stellen wij graag elk pakket met voorkeursaccommodatie met zorg voor u samen. Daarnaast kunnen deze pakketjes naar wens worden verlengd of worden aangepast. Bespreek uw wensen met ons zodat we u goed kunnen adviseren. Voor meer informatie of een prijsindicatie, neem gerust contact met ons op.

Volop safarispektakel

in het sprookjesachtige Lower Zambezi Nationaal Park

Landschappelijk het mooiste wildpark van heel Zambia; Lower Zambezi! De machtige Zambezi rivier, tropische lagunes, open grasvlaktes en dichtbeboste regio’s… Lower Zambezi heeft het allemaal. En, op de achtergrond lonkt het Muchinga gebergte. Het creëert een waanzinnige setting voor de verschillende safariactiviteiten wat dit park te bieden heeft. Reizigers hebben de keuze uit jeep-, boot-, wandel-, nacht- en kanosafari’s. Ook behoort vissen in de Zambezi rivier tot één van de mogelijkheden. De safariactiviteiten op en rondom het water zijn verreweg het meest spectaculair hier!

Kenmerkend voor Lower Zambezi is de kanosafari en deze activiteit mag dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan het park. Onder deskundige begeleiding vaart u in een rustig tempo door de smallere zijkanalen van de rivier. De waterrijke regio is sprookjesachtig mooi en het plaatje wordt compleet wanneer u onderweg olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden passeert.

Programma

U vliegt vanuit South Luangwa naar Lusaka. Bij aankomst staat de ranger van het semi-luxe Baines Camp u op te wachten. In een half uurtje rijden arriveert u bij deze fijne accommodatie welke aan de Zambezi rivier gesitueerd is. Bij aankomst geniet u van de sprookjesachtige boottocht over de rivier tijdens de zonsondergang. Dit is het moment van de dag waarop de nijlpaarden uit het water komen en zich opmaken voor de aanstaande nacht. Ook zullen de vele olifanten u gezelschap houden tijdens de vaart. En vergeet het uitbundige vogelleven  onderweg niet!

De komende twee dagen bespreekt u met de ranger de gewenste dagindeling. Elk dagdeel kunt u kiezen uit een andere activiteit, of zelfs twee activiteiten combineren. Kies bijvoorbeeld voor de volgende dagindeling: Ga ’s ochtends vissen op tijgervis in de Zambezi. Onderneem vervolgens in de namiddag de bootsafari op de Zambezi. Zodra het donker wordt meert de  boot aan en staat de open jeep te wachten. De nachtsafari gaat van start! U gaat dan op zoek naar luipaarden en andere nacht actieve dieren. Bespreek uw activiteiten voorkeur en volgorde ter plekke!

Na de derde overnachting neemt u afscheid van het personeel bij Baines Camp. U vliegt in een half uurtje terug naar Lusaka*

*Deze verlenging kan ook in tegenovergestelde richting uitgevoerd worden. U vertrekt dan vanaf Lusaka naar Lower Zambezi. U vervolgt de route naar South Luangwa. De prijs is identiek.

Onze populaire bestemmingen

Lower Zambezi Nationaal Park

Genieten van de machtige Zambezi rivier, tropische lagunes, open grasvlaktes en dichtbeboste regio’s

PARADIJSELIJK GENIETEN

OP EEN TROPISCH EILAND IN LAKE MALAWI

Ver weg van de bewoonde Malawiaanse wereld, ligt in Mozambikaanse wateren het paradijselijke eiland, Likoma Island. Het eiland ligt voor de kust van Mozambique, maar behoort tot Malawi en kan alleen via de lucht bereikt worden. Het herbergt wellicht de mooiste accommodatie van het land; Kaya Mawa. Deze luxe accommodatie biedt een verbluffend uitzicht over het meer en kent een breed scala aan activiteitenmogelijkheden. Laat u onderdompelen en verwennen in deze romantische en exclusieve setting. Dit is tevens dé beste locatie om te duiken en snorkelen. Minstens zo bijzonder zijn de ontmoetingen met de vriendelijke bewoners van Likoma zelf.

PROGRAMMA

U wordt naar de luchthaven van Lilongwe Airport gebracht. In slechts 50 minuten vliegen land u op het idyllische Likoma Island. De chauffeur van Kaya Mawa staat u op te wachten en brengt u naar de exclusieve lodge aan het privéstrand. Heerlijk vier nachten in weelde u laten verwennen op wellicht de meest bijzondere tropische locatie van zuidelijk Afrika.

Alle niet gemotoriseerde activiteiten worden standaard aangeboden tijdens uw verblijf. Daarnaast nodigen de spa, het PADI-duikcentrum, de jetski’s, de zeilboten en kites uit voor fijne vrijetijdsbestedingen. Bekijk ter plekke hoe u uw dag wilt indelen. Niets moet en alles mag. Immers is gewoonweg genieten van de luxe locatie, het strand en het uitzicht een fantastisch doel van zichzelf!

Na vier overnachtingen neemt u afscheid van het personeel bij Kaya Mawa. U vliegt in 50 minuten terug naar Lilongwe waar u op uw retourvlucht wacht of waar u uw reis verder vervolgt.

Onze populaire bestemmingen

Likoma Island

Eén van de meest bijzondere locaties van zuidelijk Afrika

Meer reisinformatie over Malawi:

Reisinformatie | Accommodaties | Verlengingen | Vervoer | Beste reistijd | Brochure