Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lower Zambezi

Hoogtepunten

Lower Zambezi

Een grote diversiteit aan safari's

Lower Zambezi is een schitterend en exclusief wildpark in zuidwestelijk Zambia. De gigantische vallei waar de machtige rivier de Zambezi als een blauwgroene levensader doorheen stroomt is een ware oase voor het Zambiaanse wildleven. De Zambezi rivier is daarnaast ook de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Mana Pools is het nationale park op Zimbabwaanse grondgebied en Lower Zambezi is dat in Zambia.

Het nationale park dankt haar schoonheid aan de puurheid en onaangetaste wildernis. Tot 1983 was dit gebied een privé reservaat van de president van Zambia. Hierdoor is het lange tijd beschermd gebleven tegen externe invloeden zoals jacht en toerisme. Pas in 1983 kreeg het de status van Nationaal Park en daardoor is Lower Zambezi vandaag de dag één van de laatst overgebleven ongerepte wildparken van Afrika. Het is verreweg de beste plek in Zambia voor activiteiten op het water.

Sprookjesachtige setting

Doordat Lower Zambezi ingeklemd ligt tussen het Muchinga gebergte en de Zambezi rivier, heeft het park een waanzinnige setting! Geografisch gezien is er géén park in Zambia mooier dan Lower Zambezi. De olifanten zwemmen van eiland naar eiland in de Zambezi rivier, op zoek naar vers gras en riet. Doordat het park zo waterrijk is, trekt het veel watervogels, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven aan. Ook op het land is er veel te beleven en zijn er gezonde aantallen leeuwen, luipaarden, wilde honden, buffels en verschillende gazellesoorten.

Kenmerkend Lower Zambezi

Erg bijzonder aan Lower Zambezi is de diversiteit aan safarimogelijkheden. Vanuit alle accommodaties kunt u kiezen uit de jeep-, boot-, wandel- en nachtsafari. Daarnaast kunnen reizigers vissen op tijgervissen in de Zambezi rivier en genieten van de kanosafari! De laatstgenoemde activiteit is kenmerkend voor Lower Zambezi en mag dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit park. Onder deskundige begeleiding vaart u in een rustig tempo door de smallere zijkanalen van de rivier. De waterrijke regio is sprookjesachtig mooi en het plaatje wordt compleet wanneer u onderweg olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden passeert..

Vogelparadijs

Met meer dan 400 soorten is de (water)vogelpopulatie langs de rivieroever in Lower Zambezi uitzonderlijk. Van verre zijn de vele visarenden met hun herkenbare roep al te horen en per kano dichtbij te aanschouwen. De kliffen langs de rivier vormen een kleurrijk geheel door de nestelende bijeneters, zoals de witkapbijeneter en de karmijnrode bijeneter. Andere veel voorkomende vogelsoorten zijn de  elegante kroonparelhoen, de zwarte arend en quelea (zangvogel uit de wever familie). Vergeet ook de trompetneushoornvogel, de Meyers papegaai en de Lilian’s dwergpapegaai niet. Bovendien is dit gebied zomers het thuis van de kleurrijke Narina-trogon.

Activiteiten in Lower Zambezi

U komt tijd te kort als u alles uitprobeert!

Geen park in Zambia kent zoveel verschillende (safari)mogelijkheden als Lower Zambezi. Bekijk hier alle verrassende mogelijkheden: 

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Lower Zambezi? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

Andere hoogtepunten

In Zambia

Zambia staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zambia.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!