Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Luambe

Hoogtepunten

Luambe

Nationaal Park

Luambe ligt logistiek ideaal tussen North Luangwa en South Luangwa ingeklemd. Het is daarmee een regio met een uitbundig wildleven welke tevens als buffergebied fungeert tussen de twee bekendere wildparken. Het park kent verschillende schitterende ecosystemen die vergelijkbaar zijn met de ecosystemen in South Luangwa maar dan zonder andere bezoekers!

De majestueuze Luangwa rivier en Mopane bossen creëren in het ochtendlicht (of voor de zonsondergang) een sprookjesachtige ambiance wanneer gazelles, zebra’s, giraffen etc. in hun natuurlijke habitat staan te grazen. Met slechts één luxe accommodatie waar maximaal 8 reizigers kunnen verblijven kunnen reizigers dan ook een exclusieve safaribeleving verwachten. Daarnaast ontbreekt het Luambe ook niet aan grotere zoogdieren zoals olifanten, buffels en nijlpaarden. En hoewel roofdieren hier minder gemakkelijk gezien worden dan in de naburige parken, herbergt Luambe ook gezonde aantallen katachtige!

Luambe wordt altijd bezocht wanneer reizigers over land vanuit South Luangwa naar North Luangwa (of vice versa) reizen. Maar Luambe is ook een verrassende toevoeging op de safari’s in South Luangwa. Reizigers appreciëren de afwezigheid van andere bezoekers en het natuurlijke schichtige gedrag van het wildleven. Daarnaast is een verblijf in de luxe Luambe Safari Lodge een hoogtepunt op zichzelf! De vier luxe tenten liggen parallel aan de wildrijke Luangwa rivier. Onder de begeleiding van de ervaren gidsen/ rangers genieten reizigers hier van wandel-, jeep- en nachtsafari’s. Er zijn meer dan 400 verschillende vogels geteld in Luambe. Een specifieke vogelsafari loont dan ook ontzettend hier!

Activiteiten in Luambe

Jeepsafari, wandelsafari, nachtsafari en vogelsafari

Luambe lijkt landschappelijk op South Luangwa maar dan zonder andere bezoekers! Bekijk hier hoe u dit onontdekte park het beste kunt ontdekken:

Jeep-en nachtsafari

De jeepsafari’s kunnenzowel in de ochtend, namiddag als avond uitgevoerd worden. De safari’s in de ochtend en namiddag zijn populair omdat het wild dan actief is en gemakkelijker gespot kan worden. De nachtsafari’s zijn minstens zo spannend, aangezien reizigers dan de grootste kans hebben op het zien van luipaarden en bijzondere nacht-actieve dieren zoals genet katten, serval katten, uilen en bushbabies.

Alle safarivoertuigen in Luambe zijn open. Standaard worden de jeeps gedeeld met andere reizigers, maar is iedereen verzekerd van een plaats aan de ‘buitenkant’ Hierdoor zijn reizigers verzekerd van het beste zicht tijdens de safari’s. De open jeeps worden door maximaal zes reizigers bezet. Tegen een meerprijs kunnen de jeeps voor privésafari’s afgekocht worden.

Wandelsafari

Wandelsafari’s worden vaak in één adem genoemd als het Zambia betreft. De oorsprong van de wandelsafari ligt in het nabijgelegen South Luangwa. Normann Carr was de pionier en startte dit in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Carr was een groot natuur en wildleven liefhebber en kwam op deze avontuurlijke manier nog dichter bij het wild. Vandaag de dag is de wandelsafari echt kenmerkend voor Luambe en Zambia en niet meer weg te denken tijdens een verblijf hier.

Vogelsafari

Vogelliefhebbers gaan doorgaans ook op wandelsafari zodat ze gemakkelijker dichtbij de vogels kunnen komen. Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens de jeepsafari de nadruk op vogels te leggen. Door het uitbundige vogelleven in Luambe wordt tijdens elke safari ook aandacht gegeven aan de vogels. Echte liefhebbers wordt echter wel aangeraden een privé ranger te huren zodat ze naar eigen gelang kunnen genieten van de vogels.

andere hoogtepunten

in Zambia

Zambia staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zambia.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen!