Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Luambe

Hoogtepunten

Luambe

Nationaal Park

Luambe ligt logistiek ideaal tussen North Luangwa en South Luangwa ingeklemd. Het is daarmee een regio met een uitbundig wildleven welke tevens als buffergebied fungeert tussen de twee bekendere wildparken. Het park kent verschillende schitterende ecosystemen die vergelijkbaar zijn met de ecosystemen in South Luangwa maar dan zonder andere bezoekers!

De majestueuze Luangwa rivier en Mopane bossen creëren in het ochtendlicht (of voor de zonsondergang) een sprookjesachtige ambiance wanneer gazelles, zebra’s, giraffen etc. in hun natuurlijke habitat staan te grazen. Met slechts één luxe accommodatie waar maximaal 8 reizigers kunnen verblijven kunnen reizigers dan ook een exclusieve safaribeleving verwachten. Daarnaast ontbreekt het Luambe ook niet aan grotere zoogdieren zoals olifanten, buffels en nijlpaarden. En hoewel roofdieren hier minder gemakkelijk gezien worden dan in de naburige parken, herbergt Luambe ook gezonde aantallen katachtige!

Luambe wordt altijd bezocht wanneer reizigers over land vanuit South Luangwa naar North Luangwa (of vice versa) reizen. Maar Luambe is ook een verrassende toevoeging op de safari’s in South Luangwa. Reizigers appreciëren de afwezigheid van andere bezoekers en het natuurlijke schichtige gedrag van het wildleven. Daarnaast is een verblijf in de luxe Luambe Safari Lodge een hoogtepunt op zichzelf! De vier luxe tenten liggen parallel aan de wildrijke Luangwa rivier. Onder de begeleiding van de ervaren gidsen/ rangers genieten reizigers hier van wandel-, jeep- en nachtsafari’s. Er zijn meer dan 400 verschillende vogels geteld in Luambe. Een specifieke vogelsafari loont dan ook ontzettend hier!

Activiteiten in Luambe

Jeepsafari, wandelsafari, nachtsafari en vogelsafari

Luambe lijkt landschappelijk op South Luangwa maar dan zonder andere bezoekers! Bekijk hier hoe u dit onontdekte park het beste kunt ontdekken:

andere hoogtepunten

in Zambia

Zambia staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zambia.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen!