Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Kafue

Hoogtepunten

Kafue

Nationaal Park

Het grootste en oudste park van Zambia; Kafue Nationaal Park. Op slechts zo’n 200km van Lusaka is dit park logistiek het gemakkelijkst vanaf de hoofdstad te bereiken. Bij aankomst wordt men getrakteerd op een klassiek wildpark met alle benodigde ingrediënten. De rivieren, moerassen, meren, bossen en savannes creëren veel interessante ecosystemen waardoor elke regio binnen het park ander wild aantrekt. Doordat Kafue zo groot en (doorgaans) dichtbegroeid is, is het soms lastig grote aantallen wild te spotten. Reizigers kunnen zich het beste verdiepen in de verschillende regio’s en zo de best passende locatie uitkiezen. 

Zuidelijk Kafue & de Victoria Watervallen

Het zuiden van Kafue is dichter begroeid met hoger gras, veel struikgewas en bomen. Dit maakt het lastiger om het wild te spotten, hoewel juist olifanten zich erg comfortabel voelen in dit gebied. Maar ook al het andere wild bevindt zich in de zuidelijke regio. Juist omdat dit gebied door het gros van de bezoekers wordt overgeslagen maakt het de safarizoektocht naar wildleven erg authentiek. Zuidelijk Kafue kan ideaal gecombineerd worden met een bezoek aan de Victoria Watervallen. De afstand bedraagt minder dan een halve dag rijden.

Centraal Kafue en de cheeta’s

Centraal Kafue kent zowel dikker begroeide bosgebieden, de Kafue rivier alsmede open graslanden. En op deze graslanden gedijt de cheeta goed! Kenmerkend aan Kafue is sowieso dat dit het enige wildpark van Zambia is waar de cheeta voorkomt. Vanuit de centraal gesitueerde accommodaties doen de rangers hun uiterste best de cheeta te spotten tijdens de jeepsafari. Ook de Kafue rivier stroomt majestueus in het centrale deel van Kafue. Ideaal voor een gevarieerde safarireis waarin boot-, jeep- en nachtsafari’s de hoofdrol spelen.

Afgelegen Busanga Plains en bushcamps

In de noordelijke sector van Kafue liggen de ‘Busanga Plains’ welke goed te vergelijken zijn met de open graslanden van de Serengeti. Ook hier staan de savannes gevuld met veel verschillende gazellesoorten waaronder oribi’s, roan antilopen en de moerasantilopen. Busanga Plains is alleen bereikbaar per jeep of vliegtuig vanaf eind juli tot eind oktober. De overige maanden van het jaar transformeren de savannes in moerassen en drassige waterpoelen. Gedurende de droge maanden komen de leeuwen, cheeta’s en hyena’s erg graag naar deze vruchtbare regio vol grazers waarop ze kunnen jagen. De Busanga Plains is de beste regio in Kafue om wild te spotten! Omdat de Busanga Plains tijdens de regenmaanden afgesloten wordt van de bewoonde wereld, worden slechts mobiele kampen toegestaan in dit gebied. In juli worden de (vaak) exclusieve mobiele kampen opgebouwd welke tot eind oktober open zijn. In november wordt alles afgebroken en aan de natuur terug gegeven, klaar voor het nieuwe regenseizoen.

Van Lusaka naar de noordelijke Busanga Plains is het 10 uur rijden per auto. Deze route wordt doorgaans via een tussenovernachting in centraal Kafue uitgevoerd (vliegen kan uitsluitend per charter)

De meest complete safari beleving in Kafue brengt reizigers zowel naar het noorden als naar de centrale (of zuidelijke) regio’s. Ook vogelliefhebbers kunnen niet genoeg krijgen van Kafue. Door de ruime aanwezigheid van water en verscheidende ecosystemen zijn er maar liefst 400 verschillende vogels te zien in het park. Én de enige endemische vogel van heel Zambia; de Chaplins Barbet bevind zich in het dicht begroeide zuiden van Kafue!

Activiteiten in Kafue

Boot-, jeep-, wandel-, vogel en nachtsafari's

Kafue is het grootste wildpark van Zambia. Elke regio heeft haar eigen charme en karakter. Bekijk hieronder de verschillende safarimogelijkheden: 

andere hoogtepunten

In Zambia

Zambia staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zambia.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen!