Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Seizoenen

Victoria Watervallen

De verschillende seizoenen

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan de watervallen?

Elke seizoen is anders rondom de Victoria Watervallen. Het is belangrijk de seizoenen goed te onderscheiden zodat de wensen en verwachtingen op elkaar aansluiten. Wilt u de Victoria Watervallen bijvoorbeeld op volle kracht zien? Ga dan  in mei. Is het belangrijker om te raften? Kies dan voor augustus! Lees hier meer over de verschillende seizoenen.

Januari – april

Vanaf januari raakt de Zambezi weer voller en stijgt het waterpeil elke dag. In april heeft u de keuze bij een wandeling langs de Falls; óf een regenjas dragen, óf tot op uw ondergoed doorweekt raken! Eind april bereikt de kracht waarmee het water over de rand van de Falls dendert, en de hoeveelheid water, het toppunt.

Mei – juni

In mei en juni maken de enorme liters water die naar beneden denderen een onbeschrijfelijk overweldigende indruk. Overweeg ook nu nog op een poncho mee te nemen/te huren. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om vanaf de Zambiaanse zijde de wandeling nabij de klif te maken i.v.m. het gevaarlijke hoge water. De rook/mist wordt langzaam wat minder, waardoor het zicht tijdens de wandeling langs de Falls beter wordt. Toch is de rook/mist nog tot in een omgeving van 50 km te zien! Maak voor de beste views een vlucht in een helikopter of microlight.

Juli – oktober

Dit is over het algemeen de meest populaire periode voor een bezoek aan de Victoria Falls aan beide zijden. Het aanzicht blijft overweldigend, maar de kracht neemt langzaam af, waardoor het zicht op de watervallen zelf beter wordt en het fototoestel droog blijft. In juni, juli, augustus is het nog koeler, maar dit verandert snel vanaf september. De periode leent zich uitstekend voor wandelingen, bootcruises, devil’s Pool en alle andere mogelijke activiteiten. Dit is tevens de beste tijd van het jaar om te raften over de Zambezi rivier met als absolute hoogtepunt augustus. Dan zijn er de meest heftige stroomversnellingen.

November – januari

In de maanden oktober en november ligt de temperatuur erg hoog in de omgeving van de Victoria Falls. Vooral vanaf november is het waterpeil in de Zambezi rivier zo laag dat de watervallen bijna droogvallen. Het is dan ook verstandiger om een bezoek aan de Victoria Watervallen (of de gehele regio) wat eerder in het jaar te plannen.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!