Zanzibar vakantie - Reizen naar Zanzibar Afrika | Matoke Tours

Zanzibar en de Swahilikust

Azuurblauw water, parelwitte stranden, palmbomen, heerlijke lodges, iedere dag verse zeevruchten, de geuren van diverse kruiden en een sprookjesachtige hoofdstad (Stone Town) vol Arabische invloeden. Het tropische Zanzibar is het kloppende hart van de Swahilikust.

De Swahilikust strekt zich uit langs de gehele kust van Oost - Afrika, van Kenia tot midden Mozambique. De eeuwenoude cultuur die hier is ontstaan is een exotische mix van Afrikaanse, Arabische en Indiase invloeden. Al in het jaar 100 kwamen de eerste Arabische handelsreizigers met traditionele dhows (zeilboten) naar Oost - Afrika, zij gingen op zoek naar goud, ivoor, slaven en kruiden en stichtten op die manier de eerste nederzettingen.

Vandaag de dag staan de verschillende eilanden vooral in het teken van een heerlijke afsluiter na een intensieve safari!

Naast het populaire Zanzibar zijn er nog andere eilanden waar een safari in stijl afgesloten kan worden, hieronder volgt een korte introductie op de verschillende eilanden, via de verschillende linkjes vindt u meer specifieke informatie per eiland.

Zanzibar

Zanzibar is met recht het populairste eiland voor de kust van Tanzania. Aan de gehele oostkust van het eiland vindt u uitgestrekte, witte zandstranden waar u heerlijk kunt wandelen of tal van activiteiten kunt ondernemen. U kunt kiezen voor een afgelegen locatie waar u helemaal tot rust komt of een drukkere bestemming waar van alles te beleven is waar en u ook in de avonden vertier vindt. Zoekt u een middenweg dan kiest u voor een gezellig strand waar u wegdroomt van het traditionele Zanzibari leven tijdens een wandeling bij ondergaande zon. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskeeën. Zanzibar biedt het ruimste aanbod aan heerlijke accommodaties van gezellige middenklasse hotelletjes tot een exclusief boetiekresort.

Bekijk hier aanvullende informatie en een selectie aan accommodaties op Zanzibar

Pemba Island

Pemba Island ligt 40 kilometer boven Zanzibar en is in tegenstelling tot Zanzibar een heuvelachtig, zeer vruchtbaar en bovenal groen eiland. Rondom het eiland vindt u tal van kleinere eilandjes, spectaculaire koraalriffen en een prachtige azuurblauwe zee. De kustlijn bestaat voornamelijk uit mangrovebossen en zo nu en dan een verlaten zandstrand. Slechts 1% van alle toeristen die naar Zanzibar reizen bezoekt Pemba Island. Pemba Island is een afgelegen juweel dat klaar is om ontdekt te worden!


Mafia & Fanjove Island

Mafia Island ligt ten zuiden van Zanzibar en is vooral vanaf oktober tot februari dé ideale tropische verlenging! Deze maanden migreren groepen walvishaaien en roggen langs de riffen rondom Mafia Island. Mafia Island is vooral in trek bij duikers en snorkelaars die hun hart ophalen in het grootste Marine Park van Oost – Afrika. Ten zuiden van Mafia Island ligt het exclusieve privéeiland Fanjove eiland. Dit exclusieve privé eiland creëert dé idyllische Robinson Crusoë verlenging maar dan omgeven door comfort en luxe! Altijd al alleen op een eiland willen relaxen, dan is dit de uitgelezen kans.