9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar

Spice Island

Zanzibar is met recht het populairste eiland voor de kust van Tanzania. Aan de gehele oostkust van het eiland vindt u uitgestrekte, witte zandstranden waar u heerlijk kunt wandelen of tal van activiteiten kunt ondernemen.

U kunt kiezen voor een afgelegen locatie waar u helemaal tot rust komt of een drukkere bestemming waar van alles te beleven is waar en u ook in de avonden vertier vindt. Zoekt u een middenweg dan kiest u voor een gezellig strand waar u wegdroomt van het traditionele Zanzibari leven tijdens een wandeling bij ondergaande zon. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskeeën. Zanzibar biedt het ruimste aanbod aan heerlijke accommodaties van gezellige middenklasse hotelletjes tot een exclusief boetiekresort.

EXCURSIEMOGELIJKHEDEN

Op Zanzibar

Zanzibar is het eiland met misschien wel de meeste excursie mogelijkheden van de hele Swahili kust. De historische stad Stonetown, het uitgestrekte Jozani Forest en de schitterende onderwaterwereld maken dit eiland tot een ware belevenis.  Zo kunt u denken aan talloze plaatsen om te duiken en snorkelen, op bezoek in het historische Stone Town, een spicetour over het eiland of een bezoek aan Jozani Forest.

Klik op de knop hiernaast voor een uitgebreide beschrijving van de excursies op Zanzibar.

 

VERLENGING UITGEWERKT

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Zanzibar? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

Onze populaire bestemmingen

Meer over Zanzibar

Lees meer over de beste reistijd, de verschillende kusten, alle excursiemogelijkheden en de accommodaties!

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Zanzibar

Zanzibar kan enkel geboekt worden in combinatie met een rondreis door onze safaribestemmingen!

PEMBA, MAFIA EN FANJOVE

Ontdek het allemaal!

De Swahili kust van Tanzania bestaat uit de kuststrook van het vaste land en diverse eilanden voor de kust in de Indische Oceaan. Het bekendste eiland is Zanzibar, dat zich kenmerkt door een rijke historie, prachtige stranden en diverse excursiemogelijkheden. Daarnaast zijn de eilanden Mafia en Pemba een stuk minder toeristisch, maar bieden desalniettemin fantastische snorkel- en duikplekken!

De Swahili kust is, in tegenstelling tot de rest van het vasteland van Tanzania, voornamelijk Islamitisch en kent dan ook veel Arabische invloeden. Hierdoor waant u zich na een avontuurlijke safari plots in een totaal andere wereld! Op de verschillende pagina’s leest u meer over de bestemmingen van de Swahilikust!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Foto's Zanzibar

Bekijk hieronder een selectie van de mooiste Zanzibar foto's

Meer reisinformatie over de Swahilikust:

Zanzibar | Mafia | Pemba | Fanjove | Reisinformatie | Brochure