9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Kusten Zanzibar

Kusten Zanzibar

Een verlenging op Zanzibar

Maar in welke regio?

Zanzibar is een zéér divers eiland! Van kilometers lange zandstranden tot een kleurrijke onderwaterwereld en van de traditionale Zanzibari cultuur tot een indrukwekkende geschiedenis: het eiland biedt voor ieder wat wils. Maar welke locatie is nu eigenlijk het meest geschikt om te duiken? En waar ervaart u vandaag de dag nog steeds de lokale cultuur? Lees hier alles over de verschillen tussen de regio’s en ontdek welke regio het beste bij uw persoonlijke reiswensen past. 

Stonetown

Een sprookje van duizend-en-één nacht

De hoofdstad van Zanzibar is Stone Town, tevens Unesco Werelderfgoed. Deze stad doet Arabisch aan en heeft een historisch centrum met een doolhof aan smalle kronkelstraatjes en koloniale gebouwen. Een heerlijke plek om te verdwalen en u te wanen in de sprookjes van Duizend-enéén-nacht! Tijdens een stadstour met gids komt u alles te weten over het rijke verleden van Zanzibar, bezoekt u de voormalige slavenkelders en het slavernijmonument. Daarnaast neemt u een kijkje bij de indrukwekkende vismarkt. In de avond komen de Forodhani Gardens in de haven tot leven, wanneer hier een grote vis barbecue van start gaat. Bij diverse marktkramen kunt u hier verse garnalen, kreeft en diverse vissoorten eten
die ter plaatse worden bereid.

Kusten Zanzibar

Welke regio is geschikt voor welke reiziger?

De Zuidoostkust – Eindeloze zandstranden en het lokale Zanzibari leven

De Zuidoostkust van Zanzibar bestaat uit de dorpjes Jambiani, Paje & Bwejuu. Dit deel van het eiland staat bekend om de prachtige uitgestrekte zandstranden. Aan de gehele oostkust van Zanzibar is het getij zeer wisselend. Een groot verschil tussen eb en vloed dus! Zo is het hier alleen mogelijk om tijdens vloed in de zee te zwemmen/te snorkelen. Het rif ligt op circa één kilometer afstand van de kust en dus is het langs de gehele oostkust noodzakelijk om eerst met een boot het water op te varen voordat de snorkel-/duiktocht kan beginnen. Deze regio staat tevens bekend om de kennismaking met het lokale leven, zoals de vissers op het strand.

De Zuidwestkust – Op zoek naar dolfijnen

De zuidwestkust van Zanzibar wordt door relatief weinig mensen bezocht. Slechts op een aantal locaties langs deze kust zijn er tropische stranden, maar een groot deel van de kuststrook heeft geen beschikking over strand. De regio staat bekend om de vele dolfijnexcursies die hier dagelijks van start gaan. In de regio zijn ook prachtige snorkel-en duikexcursies mogelijk.  Wat te denken van een duiktrip naar de Menai Bay Conservation Area. Deze prachtige onderwaterwereld is een must voor de onervaren en ervaren duiker! Soms worden hier zelfs Humpback Whale gespot! Kortom: een geschikte regio voor diegenen die houden van ultieme rust, maar toch de mogelijkheid willen hebben om nog activiteiten te ondernemen.

De Noordoostkust – Snorkelen bij het Mnemba Atoll

De noordoostkust van Zanzibar is de snorkel-en duiklocatie bij uitstek! Voor deze kust ligt het Mnemba Atoll, een bescherme onderwaterwereld dat door vele reizigers wordt omschreven als een waar paradijs. Tevens vindt men hier diverse tropische stranden. De accommodaties in deze regio liggen ver van elkaar verspreid, waardoor reizigers hier genieten van ultieme rust.

De Noordkust – Het toeristische hart van Zanzibar

Het noord- en noordwesten van Zanzibar is het toeristische hart van het eiland. Bij de plaatsen Nungwi en Kendwa liggen vele accommodaties, restaurants en bars waar het tot diep in de nacht gezellig is.

Chumbe Island

Duurzaam toerisme op haar best

Chumbe Island is een klein eiland gelegen voor de noordwestkust van Zanzibar. Dit is een perfect voorbeeld van duurzaam toerisme! Op het eiland staan slechts zeven bungalows, waardoor reizigers zich wanen in de huid van ontdekkingsreiziger Robinson Crusoe. De bungalows zijn prachtig vormgegeven en hebben internationale prijzen gewonnen vanwege de innovatieve eco-architectuur. De bungalows zijn zo ontworpen dat de impact op de omgeving en de natuur minimaal is. Niet alleen de bovenwereld is beschermd, ook de waterwereld voor het eiland is op en top beschermd. Zo kunnen bezoekers dagelijks genieten van het Chumbe Island Coral Park dat letterlijk direct aan het strand ligt. Dit beschermde watergebied geldt als één van de beste voorbeelden in Afrika op het gebied van duurzaam toerisme!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!