9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Reisinformatie

Zanzibar

Op reis naar Zanzibar

Alles wat u wilt weten over het tropische Zanzibar!

Azuurblauw water, parelwitte stranden, palmbomen, heerlijke lodges, iedere dag verse zeevruchten, de geuren van diverse kruiden en een sprookjesachtige hoofdstad (Stone Town) vol Arabische invloeden. Het tropische Zanzibar is het kloppende hart van de Swahilikust. Op de verschillende plekken hebben we een mooie selectie gemaakt van de mooiste accommodaties op plekken aan de prachtige kust of op een leuke plek in Stone Town.

Lees op deze pagina alles over Zanzibar, waaronder:

Bagage

Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen op internationale vluchten een limiet variërend van 30 tot zelfs 46 kilo per persoon hebben, hebben de lokale vluchten naar Zanzibar en naar andere delen van Tanzania een ander bagagelimiet. Het kan per vlucht verschillen hoeveel bagage u mag meenemen afhankelijk van de grootte van het vliegtuig. De toegestane hoeveelheid staat ook op uw ticket vermeld!

Cultuur

Op Zanzibar wordt veel waarde gehecht aan groeten. Er is in principe geen gesprek mogelijk zonder eerst te vragen hoe het met elkaar gaat. Zelfs wanneer je alleen even de weg wilt vragen. Houdt hier rekening mee.

U kunt bij de strand accommodatie gewoon in uw korte broek en T-shirt rondlopen. Heerlijk! Als u echter naar Stone Town gaat wordt verwacht dat u netjes gekleed gaat. Dit komt omdat Zanzibar vrijwel 100 % islamitisch is. Gepaste kleding houdt in dat de schouders en benen tot en met de knieën bedekt behoren te zijn.

Duurzaam toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

Het geven van fooien is niet standaard, maar wordt altijd wel erg gewaardeerd. Rangers, chauffeurs en gidsen zijn voor hun inkomen grotendeels afhankelijk van fooien. U krijgt van ons richtlijnen in de reizigersinformatie, maar het blijven richtlijnen. En kunt u naar eigen inzichten en tevredenheid van hun diensten en service bepalen. Tijdens een groepsreis regelt uw gids/chauffeur dit veelal vanuit een fooienpot.

MUNTEENHEID & BETALEN

In Tanzania en  Zanzibar betalen ze met de Tanzaniaanse Shillings. Shillings zijn niet buiten Tanzania verkrijgbaar. Wij raden u daarom aan cash Euro’s mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en Visa-card kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom voldoende cash geld mee! In de lodges betaalt u meestal cash, sporadisch zijn creditcard betalingen mogelijk. Wel kunt u uw pinpas mee nemen, vergeet deze niet op Wereld te zetten, anders kunt u niet pinnen in Tanzania.

Klimaat

Zanzibar is een eiland, niet ver van de evenaar en heeft daarom een typisch tropisch klimaat met het hele jaar door warm weer. De luchtvochtigheid is ook groot – tussen 75% en 80% -maar door de verkoelende zeewind is het meestal heel goed uit te houden. Het wordt voor een groot deel bepaald door de invloeden van de Indische Oceaan, zoals de moessons met zijn droge en natte seizoenen. Pemba eiland is meestal wat koeler en daar valt ook iets meer regen. Er zijn twee regenseizoenen, een korte en een lange. Het lange regenseizoen loopt doorgaans van maart – mei, en zijn vooral in april en mei het zwaarst. Het korte regenseizoen is minder heftig en loopt van oktober – begin december.

Paspoort & visum

Uw paspoort moet bij vertrek vanuit Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Daarnaast moeten er ook 2 lege pagina’s in uw paspoort zitten. U moet in bezit zijn van een visum bij aankomst in Tanzania. Dit kan al voor vertrek via de Tanzaniaanse Ambassade/consulaat of ter plaatse na aankomst op het vliegveld. Druk op de knop hieronder voor uitgebreide informatie.

Visum Tanzania 2

Traveldoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd. 

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Zanzibar is over het algemeen een veilig eiland. U moet zoals overal natuurlijk wel op uw hoede zijn. Met name in grote steden en rond bus- en taxiparken, markten en uitgaansgelegenheden is het raadzaam geen waardevolle bezittingen bij u te hebben en alert te zijn voor zakkenrollers. Als u ’s avonds over straat loopt, draag dan geen waardevolle spullen al te opzichtig op uw lichaam.

zanzibar
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!