Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Mafia

Zanzibar

MAFIA ISLAND VAKANTIE

Het mooiste marine park van Oost-Afrika

Mafia Island is de ideale afsluiter na een intensieve safari of Kilimanjaro beklimming! Dit tropische eiland ligt ten zuiden van Zanzibar in de Indische Oceaan en is uitermate geschikt voor waterliefhebbers. In de baai van Chole vindt u namelijk het beste Marine Park Reserve van Oost-Afrika. Duikers en snorkelaars worden hier getrakteerd op bijzondere onderwater scenario’s waarin onder andere zeepaardjes, schildpadden, roggen, rifhaaien en morenen de hoofdrol spelen. Maar ook juist het koraal en de kleine kleurrijke (scholen) vissen kunnen zich meten met ’s werelds beste riffen! Matoke Tours heeft jarenlange ervaring en wij kennen de mooiste plekjes op dit geweldige eiland.

Migrerende walvishaaien

Vanaf oktober t/m februari is Mafia Island nog spectaculairder vanwege de migrerende walvishaaien. De walvishaaien kunnen wel tot 15 meter lang worden en er zijn nog slechts 1000 geregistreerde exemplaren over. Walvishaaien zijn dan ook logischerwijs met uitsterven bedreigd. Een snorkeltocht naar deze indrukwekkende giganten mag in deze periode dan ook niet ontbreken. Vanaf alle accommodaties op Mafia Island worden duik-, snorkel- en walvishaai excursies professioneel en duurzaam aangeboden.

EXCURSIEMOGELIJKHEDEN

Op Mafia Island

Vanaf de accommodaties op Mafia Island worden lokale dhow-, snorkel- en duiktochten georganiseerd. Een bezoek aan het eiland is niet compleet zonder een bezoek aan de Kua en/of Juani ruïnes welke een kijkje in de bewogen geschiedenis van Mafia Island geven.

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Mafia Island? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

Foto's Mafia

Bekijk hieronder een selectie van de mooiste Mafia foto's

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over de Swahilikust:

Zanzibar | Mafia | Pemba | Fanjove | Reisinformatie | Brochure