9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

MATOKE TOURS GEEFT U DE BIG FOUR GARANTIE

Veilig en vertrouwd op reis

Matoke Tours biedt zekerheid. Wij zijn op de eerste plaats aangesloten bij bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. Dit zijn de drie belangrijkste keurmerken binnen de reisbranche en van toepassing op zowel de Nederlandse als Belgische boekers. Tevens bieden we de mogelijkheid om een Flying Doctors verzekering voor u af te sluiten.

ANVR

Matoke Tours is aangesloten bij ANVR. U kunt dit controleren op www.anvr.nl. Op uw geboekte reis zijn de ANVR reisvoorwaarden van toepassing. U kunt de ANVR-Reisvoorwaarden vinden op www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf.

Vanwege de avontuurlijke aard van onze reizen en de bijzondere omstandigheden in een aantal landen waar Matoke Tours reizen organiseert, hanteren we in overleg met de ANVR aangepaste aanbetaling- en annuleringsvoorwaarden. Deze wijken dus af van de in de ANVR brochure vermelde reisvoorwaarden, maar zijn goedgekeurd door de ANVR. U vindt deze aangepaste voorwaarden hier.

SGR

Wij zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).
De meeste vakanties verlopen soepel. De mooie omgeving, prachtige indrukken, culturele bezoeken of ontspannen tijd met uw gezin hebben u weer veel energie opgeleverd. Soms loopt het helaas anders dan gepland. U heeft een vakantie geboekt en plotseling is daar het bericht dat de reisorganisatie waar u heeft geboekt in financiële problemen is of zelfs failliet gaat. Weg vakantie. Weg geld. Het zal u maar gebeuren. Of u bent al op uw vakantiebestemming en uw reisorganisatie blijkt niet te hebben betaald voor uw verblijf of terugreis. En ja, daar staat u dan. Daarom is het altijd belangrijk dat u bij een reisorganisatie boekt die is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)! Voor meer info: www.sgr.nl

SGR heffing per 1 februari 2021
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van €5,- per persoon per boeking. Door het toegenomen risico op faillissementen wegens de Covid-19 pandemie moet de SGR meer garanties uitgeven dan normaal. Hoewel de Stichting Garantiefonds Reisgelden gezond is, zijn de financiële middelen van de SGR niet onbeperkt. Om voor nu en in de toekomst reizigers te kunnen beschermen tegen faillissementsrisico’s heeft de SGR besloten de verplichte consumentenbijdrage in te voeren.

Deze bijdrage zit bij Matoke Tours inclusief in uw reissom en wordt volledig afgedragen aan de SGR. Boekt u bij Matoke Tours, dan krijgt u als reiziger in geval van faillissement altijd uw volledige reissom terug via de SGR.

Calamiteitenfonds

Stel, u bent zorgeloos op vakantie maar tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor of er breken ernstige onlusten uit. De kans is dan aanwezig dat uw reisprogramma wordt aangepast, of, in uitzonderlijk geval, zelfs moet worden afgebroken. Het Calamiteitenfonds betaalt in dit geval de extra kosten voor het aanpassen van de reis. Indien de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Let op: het calamiteitenfonds treedt alleen in werking indien er sprake is van een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Een gebeurtenis zoals Ebola (epidemieën/ziekten) valt niet onder het Calamiteitenfonds. U kunt zich hiervoor extra verzekeren d.m.v. een annuleringsverzekering van Unigarant (zie pagina hiernaast). Matoke Tours is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. De bijdrage is € 2,50 per boeking. Voor meer info: www.calamiteitenfonds.nl

Amref Flying Doctors

Indien u een reis boekt naar Oost-Afrika (Oeganda, Tanzania, Rwanda, Kenia, Ethiopie) kunt u een Amref Flying Doctors verzekering afsluiten via Matoke Tours. In een situatie waarbij u acuut medische zorg nodig heeft, kan Flying Doctors van levensbelang zijn. In geval van nood haalt Flying Doctors u op (per luchtambulance) vanaf de locatie waar u zich op dat moment bevindt. Dit kan dus ook in de Afrikaanse bush zijn, ver weg van de bewoonde wereld. Tijdens deze vlucht is er al een dokter/verpleegkundige aanwezig voor de eerste medische assistentie. U wordt dan direct naar Nairobi gevlogen en daar naar het beste ziekenhuis van Oost-Afrika gebracht. Vanaf het moment dat u bij het ziekenhuis aankomt neemt uw eigen (reis)verzekering de overige kosten van ziekenhuisverblijf, verblijf partner en repatriëring naar huis over. Tegen extra betaling kunt u deze verzekering aan uw boeking toevoegen. De service is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar.