Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Safari Botswana

Safari Botswana

Op safari in Botswana met Matoke Tours

Specialist in luxe safari's en selfdrive reizen naar botswana

Tijdens een safari door Botswana word je telkens verrast door de bijzondere landschappen die aan je oog voorbij trekken. De adembenemende Okavango delta boordevol wildleven, uitgestrekte zoutplannen, graslanden die tot het ook reiken en de honderdduizenden olifanten die de Chobe rivier domineren. Een safari in Botswana is exclusief, ongerept en laat zich niet vergelijken met safari’s door andere landen in Afrika. Wat minstens zo uniek is, is dat geen land in Afrika zo veilig, financieel gezond en operationeel op orde is. Het maakt Botswana één van de prettigste bestemmingen in Afrika voor reizigers.

Onze populaire bestemmingen

Onze voorbeeldreizen naar Botswana

Safari Okavango Delta

De Okavango Delta is de overkoepelende naam van het gigantische natuurgebied met tientallen privéreservaten. Ze hebben alle gemeen dat de regio’s exclusief zijn. Het gros van de safari accommodaties kan slechts per privévliegtuig bereikt worden. De aanvoer van het vele water is de bron van gezonde wildaantallen en de spectaculaire vergezichten. Het zorgt voor unieke safari landschappen met kleine of middelgrote eilanden die zijn omringd door water. Daartussen meanderen kanalen en lagunes, boordevol bijzonder wildleven. Per jeep-, boot-, mokoro- of te voetsafari kunt u dit zelf gaan beleven.

Safari Chobe Rivier

Chobe wordt met name gekenmerkt door de machtige Chobe rivier. Deze waterbron heeft een enorme aantrekkingskracht op al het wildleven in de wijde omgeving. Chobe staat specifiek bekend om de grote aantallen olifanten die tussen de Botswaanse, Zimbabwaanse en Namibische grens migreren. Aan de oever doen de olifanten zich te goed aan het verse gras. En, met wat meer geluk ziet u deze giganten oversteken tijdens uw safari, met slechts de slurf nog zichtbaar boven het water! Op het land leven hoge concentraties zoog- en roofdieren waaronder giraffen, zebra’s en leeuwen. Probeer binnen de parkgrenzen van Chobe te overnachten zodat u de hordes toeristen tijdens de drukste uurtjes vermijdt!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Botswana

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!