9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Victoria Watervallen

Victoria Watervallen

Victoria Watervallen

De rook die dondert

Eén van de meest mythische plekken van heel Afrika en een van de zeven natuurwonderen van de wereld! Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald ‘de rook die dondert’ ofwel de Victoria Watervallen, vormen de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe.

Of het nu gaat om de pure kracht van het water, de safariparken in de omgeving of de adrenaline verhogende activiteiten die men hier kan ondernemen, de watervallen stellen niemand teleur. De Victoria Watervallen zijn de grootste en meest majestueuze watervallen van heel de wereld. UNESCO heeft dit bijzondere natuurfenomeen dan ook uitgeroepen tot een World Heritage Site. Een bezoek hieraan is voor vele Afrika gangers (en natuurliefhebbers) een absolute must!

De ontdekking van de watervallen

Op 17 november 1855 was David Livingstone de eerste Europeaan die de watervallen aanschouwde. Om de toenmalige Koningin Victoria te eren heeft hij ze vernoemd naar de Engelse koningin. De lokale naam Mosi-oa-Tunya wordt nog altijd gebruikt en vandaag tot op vandaag de dag komt u beide namen tegen. In het verslag naar Engeland schreef Livingstone het volgende over de Victoria Watervallen:

‘No one can imagine the beauty of the view from anything witnessed in England. It had never been seen before by European eyes; but scenes so lovely must have been gazed upon by angels in their flight.’

Rond 1900 begon de daadwerkelijke ontwikkeling van de regio onder Engels bewind door de aanleg van de spoorweg. Deze maakte deel uit van de ‘Cape to Cairo’ spoorlaan welke nooit volledig voltooit is. In 1904 werd het ‘Victoria Falls Hotel’ aan de Zimbabwaanse zijde geopend. Dit was o.a. het startsein van de eerste toeristen die zich naar de indrukwekkende watervallen konden verplaatsten. Tot rond de millenniumwisseling was Zimbabwe altijd het toeristische hart van de Watervallen met de meest ontwikkelde faciliteiten en activiteiten. De politieke en economische crisis in Zimbabwe maakte hier een einde aan. Vandaag de dag werkt het land langzaam aan een ‘comeback’.

Onze populaire bestemmingen

Meer over de Victoria Watervallen

Lees meer over het verschil tussen de Victoria Watervallen in Zambia en Zimbabwe, de seizoenen, beste reistijd en de activiteiten!

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar de Victoria Watervallen

Een reis naar de Victoria Watervallen kan enkel geboekt worden in combinatie met een rondreis door onze (safari)bestemmingen!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Foto's van de Victoria Watervallen

BEKIJK HIERONDER EEN SELECTIE VAN DE MOOISTE FOTO'S