Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Djibouti

Djibouti

Djibouti

In de Hoorn van Afrika

Djibouti lijkt wel van een andere planeet. Het is net of er een enorme hap uit mars is gefiguurzaagd en aan de hoorn van Afrika is geplakt! Het is geen alledaagse vakantie bestemming, maar met haar bizarre landschappen wel een hele bijzondere bestemming waar de avontuurlijke Afrika liefhebber van zal watertanden. Het is overigens het enige land in Afrika waar de hoofdstad dezelfde naam heeft als het land zelf. Natuurlijk biedt Matoke Tours hier reizen naartoe aan, want als ware Afrika specialist zijn het juist de minder bekende bestemmingen waar we ons ware specialisme tonen.

Djibouti is een Frans en Arabisch sprekend land en ligt in de hoorn van Afrika tegen de Golf van Aden aan. Buurlanden zijn Eritrea, Somaliland en Ethiopië. De Nomadische Afar zijn de voornaamste inwoners van dit land, terwijl in de hoofdstad Djibouti meer een smeltkroes leeft van Afar, Arabieren, Somaliërs en Ethiopiërs. Djibouti is zonder meer één van de meest stabiele landen in Oost-Afrika / de hoorn van Afrika. Sinds 1999 zit president Ismael Omar Guelleh stevig in het zadel en daar lijkt vooralsnog geen verandering in te komen. Er zijn geen radicaal-islamitische groepen actief, zoals in het naburige Somalië en Jemen. Van de slepende oorlog die de buurlanden Eritrea en Ethiopië tussen 1998 en 2018 voerden, wist Djibouti zich ook afzijdig te houden.

Daarbij komt de locatie van het landje. Djibouti ligt aan de Straat van Aden, een nauwe zeestraat die de Rode Zee verbindt met de Indische Oceaan. Veel landen hebben er belang bij die vaarroute voor hun schepen te bewaken en bestrijden bijvoorbeeld de piraterij. Er zijn dan ook veel landen die hun militaire basis in Djibouti hebben, zoals de Chinezen, de Japanners, de Italianen, de Fransen en de Amerikanen. En dan zijn er nog Duitse en Spaanse soldaten die bivakkeren op de Franse basis en Britse op de Amerikaanse. Al met al hoef u zich geen zorgen te maken over de veiligheid.

Ethiopian Airlines heeft een dagelijkse vlucht naar Djibouti van Addis Ababa en vice versa.

Onze populaire bestemmingen

Meer over Djibouti

Lees meer over het land, de beste reistijd en hoogtepunten!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Foto's Djibouti

Bekijk hieronder een selectie van de mooiste Djibouti foto's

Meer reisinformatie over Djibouti:

Djibouti | Hoogtepunten | Beste Reistijd | Brochure