Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Op reis naar Djibouti

Alles wat u wilt weten over dit land

Djibouti is een klein landje in de hoorn van Afrika en staat bekend als een van de heetste landen ter wereld. Het is grotendeels woestijn en er leven enkele stammen. De voornaamste reden waarom mensen naar Djibouti komen zijn de prachtige duikplekken en de mogelijkheid om met walvishaaien te zwemmen. Als u eenmaal heeft besloten hier naar toe te gaan is het handig om met wat praktische zaken rekening te houden tijdens uw voorbereidingen.

Lees op deze pagina’s alles over Djibouti, waaronder:

 

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van in koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de voertuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. De laadruime is beperkt. Tevens kunnen koffers scheuren door de hobbelachtige wegen. En hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen op internationale vluchten een limiet van 30 tot zelfs 46 kilo per persoon hebben, verzoeken wij u om bovenstaande reden minder mee te nemen. Wanneer u in een groep of met meer dan vier personen reist willen wij u vragen maximaal 20 kg per persoon mee te nemen in uw zachte reistas.

Beste reistijd

Djibouti is behoorlijk warm en hier moet u rekening mee houden. Ga uit van temperaturen van gemiddeld 35 graden. De beste reistijd voor Djibouti is november tot maart. Buiten deze maanden is het simpelweg te heet en gaat de tempartuur al snel naar 40 graden en hoger. Van midden november – midden januari kunt u snorkelen met walvishaaien in de Golf van Tadjoura.

Inentingen en gezondheid

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid rond Djibouti te leveren. Er komt in ieder geval Malaria voor in Djibouti. Wij raden u hoe dan ook met klem aan om circa 6 weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of naar uw huisarts te gaan voor het volledige advies over de benodigde vaccinaties en malariaprofylaxe.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

Gaat u duiken? Zorg er dan voor dat uw reisverzekering ook duiksport dekt.

Fooien

In Djibouti is het niet gebruikelijk om een fooi te geven. Uitzondering hierop zijn de Europese restaurants. Hier geeft men bij goede service circa 5-10% fooi.

Geldzaken Djibouti

In Djibouti betaalt u met de Djiboutiaanse Frank (DJF).

De prijzen in Djibouti liggen een stuk hoger dan in Nederland. Restaurants zijn ov er het algemeen goedkoper, maar levensmiddelen en alcohol zijn aanzienlijk duurder. Houdt u er rekening mee dat prijzen in het hoogseizoen in de toeristische gebieden vaak nog hoger zijn.

Kraanwater

We raden af om water uit de kraan te drinken, gebruik hiervoor flessen water die u daar koopt. Mocht u niet in de mogelijkheid zijn om water in flessen te kopen, gebruik dan een waterzuiveringsmiddel om het water te zuiveren of kook het water gedurende 5 minuten. Hierna kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Paspoort & visum

Uw paspoort moet bij vertrek vanuit Djibouti nog minimaal 6 maanden geldig zijn! Een visum voor Djibouti is er in 2 soorten verkrijgbaar. Een voor 14 dagen of voor 90 dagen. Visa moet u voor vertrek aanvragen bij Ambassades of online. Vindt u het moeilijk dan kan een visumbureau u uitkomst bieden. Tegen extra betaling verzorgen zij het visum voor u.

Taal

De offiële talen in Djibouti zijn Arabisch en Frans. Daarnaast wordt er ook Somalisch en Afar gesproken. Op de toeristische plekken spreekt men ook Engels.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Djibouti:

Reisinformatie | Hoogtepunten| Accommodaties | Beste reistijd | Brochure