9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Hoogtepunten

Djibouti

Bezoek Djibouti

Hoogtepunten

Djibouti is maar klein landje binnen Afrika en daarom is een dag of 5-6 al voldoende om het te verkennen. Het is dan ook ideaal om een Djibouti reis te koppelen aan een Ethiopië (of Kenia/Tanzania) reis. Als u overweegt om naar de Danakil depressie in Ethiopië te gaan, zal deze bestemming u ook aanspreken. Hieronder leest u meer over de hoogtepunten en bezienswaardigheden binnen Djibouti.

Lac Abbé

Djibouti heeft bizarre landschappen met als meest uit het oog springende het ruige en bijna wrede landschap rondom Lac Abbé, Abbémeer. Nomaden lopen hier met hun schapen rond en vormen een kleurrijk contrast op de uitgestrekte omgeving met bizar gevormde vulkanisch gesteente en vreemde rotsformaties met schoorstenen waar vulkanisch stoom uit komt.

Lac Assal

Lac Assal, ofwel Assalmeer, lijkt van een afstandje op een tropische paradijs met de witste stranden en het blauwste water wat je ooit hebt gezien. Dat is ook zo, maar dat komt omdat het strand en de bodem van het meer van zout zijn. Karavanen met kamelen komen langs om het gewonnen zout te vervoeren.

Golf van Aden / Tadjoura

De Golf van Aden is een van de beste plekken op aarde om te zwemmen en snorkelen met walvishaaien, met name bij Arta Beach, in de Golf van Tadjoura, waar het verder ook prima vertoeven is.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Djibouti:

Djibouti | Hoogtepunten | Beste Reistijd | Brochure