Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Botswana

Botswana

Botswana vakantie

Exclusief safari beleven

Ongerepte wildparken, sprookjesachtige waterpartijen, graslanden die tot het oog reiken, migrerende hoefdieren over de oneindige zoutpannen en de rijke historie van de San Bosjesmannen… Dit is slechts een kleine opsomming van wat er allemaal te zien en beleven valt tijdens een rondreis door Botswana!

Botswana kent een rijke historie van mysterieuze Bosjesmannen, ontdekkingsreizigers en er wordt gezegd dat de oorsprong van de moderne mens hier ligt. De wildparken in Botswana zijn van het allerhoogste niveau. Van de honderdduizenden olifanten aan de Chobe rivier tot aan de hoge concentraties wilde honden, neushoorns, luipaarden en andere dieren in de Okavango Delta. Vergeet ook niet de gehabitueerde stokstaartjes in Makgadikgadi Pan of de enorme leeuwen met zwarte manen in het Centraal Kalahari Reservaat.

Ook de accommodaties in Botswana zijn uniek. Ze zijn vrijwel allemaal exclusief, kleinschalig en liggen veelal in privéreservaten. Hierdoor zie je vrijwel geen andere toeristen tijdens de reis. Alle activiteiten, maaltijden, drankjes en parkentreegelden zijn inclusief tijdens het verblijf. Een overnachting in Botswana wordt nog exclusiever vanwege de bijzondere activiteit-mogelijkheden. Denk daarbij aan de mokorosafari, waarbij reizigers per uitgeholde kano de wildrijke lagunes van de Okavango Delta trotseren. Of per helikoptersafari over het immense Makgadikgadi Pan of Moremi Reservaat vliegen. Ook is het mogelijk om onder de fonkelende sterrenhemel in de Kalahari, Khwai privéreservaat of Nxai Pan te overnachten. Kortom, ultieme safari’s en een exclusieve vakantie of rondreis beleven kan vrijwel nergens zoals in Botswana.

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Botswana

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Botswana

Botswana staat bekend om haar fantastische wildparken. Van de droge woestijnvlaktes tot de vruchtbare kanalen van de delta. Hieronder vindt u een overzicht van de mooiste hoogtepunten van Botswana.

Het specialisme van Matoke Tours

Uit liefde voor Botswana!

Matoke Tours organiseert al sinds 2002 exclusieve vakanties, safari’s en rondreizen naar Afrika. Botswana is binnen ons aanbod de veiligste én meest exclusieve bestemming van Afrika. Het exclusieve zit hem niet alleen in de kwaliteit van de lodgges, maar ook in de afgelegen privéreservaten die slechts per safari-vlucht te bereiken zijn. Ook de safari-accommodaties zijn exclusief, kleinschalig, volledig inclusief én gelegen op waanzinnige plekjes, ver van de bewoonde wereld. Het contrast in Botswana is groot; van de waterrijke Okavango Delta tot de gortdroge zoutpan van Makgadikgadi. Het creëert een uniek scala aan activiteitenmogelijkheden die u voor uzelf alleen heeft!

Ontdek onze maatwerkreizen en exclusieve individuele  rondreizen door Botswana.  U kunt daarnaast Botswana prima combineren met buurlanden Zambia, Zimbabwe en Namibië. Onze Namibië Botswana combinatiereizen bieden het beste van beide landen en zijn een geliefde optie bij vele Matoke reizigers. Laat u inspireren door de gevarieerde safarireizen waarbij u overnacht in middenklasse tot exclusieve accommodaties. 

Fly-in safari op hoog niveau
Vrijwel nergens in Afrika ervaren reizigers zo’n hoog niveau van reizen als in Botswana. Doordat Botswana weinig verharde wegen heeft, veel waterrijke landschappen herbergt én de hoogtepunten ver uit elkaar liggen is vliegen de norm. Per vliegtuig wordt u comfortabel en snel van A naar B gebracht. Zo bent u verzekerd van een unieke ervaring, ver van de gebaande paden.

Het veilige schoolvoorbeeld voor Afrika
Minstens zo uniek is dat geen land in Afrika zo veilig, financieel gezond en operationeel op orde is. Het maakt Botswana één van de prettigste bestemmingen in Afrika voor internationale reizigers. Botswana heeft het leeuwendeel van haar land toegewijd aan natuur en de conservering ervan. Het troeft daarmee vrijwel alle andere Afrikaanse landen af. Groeiende wildnummers, het behouden van de natuur en de investeringen in de inwoners maken Botswana het schoolvoorbeeld voor heel Afrika.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!