Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Namibië

Namibië

Vakantie Namibië

Het land van de eindeloze horizon

Namibië herbergt gigantische woestijnen, historische spooksteden, de grootste kloof van Afrika, wildrijke zoutpannen én de vruchtbare Zambezi Regio. De essentie van een reis naar Namibië is niet het bezoeken van deze afzonderlijke hoogtepunten. Het is de rondreis zelf waarbij je turend vanuit de auto zandbergen continue van kleur ziet veranderen, oryxen en struisvogels je sierlijk passeren en waarbij je in het ritme valt van de oneindige eeuwigheid van de prachtige landschappen.  

Namibië is het op één na dunbevolkste land ter wereld. De uitgestrekte landschappen van Namibië worden gedomineerd door de oudste woestijn van onze planeet; de Namibiëwoestijn. Door minimale inbreng van menselijk toedoen heeft de natuur miljoenenjaren lang haar eigen koers kunnen bepalen. De woestijndieren, zoals de neushoorn en olifant, zijn kenmerkend voor de kracht en taaiheid van de Namibische natuur. Hetzelfde geldt voor de Namibiërs die met ongemoeid doorzettingsvermogen het land en haar bezetters hebben weten te trotseren. Beleef dit bijzondere land waar overdag de perzikoranje zandduinen lijken te dansen in de wind en ’s nachts de Melkweg fier oplicht met haar miljoenen sterren aan de hemel.

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Namibië

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Namibië

Namibië is geen traditionele Afrika bestemming zoals Oeganda, Tanzania en Zambia dat bijvoorbeeld wel zijn. Er lopen geen hordes olifanten over savannes, de zon laat zich 300 dagen per jaar zien en de regen valt vrijwel niet. Daarnaast is Namibië het op één dunst bevolkte land van de wereld. Kortom, net even anders dan gorilla’s in de jungle en lachende vrouwen bij waterputten. De aantrekkingskracht en schoonheid van Namibië zit in de veerkracht van het landschap zit, de stilte ervan, de adembenemende sterrenwachten, de woestijndieren én het avontuur van de self-drive! Hieronder ontdekt u alle hoogtepunten in Namibië!

Het specialisme van Matoke Tours

Uit liefde voor Namibië!

Matoke Tours organiseert al ruim 18 jaar reizen naar Afrika. Namibië is een van de laatste toevoegingen aan de prachtige Afrikaanse bestemmingen van Matoke Tours.  De bijzondere woestijndieren in Damaraland die zich aan het dorre landschap hebben weten aan te passen, de wildrijke zoutpan in Etosha en de vruchtbare Zambezi en Kavango rivier zijn slechts een paar voorbeelden van de unieke hoogtepunten van dit land. Reizigers ervaren Namibië het puurst per self-drive. Doordat Namibië zo immens groot is, zijn tal van bijzondere routes en combinaties met buurlanden mogelijk! Laat u inspireren door de leuke kleinschalige accommodaties en de gevarieerde safari reizen

Self-drive

Vrijwel nergens in Afrika ervaren reizigers een betere ‘self-drive’ bestemming dan in Namibië. De hoogtepunten en accommodaties staan onderweg goed aangegeven. Daarnaast behoort rijden door dit oneindige landschap tot één van de leukst mogelijke activiteiten van Namibië!

De beste accommodaties op de mooiste plekken

Matoke Tours staat bekend om haar accommodatie concept: we kiezen voor overnachtingen in comfortabele, sfeervolle lodges, hotels en tentenkampen. Deze kleinschalige accommodaties liggen op de mooiste plekken in het uitgestrekte landschap van Namibië en zorgen voor de ultieme Afrika beleving! Kortom: sfeer en comfort in een natuurlijke omgeving! 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer over Namibië:

Namibië | Reizen | Hoogtepunten  |  Reisinformatie  |  Reviews Reisvoorstel