Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Op reis naar Namibië

Alles wat u wilt weten over de unieke landschappen van Namibië!

Bezoek in Namibië de vele hoogtepunten, allen met hun eigen karakter. Ga je voor safari, voor de primaten, avontuur, natuur of cultuur? Onze Namibië specialisten helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis reis. Op de verschillende plekken hebben we een mooie selectie gemaakt van de mooiste accommodaties op plekken in de natuur of op een leuke plek in de stad. Matoke Tours beschikt over verschillende vervoersmiddelen. Voor kleine en grotere gezelschappen, voor verharde wegen en voor echte off-road gebieden. Alle gebieden in Namibië zijn ons bekend.

Lees op deze pagina alles over Namibië, waaronder:

Beste reistijd

Namibië is het hele jaar door te bereizen, het is heel persoonlijk wat voor u de beste reistijd is. Onze specialisten kunnen u hier alles over vertellen. April tot november, de droge tijd, is ideaal voor een rondreis door Namibië. 

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van in koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de voertuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. De laadruime is beperkt. Tevens kunnen koffers scheuren door de hobbelachtige wegen. Op internationale vluchten mag u max 23 kilo mee nemen per persoon.

 

Duurzaam toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

In Namibië is het gebruikelijk om een fooi te geven aan het lokale personeel zoals gidsen, rangers, chauffeurs, etc. Sommige restaurants rekenen een vast percentage voor ‘service’. Uiteraard wordt tippen alleen aanbevolen als u tevreden bent over de service en geboden diensten en wordt het aan uw eigen oordeel overgelaten. Over het algemeen is de dienstverlening erg goed

Inentingen

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid in Namibië te leveren. Er wordt dan ook streng geadviseerd om circa zes weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of een vaccinatiebureau voor het volledige advies. Hepatitis A en DTP. Er komt geen malaria voor in Namibië m.u.v. de noordelijke Zambezi Regio (voorheen Caprivistrook). Neem contact op met de GGD/ Tropisch instituut voor het juiste advies.

U kunt ook kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

 

Klimaat

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond en kent een subtropisch woestijnklimaat. Met zo’n 300 zondagen per jaar behoort Namibië tot één van de zonnigste landen op aarde. Het klimaat wordt met name gekenmerkt door grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Daarnaast kent Namibië zowel een winter- als zomerseizoen. Het winterseizoen loopt van mei t/m september, dit is tevens het droge seizoen. Het nattere zomerseizoen loopt van december t/m maart. April, oktober en november zijn overgangsmaanden.

 

Munteenheid & betalen

In Namibië betalen ze met Namibische Dollars en de Zuid-Afrikaanse Rand. U kunt enkel in de grote steden sporadisch pinnen. Wel kunt u overal met uw creditcard betalen, zoals hotels, restaurants en tankstations onderweg!

Paspoort & visum

Het visum voor Namibië is gratis en gemakkelijk bij aankomst op de luchthaven of aan de landgrens te verkrijgen. Uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Reist u als een ouder met kind(eren), dan dient u rekening te houden met extra documenten. Zie hieronder:

Alleenstaande ouder met kind(eren)

Geboorteakte en veiligheid
Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel, maar de officiële geboorteakte*. Deze wetswijziging is geïmplementeerd om de veiligheid voor kinderen te verhogen en gaat in op 1 oktober 2014. Lees ook meer hierover op de website van de Rijksoverheid.

 

Reisbegeleiding

Namibië is een geweldig land om individueel doorheen te rijden. Alles is ideaal ingericht voor de self-drivers. De activiteiten worden professioneel uitgevoerd door de rangers/ gidsen vanuit de geselecteerde accommodaties.  Rijdt u liever niet zelf? Ga dan mee met de Namibië groepsreis; gezellig, comfortabel en onder professionele begeleiding samen genieten van alle bijzonderheden van het land(schap). Tot slot is het ook mogelijk om (gedeeltelijk) te vliegen tussen de hoogtepunten.

Reisinformatie document

Self drive in Namibië

Een self drive naar Namibië wordt normaliter met een eigen vierwielaandrijving voertuig ondernomen. Dat is een avontuur op zich en kan spannend zijn als het uw eerste selfdrive reis is! Goede voorbereiding en weten waar u aan begint is erg belangrijk. Lees via de knop hieronder meer over autohuur en rijden in Namibië. Eén ding is zeker, het rijden door dit machtige landschap zal één van uw hoogtepunten van uw rondreis zijn!

Taal & cultuur

In Namibië is Engels de officiële voertaal, bijna iedereen spreekt Engels dan ook goed. Uitgezonderd enkele Herero of Himba groepen die afgelegen leven in de woestijn en Zambezi regio. Vanwege de Duitse invloeden is het ook gebruikelijk veel Duits te zien en horen in de grotere steden. De blanken Namibiërs spreken veelal Duits of Afrikaans.

TravelDoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd.

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Namibië is een veilig en stabiel land. Het is het op één na dunst bevolkte land ter wereld waardoor u onderweg zeer sporadisch dorpen/ steden passeert. De grotere steden zijn, voor wat de kleine criminaliteit betreft, met Europese steden te vergelijken. Uiteraard moet u wel zoals overal op uw hoede zijn.

Zwaarte tijdens het reizen

Het overgrote deel van de activiteiten wordt per jeep of boot uitgevoerd. Deze activiteiten zijn laag qua inspanning en voor iedereen goed uit te voeren. Enkele locaties zoals de Sossusvlei, Fish River Canyon én Damaraland kennen activiteiten te voet. Houdt rekening met de warmte en zon tijdens deze activiteiten. Gemiddeld bent u zo’n 2-3 uur actief bezig tijdens deze activiteiten. Deze zijn gemiddeld van inspanning.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Namibië:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure