Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Fish River Canyon

Hoogtepunten

Fish River Canyon

Grootste kloof van Afrika

Fish River Canyon is een paradijs voor elke avonturier, geoloog of sterrenwacht. De grootste kloof van Afrika ligt in het zuiden van Namibië en wordt door haar afgelegen ligging door het gros van de reizigers overgeslagen. Hoewel dat geen rechtdoet aan de schoonheid en grootsheid van de Fish River Canyon, betekent het wel dat de weinige reizigers die het zo ver schoppen, dit pareltje vrijwel voor zichzelf alleen hebben!

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon (Arizona, USA) de grootste kloof ter wereld. De kloof is 161km lang, 27km breed en 550 meter diep (op haar diepste punt). De kloof ligt in een fascinerend dor en heuvelachtig landschap, niet ver van de grens met Zuid Afrika. Buiten de Fish River Canyon loont een bezoek aan de regio om meerdere redenen. De vergezichten zijn machtig mooi, er liggen een paar schitterende accommodaties en de bijzondere flora en fauna zijn verrassend anders hier!

Geologie

De historie van Fish River Canyon gaat zo’n 1.800 miljoen jaar terug en is daardoor de droom van elke geoloog! De oudste schaal- en schelpresten, zandsteen en lava liggen nabij de huidige bodem van de rivier in de kloof. Door de miljoenen jaren heen zijn de resten samengeperst en getransformeerd in graniet en dolorietdijken welke verantwoordelijk zijn voor de donkere kleuren in het gesteente.

De zee heeft door de miljoenen jaren heen verschillende sedimenten, kalksteen en conglomeraten achtergelaten op de ondergrond. Er wordt geschat dat zo’n 500 miljoen jaren geleden een barst is ontstaan in deze ondergrond. Dit is het begin van de Fish River Canyon geweest, wat is uitgebreid tot een kilometers lange vallei. Bewegende gletsjers en erosie hebben de afgelopen 50 tot 300 miljoen jaren geleid tot de huidige meanderende koers van de kloof.

Activiteiten in Fish River Canyon

Verbaas je over de afgelegen Fish River Canyon en de verschillende activiteitenmogelijkheden hier. Houdt er rekening mee dat sommige activiteiten accommodatie gebonden zijn!

andere hoogtepunten

in Namibië

Namibië is het land van de immense oranje zandduinen, verborgen spooksteden en bijzondere woestijndieren. Tijdens de reis in Namibië val je in het ritme van de oneindige eeuwigheid van de prachtige landschappen, terwijl de struisvogels je sierlijk passeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Namibië!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!