9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Damaraland

Hoogtepunten

Damaraland

woestijndieren

Eén van de dunst bevolkte regio’s van Namibië is het noordwestelijke Damaraland. Het is een uitgestrekte en voornamelijk droge wildernis waar de natuur miljoenen jaren haar eigen koers heeft kunnen bepalen.

De afwezigheid van menselijk toedoen en de toename van natuurconservering maken Damaraland één van de beste wildregio’s van het land. Het gebied rond Twyfelfontijn staat bekend om de woestijnolifanten die hier voorkomen, terwijl de regio rond Palmweg in Damaraland dé plek in Afrika is waar de zwarte neushoorn in aantallen toeneemt! Dit zijn buitengewoon positieve ontwikkelingen welke de grootste aantrekkingskracht op Damaraland hebben. Daarnaast zijn er ook talloze historische plekken met rotstekeningen van o.a. de Bosjesmannen te bewonderen.

De combinatie van unieke dieren die zich hebben aangepast aan de ruige en droge woestijnomgeving, de uitgestrekte landschappen, versteende bossen, bergtoppen en de unieke historie van de lokale stammen maken Damaraland één van de meest bijzondere en gevarieerde gebieden van het land! Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden voor activiteiten in deze regio.

Activiteiten in Damaraland

Woestijndieren en Himba gebied

Het is mogelijk om een week in Damaraland te vullen met de verschillende activiteiten. De afstanden tussen de hoogtepunten moet daarom ook niet onderschat worden! Bekijk hier waar uw voorkeur naar uitgaat: 

Woestijndieren

Uniek aan Namibië is het wildleven dat zich heeft aangepast aan de extreem droge en barre omstandigheden. Normaliter worden in Afrika juist in waterrijke regio’s olifanten, leeuwen, gazelles etc. gespot. De evolutie van de dieren is bijzonder en heeft al menig onderzoeker verbaasd. De regio van Damaraland herbergt hoge aantallen leeuwen, olifanten en neushoorns die zich aan de woestijnomstandigheden hebben aangepast. Verschillende accommodaties in noordelijk Damaraland bieden wandelsafari’s naar de neushoorn en/of olifant aan. Deze activiteit is wellicht de beste safari excursie van Namibië en een absolute aanrader!

Spitzkoppe

Een landschappelijk sprookjesachtige regio is Spitzkoppe, in zuidelijk Damaraland. De koraaloranje rotsen en bergen liggen verspreid in het droge, barre landschap. Het creëert een bizar en sereen landschap waar je dagen naar zou kunnen turen! Buiten de spectaculaire vergezichten is het mogelijk om begeleide wandelingen naar Spitzkoppe te ondernemen. Het is mogelijk om dit direct vanaf de accommodatie te reserveren.

Brandberg

Brandberg ligt in een enorme droge, open vlakte in zuidelijk Damaraland. De berg doemt met haar 2.573m (hoogste punt) al van heinde en verre op. Het enorme gevaarte bestaat voornamelijk uit graniet en is de hoogste berg van Namibië. Buiten de landschappelijke schoonheid van de berg (en regio), herbergt Brandberg een schat aan historische rotstekeningen! Er wordt gedacht dat deze rotstekeningen duizenden jaren terug gaan. Er is één specifieke rotstekening welke goed bereikbaar is en in zeer goede staat verkeerd; ‘The White Lady of Brandberg’. Naast de rotstekeningen kunnen avonturiers ook de Brandberg beklimmen. Dit moet vooraf geboekt worden.

Twyfelfontein

Door heel Damaraland zijn er verschillende regio’s waar reizigers rotstekeningen kunnen zien. Echter, de regio van Twyfelfontein is één van de beste plekken om deze te bewonderen.

Twyfelfontein is een immense vallei waar gigantische rotsblokken deskundig lijken te zijn ‘neergelegd’! Er wordt gedacht dat Twyfelfontein hoge concentraties wild moeten hebben aangetrokken omdat dit één van de weinige plekken in de wijde omtrek was waar vers water te vinden was. Dat heeft op zijn beurt jagende stammen naar deze regio geleid. Dit lijkt de oorsprong te zijn voor de duizenden rotstekeningen in Twyfelfontein.

Tip: arriveer hier vroeg in de ochtend of laat in de middag, voordat busladingen toeristen arriveren. Het is verplicht om begeleid Twyfelfontein te bezoeken.

Versteend bos

Er zijn verschillende ‘petrified forests’, oftewel versteende bossen in Damaraland. Maar het versteende bos aan de C39 (44km ten westen van Khorixas) is zeker een bezoek waard! Er wordt gedacht dan zo’n 260 miljoen jaren geleden een toenmalige rivier de bomen heeft meegesleurd en dat ze op een zandbank terecht zijn gekomen. Het zand om de bomen creëerden de ideale omstandigheden voor het hout om te transformeren in silica, waardoor het nu versteend is. Dit is absoluut een uniek landschap wat zo kenmerkend voor Namibië is! Bij dit specifieke versteende bos is een leuk souvenirshopje en er zijn goede lokale gidsen te vinden voor extra toelichting.

andere hoogtepunten

in Namibië

Namibië is het land van de immense oranje zandduinen, verborgen spooksteden en bijzondere woestijndieren. Tijdens de reis in Namibië val je in het ritme van de oneindige eeuwigheid van de prachtige landschappen, terwijl de struisvogels je sierlijk passeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Namibië!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!