Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Damaraland

Hoogtepunten

Damaraland

woestijndieren

Eén van de dunst bevolkte regio’s van Namibië is het noordwestelijke Damaraland. Het is een uitgestrekte en voornamelijk droge wildernis waar de natuur miljoenen jaren haar eigen koers heeft kunnen bepalen. De beste periode voor deze regio is medio april tot en met november.

De afwezigheid van menselijk toedoen en de toename van natuurconservering maken Damaraland één van de beste wildregio’s van het land. Het gebied rond Twyfelfontijn staat bekend om de woestijnolifanten die hier voorkomen, terwijl de regio rond Palmweg in Damaraland dé plek in Afrika is waar de zwarte neushoorn in aantallen toeneemt! Dit zijn buitengewoon positieve ontwikkelingen welke de grootste aantrekkingskracht op Damaraland hebben. Daarnaast zijn er ook talloze historische plekken met rotstekeningen van o.a. de Bosjesmannen te bewonderen.

De combinatie van unieke dieren die zich hebben aangepast aan de ruige en droge woestijnomgeving, de uitgestrekte landschappen, versteende bossen, bergtoppen en de unieke historie van de lokale stammen maken Damaraland één van de meest bijzondere en gevarieerde gebieden van het land! Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden voor activiteiten in deze regio.

NB: De woestijndieren laten zich doorgaans tussen medio juni en medio oktober het gemakkelijkst zien.

Activiteiten in Damaraland

Woestijndieren en Himba gebied

Het is mogelijk om een week in Damaraland te vullen met de verschillende activiteiten. De afstanden tussen de hoogtepunten moet daarom ook niet onderschat worden! Bekijk hier waar uw voorkeur naar uitgaat: 

andere hoogtepunten

in Namibië

Namibië is het land van de immense oranje zandduinen, verborgen spooksteden en bijzondere woestijndieren. Tijdens de reis in Namibië val je in het ritme van de oneindige eeuwigheid van de prachtige landschappen, terwijl de struisvogels je sierlijk passeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Namibië!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!