Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Skeleton Coast en Kaokoland

Hoogtepunten

Skeleton Coast

en Kaokoland

Ten noorden van Swakopmund tot aan de Angolese grens vinden reizigers de onstuimige Skeleton Coast. Deze kustlijn is berucht vanwege de vele schepen die hier in het verleden schipbreuk hebben geleden. De woeste ijskoude Atlantisch oceaan kent hier onverwachte stromingen en zandbanken waardoor veel schippers tegen het uitzichtloze strand van de woestijn werden geslagen. Als je als schipper de schipbreuk overleefden begonnen de echte problemen pas aan de land… Met de krachtige oceaan aan de ene zijde en de weinig vergevende woestijn aan de andere zijde waren je laatste dagen meestal geteld.

Dorob Nationaal Park en Skeleton Coast Park

Hedendaags bestaat de gehele Namibische kustlijn uit beschermd natuurgebied. De woestijn tussen Swakopmund en de Ugab rivier is uitgeroepen tot Dorob Nationaal Park. Deze regio is goed bereikbaar met prima wegen, recreatie doeleinden zoals zeevissen en verschillende indrukwekkende scheepswrakken die vanaf het strand gemakkelijk te bewonderen zijn. Het woestijngebied vanaf de Ugab rivier tot aan de Angolese grens bestaat uit Skeleton Coast Park. Ook hier monden verschillende (droge) rivieren vanaf de woestijn uit in de Atlantische oceaan zoals de Huab-, Hoanib- en Kunene rivier. Hoe verder noordelijk men reist, hoe lastiger de wegomstandigheden worden. Vanaf Terrace Bay is het niet meer mogelijk om verder te rijden. De enkele accommodaties die verscholen liggen aan/ in Skeleton Coast Park kunnen slechts per vliegtuigje bereikt worden.

Fauna in de onherbergzame woestijn

Op het eerste gezicht lijkt de Skeleton Coast een onherbergzaam en ruig gebied. Maar wie langer de tijd neemt om de woestijn te bewonderen kan verbluffende wild taferelen aanschouwen! De normaliter droog gevallen riviervalleien gelden als oases voor oryxen, koedoes, springbokken, jakhalzen, giraffen en genetkatten. Ook worden cheeta’s, leeuwen en zebra’s waargenomen, hoewel deze ontmoetingen schaars zijn. De seizoensgebonden woestijnolifanten daarentegen zijn graag geziene gasten in de riviersystemen van de Skeleton Coast.

Kaokoland

Ver verscholen in noord Namibië, grenzend met Angola ligt Kaokoland. Dit land wordt gedomineerd door de Himba die zich hebben weten aan te passen aan het soms godverlaten landschap. De omstandigheden kunnen behoorlijk ontmoedigend zijn door het ruige landschap en de minimale ontwikkeling. De waterbronnen zijn schaars en liggen ver uit elkaar. Een bezoek aan Kaokoland is op zijn zachts gezegd dan ook een avontuur op zich.

Er zijn een paar bereikbare accommodaties die op de grens van Damaraland en Kaokoland liggen. Per 4×4 voertuig zijn deze, vaak luxe, accommodaties leuke en enigszins betaalbare overnachtingsmogelijkheden. Vanaf hier kunnen reizigers een authentieke beleving verwachten naar o.a. de woestijnolifanten en/of lokale Himba- en Herero dorpen.

Kunene Rivier en Epupa Falls

De Kunene rivier is de natuurlijke grens tussen Namibië en Angola en landschappelijk wellicht de mooiste regio van heel Namibië. Er liggen hier een handjevol schitterende accommodaties (waaronder Serra Cafema en Okahirongo River Camp) welke slechts per vliegtuigje bezocht kunnen worden. De regio rondom de sprookjesachtige Kunene Rivier herbergt tropische palmbomen, mopane-bomen, krokodillen, zebra’s, giraffen en een weids scala aan kleurrijke vogels.

De Epupa Falls is één van de andere hoogtepunten in Kaokoland. Rondom de watervallen herbergt de Epupa rivier een paar eilandjes om vervolgens 35 meter naar beneden te storten waar de schitterende rivier verder stroomt. Omgeven door palm- en baobabbomen is dit een spectaculaire plek, ver van de gebaande paden met een enkel Himba-dorp als uitzondering.

SKELETON COAST EN KAOKOLAND

Ontdek ze allemaal!

Afgelegen, exclusief en uniek; dat is een verblijf in Skeleton Coast en/of Kaokoland! Bekijk hier de bijzondere activiteitenmogelijkheden.

andere hoogtepunten

in namibië

Namibië is het land van de immense oranje zandduinen, verborgen spooksteden en bijzondere woestijndieren. Tijdens de reis in Namibië val je in het ritme van de oneindige eeuwigheid van de prachtige landschappen, terwijl de struisvogels je sierlijk passeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Namibië!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!