Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
De Kalahari

Hoogtepunten

De Kalahari

Dieprode halfwoestijn

Kenmerkend aan de Kalahari zijn de uitgestrekte landschappen en het dieprode, mulle zand. Deze setting creëert schitterende plaatjes, zeker tijdens de zonsopkomst of zonsondergang. Stelt u zich voor; de donkere silhouetten van giraffen die zich traag voortbewegen in het vroege ochtendlicht. Slechts het geluid van de wind en een ‘roepende’ krekel. En achter u het enige zichtbare bandenspoor, getekend in het roodoranje zand. Dit is de wondere wereld van de Kalahari woestijn!

Halfwoestijn

Het overgrote zuidoostelijke deel van Namibië beslaat de Kalahari woestijn. Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Kalahari geen officiële woestijn, hiervoor valt er te veel neerslag. De Kalahari is een halfwoestijn wat naast zanderige delen ook savannes en grasrijke steppes kent. De Kalahari strijkt, buiten zuidoostelijk Namibië, over het grootste deel van Botswana en daarnaast over delen van Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia, Angola en de Democratische Republiek Congo.

Bijzondere flora en fauna

Hoewel de Kalahari geen onderdeel is van een nationaal park of reservaat in Namibië, herbergt het wel hoge concentraties wild. De Kalahari bestaat voornamelijk uit privé vee- en wildboerderijen die trachten een duurzame samenwerking te creëren tussen natuur- en wildconservering en het houden van vee en/of wild.

De grootste aantrekkingskracht van de Kalahari is de aanwezigheid van het bijzondere wildleven in combinatie met het desolate woestijngevoel. Door de verschillende ecosystemen bestaande uit o.a. grassen, struiken en bomen voelen cheeta’s, leeuwen, hyena’s en Kaapse vossen zich erg thuis in deze habitatten. Maar ook primaten, stokstaartjes, vogels en bijzondere reptielen- en schorpioensoorten zijn vaak geziene gasten in de Kalahari!

Doordat de meest bekende hoogtepunten in noord- en westelijk Namibië liggen, wordt door het gros van de bezoekers dit deel van Namibië overgeslagen. Daardoor heeft de avontuurlijke reiziger dit stukje Namibië vrijwel geheel voor zichzelf!

Activiteiten in de Kalahari

Pure beleving in de rode duinen

Landschapssafari

Elke ochtend en/of namiddag organiseren de accommodaties in de Kalahari landschapssafari’s. De landschapssafari in de namiddag gaat traditioneel over in een ‘sundowner’, ofwel borrelmoment tijdens de zonsondergang. Tijdens de landschapssafari ligt de nadruk op natuur, de prachtige omgeving en het wild wat onderweg gezien kan worden. In de Kalahari kunnen oryxen, struisvogels, giraffen, koedoes, zebra’s, hartebeesten, cheeta’s, leeuwen, hyena’s, jakhalzen, Kaapse vossen en verschillende vogel-, reptielen-, slangen- en insectensoorten gezien worden. Ook komen bijzondere planten- en bomensoorten aan bod.

Alle safarivoertuigen zijn open. Standaard worden de jeeps gedeeld met andere reizigers met maximaal 10 personen. De meer exclusieve accommodaties hanteren doorgaans kleinere groepjes in de jeep, hoewel dit niet een garantie is.

Sterrenwacht

De Kalahari is één van de donkerste plekken op de aarde, met vrijwel geen lichtvervuiling. Het is dan ook geen verrassing dat dit een waanzinnig goede plek is om de Melkweg en verschillende sterrenstelsels te bewonderen. Vanaf elke lodge is het mogelijk om de sterrenhemel met het blote oog goed te zien.

Trans Kalahari hike

Voor de avonturiers is het mogelijk een meerdaagse wandeling te ondernemen door de ruige Kalahari woestijn. Houdt rekening met het pittige terrein en de hoge temperaturen die de wandeling kunnen bemoeilijken. Tijdens deze meerdaagse wandeling start u (na een overnachting) vanuit Red Dunes Lodge voor een wandeling over de savannes, rode zandduinen en steppe. Uiteraard wordt u begeleid door een ervaren gids die onderweg ook meer over de flora en fauna verteld. Na de wandeling (5-7 uur, afhankelijk van de snelheid) komt u aan bij het comfortabele Kalahari Camp, ver verscholen van de gebaande paden. Op de derde dag wandelt u in twee tot drie uur terug naar Red Dunes Lodge.

andere hoogtepunten

in namibië

Namibië is het land van de immense oranje zandduinen, verborgen spooksteden en bijzondere woestijndieren. Tijdens de reis in Namibië val je in het ritme van de oneindige eeuwigheid van de prachtige landschappen, terwijl de struisvogels je sierlijk passeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Namibië!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips