9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Self-drive Namibië

Self-drive Namibië

Self drive avontuur in Namibië

4x4 autorondreis door Namibië

Een self drive naar Namibië wordt normaliter met een eigen vierwielaandrijving voertuig ondernomen. Dat is een avontuur op zich en kan spannend zijn als het uw eerste selfdrive reis is! Hieronder vindt u tips en aanvullende informatie zodat u zelfverzekerd en goed voorbereid aan uw 4X4 auto rondreis door Namibië begint. Eén ding is zeker, het rijden door dit machtige landschap zal één van uw hoogtepunten van uw rondreis zijn!

Onze populaire bestemmingen

Onze selfdrive reizen naar Namibië

Selfdrive op maat

Hierboven trof u enkele voorbeelden aan van onze self-drive reizen naar Namibië. U kunt uw Namibië self-drive reis altijd op maat aanpassen. De getoonde reizen zijn dus voorbeeldreizen die naar eigen inzicht aangepast kunnen worden. 

Breng ons op de hoogte van uw reiswensen middels ons webformulier of bel naar 073-6123364. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch op één van onze informatiedagen over Namibië.

Hieronder leest u alle informatie over het zelf rijden in een 4×4 huurauto in Namibie. 

Waar krijg ik mijn 4×4 huurauto?

Wanneer u arriveert op Windhoek Airport krijgt u bij aankomst uw 4×4 huurauto van de collega’s van het verhuurbedrijf toegewezen. Arriveert u per landgrens (Katima bijvoorbeeld), dan krijgt u hier bij het verhuurbedrijf in de stad uw huurauto toegewezen. Uiteraard krijgt u een uitgebreide briefing over de auto, de lokale verkeerregels én ontvangt u alle nummers in geval nood onderweg. Controleer bij aankomst of er een reservewiel in de auto ligt (deze moet er standaard in liggen) en vraag de medewerkers ter plekke waar de krik ligt en of er bijzonderheden zijn m.b.t. het wisselen van een autoband in het geval van een platte band. Optioneel kunt u bij aankomst een GPS apparaat huren. Dit is niet per se nodig maar kan gemakkelijk zijn om achter de hand te houden. Als alles akkoord en duidelijk is kunt u naar uw eerste hotel rijden!

Krijg ik een welkomstpakket met alle details van de selfdrive door Namibië?

Alle reizigers die starten in Windhoek met een self drive rondreis hebben een ‘meet and greet’ met onze vertegenwoordiger gepland staan. U rijdt vanaf Windhoek Airport met uw auto naar uw hotel en treft daar bij aankomst een collega van Matoke Tours aan. U ontvangt van hen een uitgebreid boekwerk met alle vouchers van de hotels, de route in schrift, een routekaart van Namibië en nogmaals alle benodigde details en nummers van uw selfdrive rondreis. Dit boekwerk wordt op maat voor uw rondreis gemaakt.

Als uw rondreis op een andere plek start, zoals Katima, is het niet mogelijk om een ‘meet and greet’ te plannen. U krijgt dan vooraf alle vouchers per mail toegestuurd. Het is raadzaam om in de stad van aankomst ter plekke een routekaart van Namibië te kopen (of voor vertrek).

Wat houdt een self drive in?

Samen met de specialisten van Matoke Tours plant u de selfdrive rondreis zodat deze perfect aansluit op uw reiswensen. U rijdt de route door Namibië zelf.  De geplande excursies worden door de gidsen van de geboekte accommodaties uitgevoerd. Bijvoorbeeld: De landschapssafari door de Kalahari wordt uitgevoerd in open jeeps door de rangers van uw accommodatie. U laat uw huurauto achter op de parkeerplaats tot dat u weer naar uw volgende bestemming rijdt.

Het kan voorkomen dat excursies ondernomen worden in uw eigen auto. Denk dan bijvoorbeeld aan het bezoek aan de Sossusvlei. Dit kunt u individueel bezoeken (met uw eigen huurauto) of door de geboekte accommodatie laten uitvoeren. U bespreekt tijdens het boekingsproces met uw Matoke Tours specialist wat uw voorkeur heeft zodat u precies weet waar u zelf rijdt en waar niet. Tussen alle accommodaties rijdt u altijd zelf.

Wat voor 4×4 huurauto krijg ik toegewezen?

Dat is afhankelijk van de reisgrootte. U weet bij het boeken wat voor type auto geboekt staat. Normaliter krijgt u met een reisgezelschap van 2 tot 3 personen een Toyota Rav 4 (of vergelijkbaar) toegewezen. Vanaf 4 of 5 personen is een Toyota Fortuner (of vergelijkbaar) geschikter. Gezelschappen van 6 personen krijgen een Volkswagen T6 (of vergelijkbaar) toegewezen. Op verzoek kunnen we natuurlijk een specifieke type auto aanvragen. De huurprijs kan dan afwijken van de website prijzen. Alle auto’s hebben gemeen dat ze vierwiel aangedreven zijn. Dat is nodig op de vele onverharde wegen in Namibië.

Moet ik een ervaren rijder zijn?

Het is niet nodig om een ervaren chauffeur te zijn. Wel is het prettig als u rijden leuk vindt. Namibië kent grote afstanden en een gemiddelde rij duur is 5 uur rijden. Dan is het natuurlijk fijn als u hier van geniet. Idealiter wisselt u met uw reisgenoot elke 2 uur af zodat iedereen fris achter het stuur zit!

Houdt er rekening mee dat Namibië links rijdt (zoals in Engeland). Dat is even wennen, maar normaal gesproken voelt het na een half uurtje rijden al heel gewoon aan. Namibië kent weinig verkeer waardoor het ook in de steden erg rustig is op de weg. Dat maakt het nog gemakkelijker om te wennen aan de nieuwe kant van de weg.

Wat is de maximum snelheid ‘off road’ en op de geasfalteerde wegen?

Op de geasfalteerde hoofdwegen (snelwegen) mag u 120km per uur rijden (tenzij anders is aangegeven). In de stedelijke omgeving geldt een maximumsnelheid van 60km per uur. Voor alle niet geasfalteerde wegen geldt een maximum van 80km per uur. Houdt u hier ook aan! Veel auto’s hebben een snelheidsradar ingebouwd. Mocht u een ongeluk hebben en harder dat de maximum toegestane snelheid rijden, dan kunt u verantwoordelijk worden gehouden. De autoverzekering is bij deze overtreding (vaak) niet meer van toepassing.

Ook al is het toegestaan om 80km per uur te rijden op de niet-geasfalteerde wegen, soms zijn de wegcondities zo slecht dat dit onverantwoord snel voelt. Bekijk per route / weg dan ook welke snelheid prettig voor u voelt. Langzamer kan vaak het credo zijn in Namibië vanwege de vele putten en hobbels in de weg.

Hoe zit het met pech onderweg?

Wanneer u uw huurauto ophaalt krijgt u verschillende noodnummers mee. Afhankelijk van de ernst van uw pech onderweg belt u het juiste nummer. Mocht u niet verder kunnen rijden en een nieuwe auto nodig hebben dan wordt de vervangende auto naar uw locatie gebracht. Houdt er rekening mee dat dit wel twee dagen kan duren afhankelijk van uw locatie. Het is belangrijk dat u ten alle tijd voldoende water en snacks in de auto heeft liggen om deze periode te overbruggen!

Kunt u zelf doorrijden, bel dan eerst met de collega’s van het verhuurbedrijf. Waarschijnlijk wordt er geadviseerd dat u zelf naar de eerstvolgende garage rijdt en hier de auto laat controleren en eventueel repareren. Zij hebben een lijst van alle garages in Namibië en weten welke garage nabij uw locatie ligt. Eventuele kosten worden door u of door het verhuurbedrijf voldaan. Als u aansprakelijk bent voor de schade en repareerkosten door onverantwoord rijgedrag (alcohol achter het stuur, te hard gereden etc.) is het aannemelijk dat u de kosten zelf moet betalen. Rij daarom altijd verantwoord in Namibië!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Namibië

Eén van de hoogtepunten van een reis naar Namibië is het zelf rijden. Lees hier meer over alles wat u wilt weten over dit self-drive avontuur!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!