Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Self-drive Namibië

Self-drive Namibië

Self drive in Namibië

4x4 autorondreis door Namibië

Een self drive naar Namibië wordt doorgaans met een eigen 4×4 (vierwielaangedreven) voertuig ondernomen. Dat is een avontuur op zich en kan spannend zijn als het uw eerste selfdrive reis is! Hieronder vindt u tips en aanvullende informatie zodat u zelfverzekerd en goed voorbereid aan uw 4X4 auto rondreis door Namibië begint. Bekijk daarnaast ook onze selfdrive reizen door Namibië die wij hieronder overzichtelijk gepresenteerd hebben. Eén ding is zeker, het rijden door het machtige landschap van Namibie zal één van uw hoogtepunten van de rondreis zijn!

Onze populaire bestemmingen

Ontdek onze Namibië seldrive reizen

Selfdrive op maat

Hierboven trof u enkele voorbeelden aan van onze self-drive reizen naar Namibië. U kunt uw Namibië self-drive reis altijd op maat aanpassen. De getoonde reizen zijn dus voorbeeldreizen die naar eigen inzicht aangepast kunnen worden. 

Breng ons op de hoogte van uw reiswensen middels ons webformulier of bel naar 073-6123364. 

Hieronder leest u alle informatie over het zelf rijden in een 4×4 huurauto in Namibië. 

Waar krijg ik mijn 4×4 huurauto?

Als uw eerste overnachting in Windhoek is, dan staat bij aankomst op de luchthaven eerst een vertegenwoordiger van Matoke Tours op u te wachten met een bordje met uw naam er op. Deze chauffeur brengt u naar uw eerste overnachtingsplek in Windhoek. (Overnacht u niet in Windhoek, maar reist u direct het land in dan zult u de auto al op het vliegveld in ontvangst nemen).  Nadat u bent ingecheckt en een moment rust hebt genoten zal de lokale agent van Matoke Tours u opzoeken voor de meet & greet en de reis met u doorlopen. Ook ontvangt u dan alle vouchers, belangrijke telefoonnummers, routekaart etc. Niet veel later zal de auto afgeleverd worden door de auto verhuur maatschappij.

Tijdens de overdracht van de auto volgt ook een briefing over de auto, de lokale verkeerregels én ontvangt u alle nummers in geval nood onderweg. Controleer bij aankomst of er een reservewiel in de auto ligt (deze moet er standaard in liggen) en vraag de medewerkers ter plekke waar de krik ligt en of er bijzonderheden zijn m.b.t. het wisselen van een autoband in het geval van een platte band. Optioneel kunt u op voorhand een GPS apparaat huren. Dit is niet per se nodig maar kan gemakkelijk zijn om achter de hand te houden.

Arriveert u per landgrens, dan krijgt u hier bij het verhuurbedrijf in de stad uw huurauto toegewezen.

Wat houdt een self drive in?

Samen met de specialisten van Matoke Tours plant u de selfdrive rondreis zodat deze perfect aansluit op uw reiswensen. U rijdt de route door Namibië zelf.  De geplande excursies worden door de gidsen van de geboekte accommodaties uitgevoerd. Bijvoorbeeld: De landschapssafari door de Kalahari wordt uitgevoerd in open jeeps door de rangers van uw accommodatie. U laat uw huurauto achter op de parkeerplaats tot dat u weer naar uw volgende bestemming rijdt.

Het kan voorkomen dat excursies ondernomen worden in uw eigen auto. Denk dan bijvoorbeeld aan het bezoek aan de Sossusvlei. Dit kunt u individueel bezoeken (met uw eigen huurauto) of door de geboekte accommodatie laten uitvoeren. U bespreekt tijdens het boekingsproces met uw Matoke Tours specialist wat uw voorkeur heeft zodat u precies weet waar u zelf rijdt en waar niet. Tussen alle accommodaties rijdt u altijd zelf.

Krijg ik een welkomstpakket met alle details van de selfdrive door Namibië?

Alle reizigers die starten in Windhoek met een self drive rondreis hebben een ‘meet and greet’ met onze vertegenwoordiger gepland staan. Deze vertegenwoordiger zal samen met u reis helemaal doornemen. Ook ontvangt u dan alle vouchers, belangrijke telefoonnummers, routekaart etc.

Als uw rondreis op een andere plek start, zoals Kasane (Botswana), is het niet mogelijk om een ‘meet and greet’ te plannen. U krijgt dan vooraf alle vouchers per mail toegestuurd. Het is raadzaam om in de stad van aankomst ter plekke een routekaart van Namibië te kopen (of voor vertrek).

Is een lokale simkaart handig?

Het is zeker aan te raden om bij aankomst een lokale simkaart aan te schaffen, zodat u ten alle tijden bereik heeft en eventueel het internet kunt gebruiken. Een lokale sim is tevens handig om bij een late aankomst uw hotel te informeren.

Wat voor 4×4 huurauto krijg ik toegewezen?

Dat is afhankelijk van de reisgrootte en samenstelling van het reisgezelschap. U weet bij het boeken wat voor type auto geboekt staat. Normaliter krijgt u met een reisgezelschap van 2 tot 3 personen een Toyota Fortuner of Toyota Hilux toegewezen. Vanaf 4 personen overleggen we graag welk voertuig het best geschikt is voor uw reis. Op verzoek kunnen we natuurlijk een specifieke type auto aanvragen. De huurprijs kan dan afwijken van de website prijzen. Onze lokale agent in Namibië verzorgt de verzekering op de auto in Namibië. Sinds 1 november 2023 is de inzittendenverzekering niet meer inclusief in deze autoverzekering. Controleer uw reisverzekering of de inzittendenverzekering inbegrepen is. 

Moet ik een ervaren rijder zijn?

Het is niet nodig om een ervaren chauffeur te zijn. Wel is het prettig als u rijden leuk vindt. Namibië kent grote afstanden en een gemiddelde rij duur is 5 uur rijden. Dan is het natuurlijk fijn als u hier van geniet. Idealiter wisselt u met uw reisgenoot elke 2 uur af zodat iedereen fris achter het stuur zit!

Houdt er rekening mee dat Namibië links rijdt (zoals in Engeland). Dat is even wennen, maar normaal gesproken voelt het na een half uurtje rijden al heel gewoon aan. Namibië kent weinig verkeer waardoor het ook in de steden erg rustig is op de weg. Dat maakt het nog gemakkelijker om te wennen aan de nieuwe kant van de weg.

Hoeveel mensen mogen er rijden?

Standaard is er één chauffeur per reisgezelschap die bevoegd is het voertuig te besturen. Mochten er meer reizigers in uw gezelschap het voertuig willen besturen dan kunt u het aantal additionele chauffeurs aangeven op het moment dat de auto wordt geleverd. Dit kan uitsluitend ter plekke doorgegeven worden aan de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf. De kosten voor een additionele chauffeur bedragen 540 Namibische dollars (ongeveer € 30) per chauffeur.

Wat is de maximum snelheid ‘off road’ en op de geasfalteerde wegen?

Op de geasfalteerde hoofdwegen (snelwegen) mag u 120km per uur rijden (tenzij anders is aangegeven). In de stedelijke omgeving geldt een maximumsnelheid van 60km per uur. Voor alle niet geasfalteerde wegen geldt een maximum van 80km per uur. Houd u hier ook aan! Veel auto’s hebben een snelheidsradar ingebouwd. Mocht u een ongeluk hebben en harder dat de maximum toegestane snelheid rijden, dan kunt u verantwoordelijk worden gehouden. De autoverzekering is bij deze overtreding (vaak) niet meer van toepassing.

Ook al is het toegestaan om 80km per uur te rijden op de niet-geasfalteerde wegen, soms zijn de wegcondities zo slecht dat dit onverantwoord snel voelt. Bekijk per route / weg dan ook welke snelheid prettig voor u voelt. Langzamer kan vaak het credo zijn in Namibië vanwege de vele putten en hobbels in de weg.

Hoe zit het met pech onderweg?

Wanneer u uw huurauto ophaalt krijgt u verschillende noodnummers mee. Afhankelijk van de ernst van uw pech onderweg belt u het juiste nummer. Mocht u niet verder kunnen rijden en een nieuwe auto nodig hebben dan wordt de vervangende auto naar uw locatie gebracht.

Kunt u zelf doorrijden, bel dan eerst met de collega’s van het verhuurbedrijf. Waarschijnlijk wordt er geadviseerd dat u zelf naar de eerstvolgende garage rijdt en hier de auto laat controleren en eventueel repareren. Zij hebben een lijst van alle garages in Namibië en weten welke garage nabij uw locatie ligt. Eventuele kosten worden door u of door het verhuurbedrijf voldaan. Als u aansprakelijk bent voor de schade en repareerkosten door onverantwoord rijgedrag (alcohol achter het stuur, te hard gereden etc.) is het aannemelijk dat u de kosten zelf moet betalen.

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Namibië

Eén van de hoogtepunten van een reis naar Namibië is het zelf rijden. Lees hier meer over alles wat u wilt weten over dit self-drive avontuur!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!