Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Hoogste zandduinen van de Sossusvlei in Namibië

De zandduinen van de Sossusvlei zijn de meeste gefotografeerde én bezochte duinen van Namibië. Ondanks haar populariteit en vele toeristische bezoekers, is een bezoek aan de Sossusvlei een must voor iedereen die Namibië bezoekt.

Geschreven door Paul Gevers

Hou je van fotografie, intense kleuren en eeuwig veranderende landschappen? Dan is Namibië, en dan met name de Sossusvlei, een perfecte reisbestemming voor jou. De perzikkleurende zandduinen van de Sossusvlei laten zich geweldig goed vastleggen op camera. Gebogen duinruggen steken scherp af in het sterke ochtend- of avondlicht waarbij de zon- en schaduwkant twee totaal andere werelden lijken te vormen. Voor fotografie liefhebbers is het fotograferen van deze zandduinen een walhalla vol kleurschakeringen en veranderende landschapsvormen.

Bekijk hier al onze Namibië reizen 

De Sossusvlei is op zijn mooist tijdens de opkomende zon in de ochtend en in de avond bij zonsondergang. Het licht is dan intens en warm. Dit zorgt juist voor de contrasten en schaduwen en het rood van de duinen is dan heel goed waar te nemen. De Sossusvlei lig in het hart van het Namib-Naukluft Nationaal park. Dit park beslaat bijna 50.000 vierkante kilometer (groter dan Zwitserland!) en behoort daarmee meten tot één van de grootste nationale parken ter wereld!

Dune 45, Sossusvlei en Deadvlei

Een van de verleidelijkste duinen om te beklimmen is ‘Dune 45’. Deze rood-oranje duin ligt op 45 kilometer van de entreepoort van het nationale park, vandaar de naam. Eenmaal bovenop de duin, word je getrakteerd op een immens uitzicht op perzikkleurige en gele duinen. Maar mogelijk nog fotogenieker zijn ‘Big Daddy’ en ‘Big Mama’. Dit is het duinengebied wat het meest diep in de Sossusvlei gelegen is. De rit ernaartoe is al enorm avontuurlijk door de ruige en bijna onbegaanbare zandwegen (dit wordt dan ook vaak georganiseerd gedaan en niet met eigen vervoer!).

Bid Daddy is de grootste zandduin die je kan beklimmen. Deze duin ligt tussen de Sossusvlei en Deadvlei in. Een klim naar de top is echt pittig, maar eenmaal bovenop kun je zo recht de Deadvlei inkijken en geniet je van een fascinerend uitzicht. Ben je halverwege moe? Dan heb je altijd nog de optie om ‘skiënd’ op je voeten de Deadvlei in te glijden. Een behoorlijk spectaculair avontuur in een buitenaardse omgeving. Het zijn de zwarte silhouetten van de 500 jaar oude bomen op de zoutpangronden die zo mooi afsteken tegen de warmoranje zandduinen op de achtergrond en de omgeving daarom bijna ‘buitenaards’ laat aanvoelen.

Praktische informatie, hoe je bij de Sossusvlei komt

De Sossusvlei is gelegen bij het slaapplaatsje Sesriem, op een kleine vijf uur rijden van Windhoek. Vanuit hier is de rit naar de entree nog 65 kilometer. Een groot deel van deze 65 kilometer kan je zelf rijden, alleen de laatste vijf kilometer zijn intens! Slechts weinig reizigers kiezen ervoor om dit laatste stuk zelf te rijden omdat de zandwegen heel veel stuurmanskunsten vergen en de kans dat je vast komt te zitten, vrij groot is. Meeste reizigers pakken daarom de 4wd shuttlebus die klaar staat op vijf kilometer voor de entree. Je eigen auto parkeer je dan op een goot parkeerterrein en pakt vanaf daar de shuttlebus. Dit is allemaal goed en duidelijk geregeld. No worries dus.

Overnachten bij de Sossusvlei

De Namibië woestijn is één van de donkerste plekken op aarde. Er is bijna geen lichtvervuiling hier! Dat maakt een reis door Namibië juist ook ’s nachts zo intens en mooi! De omgeving van de Sossusvlei is dan ook een waanzinnige goede plek om te overnachten! Hier bewonder je de Melkweg op haar best! Vanaf iedere accommodatie is het mogelijk om de sterrenhemel (lees Melkweg) met het blote oog perfect waar te nemen! Bekijk hier onze accommodaties rondom Sossusvlei.

Wil je meer weten over de zandduinen van Namibië en specifiek de Sossusvlei? Neem dan contact met ons op via info@matoketours.nl of bel naar 073-6123 364.

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!