Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Hiking & Trekking

Hiking & Trekking

Hiking & trekking in Afrika

Actief door de natuur van Afrika!

Geniet van de frisse lucht, de stilte en ruik het natuurschoon om je heen. Afrika heeft wonderschone berggebieden waar je prachtig kunt wandelen. Van de Kilimanjaro in Tanzania tot de Rwenzori Mountains in Oeganda en nog zoveel meer. Wandel en maak je hoofd leeg, want uiteindelijk is wandelen “even alles laten lopen”.

De verschillen in de zwaarte van onze wandelreizen zijn groot. Zo is voor de beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania en het Rwenzori gebergte in Oeganda veel meer voorbereiding nodig dan voor een meerdaagse wandelsafari in Tanzania of Kenia. Vraag onze reisspecialisten naar de specifieke verschillen. Ontdek onze hiking en trekking mogelijkheden hieronder. Staat er iets niet tussen of heeft u zelf hele andere plannen? Neem contact met ons op om uw reis te bespreken. Dat kan telefonisch, maar ook bent u van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch.

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze hiking & trekking mogelijkheden in Afrika

Vertrouwde hikes en trekkings in Afrika

Bij Matoke Tours is uw korte of lange hiking & trekking in vertrouwde handen.  Al enkele jaren zijn wij uitgeroepen tot best beoordeelde Nederlandse reisorganisatie in Afrika. Duizenden mensen zijn sinds onze oprichting met ons op  groepsreis geweest in Afrika en u vindt hun beoordeling, ervaringen en reviews in grote aantallen online.

Wandelen en conditie

Iedere trekking vereist weer een andere voorbereiding. Het spreekt voor zicht dan een wandeling van een dag over relatief vlak terrein een andere voorbereiding nodig heefft dan de beklimming van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Het is bij alle actieve inspanningen altijd goed te weten waar je eigen grenzen liggen en dat je zelf weet waar je toe in staat bent en waar niet.

De omstandigheden lopen ook uiteen. Lopen in tropisch regenwoud vergt extra inspanning vanwege de warmte en luchtvochtigheid. Lopen in de bergen en op hoogte kent uitdagingen als ijle lucht en hoogteziekte, ruig terrein en steile paden. Een goede conditie is – zeker voor een meerdaagse trekking – aan te raden en soms ook zelfs noodzakelijk. Uiteraard speelt de aard van de trekking of tocht een grote rol in de exacte voorbereiding. Ook is het raadzaam om geschikte kleding te dragen die passen bij de wisselende (weers)omstandigheden. Onze specialisten kunnen u heel goed uitleggen waar u rekening mee moet houden.

Kilimanjaro, de ultieme trekking!

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en behoort tot de wereldberoemde ‘7 summits’, de hoogste toppen per continent. De Kilimanjaro is een vrijstaand bergmassief van 60 bij 80 kilometer, gevormd door drie vulkanen.

De ‘Kili’ ligt in het noordoosten van Tanzania tegen de grens met Kenia, net iets onder de evenaar. De imposante berg steekt vijf kilometer boven de omliggende savannevlaktes uit en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Ongeveer twee vierkante kilometer van de top van de Kilimanjaro is bedekt met gletsjers. Deze ijskap was aan het einde van de 19e eeuw nog vijf keer zo groot. Het hoogste punt van de Kibo vulkaan wordt Uhuru Peak genoemd. Dit punt is met 5895 meter de hoogste top van Afrika!

Het beklimmen van de Kilimanjaro is geen technische klim, de uitdaging zit hem meer in de immense hoogte van de berg en de bijzonder snelle bestijging. Iedereen die de berg beklimt kan last krijgen van hoogteziekte; topfit of ongetraind, van te voren is niet in te schatten hoe het lichaam zal reageren op de hoogte.

Wilt u meer lezen over de klim, de voorbereiding en de routes, klik dan op onderstaande link.

Gorillatrekking, once in a lifetime!

Hoewel de berggorilla’s rustige dieren zijn en minder wispelturig dan bijvoorbeeld chimpansees, blijft het zelfs voor ervaren rangers telkens weer een uitdaging om de gorilla’s te lokaliseren. Reeds heel vroeg in de ochtend worden spoorzoekers uitgestuurd die dan op hun beurt de locaties doorseinen aan de rangers. De duur van een trekking en de afstand tot de gorilla’s is elke dag opnieuw gissen. Dit kan 2 uur zijn, maar ook 8 uur.

De trekking vindt plaats in dichtbegroeid regenwoud in een bergachtige streek. Klimmen en klauteren langs modderige paden en over omgevallen boomstammen is dus niet uitgesloten en deel van het avontuur. Tenslotte komen we in hun biotoop, ver weg van de dierentuin… Er zijn altijd dragers aanwezig die u mits betaling (circa 25 dollar p.p.) kunt inhuren voor het dragen van uw dag rugzak of om u bij te staan als het even lastig wordt. Uit ervaring weten we dat iedereen die over een normale fysieke conditie beschikt, de gorillatracking aankan.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!