9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Apenreis Rwanda & Oeganda

Apenreis Rwanda & Oeganda

 14-DAAGSE Privéreis

VANAF € 4.100,- PER PERSOON

De Albertine Rift Vallei is de westelijke tak van de Grote Slenk die zich uitstrekt over een groot gedeelte van Oost – Afrika. In de verschillende regenwouden heeft de natuur enkele van de meest bijzondere primaatsoorten ter wereld voortgebracht. In vier verschillende regenwouden komt u oog in oog te staan met gouden meerkatten, zwartwitte franjeapen, rode franjeapen, bavianen, groene meerkatten, chimpansees en natuurlijk de legendarische berggorilla's. Naast de primaten geniet u van landschappen met vulkanen, kratermeren en theevelden. Dit is een reis door het tropische, groene Afrika waarbij u actief op zoek gaat naar aapsoorten en andere dieren. Met veel plezier presenteert Matoke Tours deze schitterende reis naar de parel van Afrika en het land van de duizend heuvelen!

De meest sfeervolle accommodaties
De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer. Zo kunt u er voor kiezen om in het schitterend gelegen Mutanda Lake Resort te overnachten. Vanaf uw veranda kijkt u uit over het schilderachtige meer van Mutanda met de zeven vulkanen van de Virunga vulkaanketen op de achtergrond.

Bijzondere excursies
Vrijwel alle excursies zoals vermeld in deze reis zijn inclusief in de reissom. Bij Matoke Tours zijn we constant op zoek naar innovatieve en originele belevingen. Voor degene die nog meer uit hun tijd in Rwanda en Oeganda willen halen adviseren onze specialisten graag over nog meer bijzondere excursies. Wat dacht u van een nachtwandeling in Kibale Forest, Lion GPS tracking in Queen Elizabeth Nationaal Park of kanoën op Lake Mutanda.

Duurzaam toerisme
Matoke Tours zorgt er voor dat uw reis naar Oeganda op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land. We ondersteunen verschillende lokale projecten en ook de vakantiebank in Nederland. Tevens doneert Matoke Tours bij iedere boeking een bedrag aan het Justdiggit initiatief ten behoeve van de vergroening van Afrika. Matoke Tours is medeoprichter van de Rwenzori Travel Academy en we zijn er trots op dat ons eigen kantoor in Kampala Travellife is gecertificeerd.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Kigali – Nyungwe Forest – Lake Kivu – Volcanoes Nationaal Park – Bwindi Impenetrable Forest – Queen Elizabeth Nationaal Park – Kibale Forest 

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis kunt u overnachten op twee verschillende niveaus. Per dag zijn de twee verschillende mogelijkheden weergegeven en direct doorgelinkt naar de desbetreffende accommodatie, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. De accommodatieniveaus zijn weergegeven om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van de verschillende niveaus te boeken.

In het prijzen overzicht vindt u de prijsverschillen tussen de verschillende niveaus.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

Afrika is voor mij hét continent waar de allergrootse avonturen beleefd worden. Na vele reizen en lange tijden in Afrika, is mijn conclusie ”Travel is the only thing you buy that makes you richer’ !”

van Rob Minken, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiviteit van deze reis

Rwanda en Oeganda liggen op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! ’s Avonds koelt het behoorlijk af. De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de chimpanseetrekking (Nyungwe Forest) en de gorillatrekking kunnen zwaar en intensief zijn. De trekking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. De ervaring leert dat de indrukken, vele activiteiten en soms pittige reisdagen invloed kunnen hebben op de zwaarte van de reis. Stelt u zich daar op in. Weet echter ook dat Matoke Tours er heel bewust voor heeft gekozen om bijna overal 2 nachten te verblijven. Tevens kiest Matoke Tours voor overnachtingen in middenklasse en semi-luxe accommodaties om na de intensieve dagen ontspannen bij te komen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen