Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Akagera NP

Hoogtepunten

Akagera

Nationaal Park

Akagera Nationaal Park is wellicht het best bewaarde geheim van Afrika. Het nationaal park kent een grote diversiteit aan landschappen en vegetaties. Van goudkleurige savannes met glooiende graslanden tot moerassen, berglandschap en prachtige meren. Het is een waar paradijs voor diverse dieren, tegenwoordig is het zelfs thuis aan de big 5! En dat alles op slechts twee uur rijden vanuit hoofdstad Kigali. Akagera Nationaal Park is een geheim dat klaar is om door u ontdekt te worden!

De opkomst van Akagera

Dit park is niet altijd een onontdekte parel geweest. Na afloop van de burgeroorlog in 1990 werd een groot gedeelte van het park gebruikt als landbouwgrond voor terugkerende vluchtelingen, waardoor het park in formaat halveerde. Sinds 2009 werkt het African Parks Network (APN) samen met de Rwanda Development Board (RDB) aan het (her-) introduceren van verschillende diersoorten in het park. Zo zijn er enkele jaren geleden leeuwen in het park uitgezet en is de populatie van deze katachtigen sindsdien al verdubbeld! In 2017 zijn er maar liefst 18 zwarte neushoorns uit Zuid-Afrika uitgezet, waardoor het park nu weer thuis is aan de big 5! Naast deze bijzondere dieren spot u er ook nijlpaarden, wildebeesten, diverse antiloop soorten, giraffes, zebra’s en bijzondere vogelsoorten waaronder de zeldzame schoenbekooievaar!

Variatie aan landschappen

De noordkant van het park bestaat voornamelijk uit uitgestrekte, droge savannevlaktes. Er ligt in het noorden maar één accommodatie, waar u de ultieme safaribeleving ervaart! Wakker worden in een nationaal park, vol wilde dieren, maar zonder de grote groepen toeristen. ’s Ochtends gaat u in dit gebied op jeepsafari om op zoek te gaan naar het vele wild. De zuidelijke kant van het nationaal park wordt gekenmerkt door grote meren en moerasgebieden, het is er prachtig groen! Hier onderneemt u ook bootsafari’s. Zo komt u dichtbij nijlpaarden, schitterende vogels (er leven maar liefst 525 verschillende soorten!) en grote krokodillen. Het zuiden is ook het gebied waar de 18 zwarte neushoorns zijn uitgezet, dus hier maakt u het zien van big 5 compleet!

Het noorden van Akagera Nationaal Park is enkel toegankelijk van juni t/m augustus en van half december t/m februari. In de overige maanden van het jaar is de noordelijke regio niet bereikbaar in verband met hevige regens.

Activiteiten in Akagera Nationaal Park

Jeep- nacht en bootsafari's

In het Akagera Nationaal Park kan de safari liefhebber zijn hart ophalen! Door de grote variatie aan landschappen zijn er vele vormen van safari mogelijk. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

andere hoogtepunten

in Rwanda

Rwanda is een land met talloze mogelijkheden! Door de goede kwaliteit van de wegen is het mogelijk de diverse parken ook tijdens korte reizen allemaal te ontdekken. Ideaal dus voor reizigers die geen weken de tijd hebben, maar toch de diversiteit van Afrika willen ervaren. Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten in Rwanda:

Blik in de bergketen van de Virunga-vulkanen, een lijn van 8 vulkanen in het gebied van de grensdriehoek tussen Rwanda, Oeganda en de DR Congo. Links: Mount Muhabura (4127m) Rechts: Mount Gahinga (3474 m) Het meer rechts op de foto is Lake Ruhonda. De Virunga-vulkanen zijn de thuisbasis van de ernstig bedreigde berggorilla (gorilla beringei beringei), die op de rode lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN staat vanwege verlies van leefgebied, stroperij, ziekte en oorlog.
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!