Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Kivu

Hoogtepunten

Lake Kivu

Gelegen in het westen van Rwanda is Lake Kivu niet alleen het grootste zoetwatermeer van het land, maar markeert het ook de natuurlijke grens met buurland Congo. Voor reizigers is het met name een ideale locatie om een aantal dagen tot rust te komen. Maar ook voor wandelliefhebbers en reizigers die kennis willen maken met de lokale inwoners van Rwanda is een bezoek aan het meer zéér de moeite waard.

Uitzicht op het Kivumeer op de grens tussen de Democratische Republiek Congo en Rwanda

Albertine Rift Valley

Lake Kivu maakt onderdeel uit van de Albertine Rift Valley, die zich uitstrekt vanaf Sudan tot aan Zambia. Als gevolg hiervan is er een hoge vulkanische activiteit in het gebied waardoor de omgeving van het meer, in vergelijking tot andere meren in de Rift Valley, een bijzondere flora en fauna kent. Zo leven er meer dan zestig soorten vissen, waarvan er maar liefst zestien endemisch zijn. Bijzonder is ook dat er in Lake Kivu geen krokodillen en nijlpaarden voorkomen. En dat is wel zo prettig voor diegenen die verkoeling in het meer willen zoeken!

Gisenyi en Kibuye

Aan de uitgestrekte kuststrook van Lake Kivu liggen twee leuke overnachtingslocaties. In het uiterste noorden ligt de plaats Gisenyi. Na hoofdstad Kigali is dit de grootste stad van het land! Door de ligging nabij het populaire Volcanoes Nationaal Park heeft deze plaats zich ontwikkeld als een locatie met goede toeristische voorzieningen. Zo zijn er langs de oevers van het meer voldoende opties voor accommodaties, die ook beschikken over prachtige privé stranden. Een ideale locatie dus om even bij te komen van opgedane indrukken in het Volcanoes Nationaal Park. Bezoek vanuit Gisenyi ook de Pfunda Tea Estate of start een wandeling langs de Congo Nile Trail. Het authentieke plaatsje Kibuye, tegenwoordig beter bekend als Karongi, wordt nog maar door weinig toeristen bezocht. Toch heeft het een fantastische ligging, die met name interessant is als tussenstop op weg van Nyungwe Forest naar het imposante Volcanoes Nationaal Park. Kibuye/Karongi wordt omgeven door schitterende heuvels en er liggen prachtige schiereilanden in het meer. Hier kunnen reizigers het authentieke Rwanda beter dan waar dan ook ervaren. Spelende kinderen aan de waterkant, lokale vissers met hun prachtige vissersboten en vrouwen die werken op de plantages: hier krijgt men een bijzondere kijk op het plattelandsleven. Ook hier kunnen reizigers een deel van de Congo Nile Trail bewandelen, vogels spotten op Napoleons Island of gewoon heerlijk genieten van het prachtige uitzicht.

Activiteiten Lake Kivu

Congo Nile Trail, Pfunda Tea Estate en ontspannen aan het meer

Ontspannen aan het meer, kennismaken met de Rwandese bevolking of meer leren over de productie van thee. Het is aan Lake Kivu allemaal mogelijk! Bekijk hieronder de diverse excursiemogelijkheden in het gebied:

andere hoogtepunten

in Rwanda

Rwanda is een land met talloze mogelijkheden! Door de goede kwaliteit van de wegen is het mogelijk de diverse parken ook tijdens korte reizen allemaal te ontdekken. Ideaal dus voor reizigers die geen weken de tijd hebben, maar toch de diversiteit van Afrika willen ervaren. Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten in Rwanda:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!