Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Nyungwe Forest

Hoogtepunten

Nyungwe Forest

Het uitgestrekte Nyungwe Forest is één van de grootste oerbossen van Afrika! Het is een paradijs voor liefhebbers van flora en fauna. Reizigers kunnen er op zoek naar primaten, endemische vogels, de bron van de Nijl en felgroene theeplantages. Door de ligging in het uiterste zuidwesten van het land wordt Nyungwe Forest slechts door een gering aantal toeristen bezocht. 

Onaagetaste natuur en wilde dieren

Nyungwe Forest is met een oppervlakte van maar liefst 1015 vierkante kilometer één van de grootste oerbossen in Oost/Centraal Afrika. Het uitgestrekte, immense, woud is onderdeel van de Albertine River: de westelijke vulkanenreeks van de Great Rift Valley. Nyungwe Forest kent vele flora en fauna soorten. Naast maar liefst 13 verschillende apensoorten is het ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Met ruim 310 verschillende vogelsoorten, waarvan 26 endemische vogels, is Nyungwe nog één van de grootste onontdekte vogelbestemmingen in Afrika.

De bronnen van de Nijl

In 2005 besloten drie moderne ontdekkingsreizigers met een boot de Nijl af te varen, met als doel het vinden van de bron van Afrika’s langste rivier! Ze trotseerden gevaarlijke gebieden, wilde stukken van de rivier en vele koude nachten middenin de natuur. Dit avontuur eindigde in het voorjaar van 2016 toen de laatste etappe te voet werd afgelegd. Met het planten van de vlag op Mount Bigigu in Nyungwe Forest werd de nieuwe bron van de Nijl officieel gemarkeerd! Deze prestatie werd wereldnieuws! Tegenwoordig is het voor bezoekers van Nyungwe Forest ook zelf mogelijk om deze historische bronnen van de Nijl zelf te bezoeken.

Wandelen

Wandelliefhebbers kunnen met maar liefst 130 kilometer aan wandelpaden hun hart ophalen in dit tropische regenwoud. De wandelingen starten temidden van felgroene theeplantages en nemen bezoekers mee langs pittoreske dorpen, uitgestrekte heuvels en stukken dichtbegroeid woud vol primaten en bijzondere vogels.

Op circa 5 uur rijden vanaf hoofdstad Kigali is Nyungwe Forest een oase van rust, waar men nog ver van het massatoerisme verwijderd kan genieten van de onaangetaste natuur en de wilde dieren.

Activiteiten in Nyungwe Forest

Chimpansees, theeplantages en wandeltochten

Nyungwe Forest is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dankzij de grote diversiteit aan flora, fauna en landschappen biedt deze regio vele leuke activiteiten. Bekijk hieronder alle excursiemogelijkheden: 

andere hoogtepunten

in Rwanda

Rwanda is een land met talloze mogelijkheden! Door de goede kwaliteit van de wegen is het mogelijk de diverse parken ook tijdens korte reizen allemaal te ontdekken. Ideaal dus voor reizigers die geen weken de tijd hebben, maar toch de diversiteit van Afrika willen ervaren. Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten in Rwanda:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!