Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Matoke Tours naar Rwanda

Alles wat u wilt weten over het land van de duizend heuvelen!

Bezoek in Rwanda de vele hoogtepunten, allen met hun eigen karakter. Gaat u voor safari, voor de primaten, avontuur, natuur of cultuur? Onze Rwanda specialisten helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis. Op de verschillende plekken hebben we een mooie selectie gemaakt van de mooiste accomodaties op plekken in de natuur of op een leuke plek in de stad. U kunt op onze accommodatiepagina onze selectie bekijken.

Lees op deze pagina’s alles over Rwanda’s:

Beste reistijd

Rwanda ligt op de evenaar en kent daardoor een tropisch klimaat dat wordt gekenmerkt door een droog – en regenseizoen. Temperaturen verschillen nogal door de uiteenlopende hoogteverschillen, maar over het algemeen kent Rwanda een bijzonder aangenaam klimaat door de relatief hoge ligging.

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van in koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de voertuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. Tevens kunnen koffers scheuren door de hobbelachtige wegen. Mocht u uw zachte reistas iets beter willen beschermen, dan is het op de meeste internationale luchthavens mogelijk om uw bagage in plasticfolie te laten sealen.  Plastic tassen zijn verboden in Rwanda.

Duurzaam toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

Het geven van fooien is niet standaard, maar wordt altijd wel erg gewaardeerd. Rangers, chauffeurs en gidsen zijn voor hun inkomen grotendeels afhankelijk van fooien. U krijgt van ons richtlijnen in de reizigersinformatie, maar het blijven richtlijnen. En kunt u naar eigen inzichten en tevredenheid van hun diensten en service bepalen. Tijdens een groepsreis regelt uw gids/chauffeur dit veelal vanuit een fooienpot.

Inentingen

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid in Rwanda te leveren. Er wordt dan ook streng geadviseerd om contact op te nemen met de GGD of naar uw huisarts te gaan voor het volledige advies en de benodigde vaccinaties en malariaprofylaxe. Er komt Malaria voor in Rwanda en vaccinatie voor gele koorts is verplicht als u vanuit een Gele Koorts gebied komt.

U kunt ook kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

Munteenheid en betalen

De lokale munteenheid van Rwanda is Rwandese Frank. Rwandese Franken zijn niet buiten Rwanda verkrijgbaar. Wij raden u daarom aan cash Euro’s mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en Visa-card kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom voldoende cash geld mee! In de lodges betaalt u meestal cash, sporadisch zijn creditcard betalingen mogelijk. Activeer uw pinpas wel naar Wereld, anders kunt u niet pinnen in Rwanda.

Paspoort en visum

Voordat u naar Rwanda reist, moeten uw reisdocumenten op orde zijn. Uw paspoort moet bij aankomst in Rwanda nog minimaal 6 maanden geldig zijn! Daarnaast heeft u een visum nodig. Het is mogelijk om ter plaatse, bij aankomst op de luchthaven van Kigali of bij de grensovergangen met Rwanda, het visum te kopen en te betalen. Dit is een single-entry visum, kost 50 US$ p.p. en is geldig voor maximaal 30 dagen. Heeft u een ander visum nodig, of bezoekt u meerdere landen? Druk dan op onderstaande knop voor meer informatie.

Visum Rwanda

Reisbegeleiding

U wordt begeleid door een professionele en Engelssprekende privé chauffeur/gids. In de nationale parken zal er een ranger vol passie extra informatie geven over het park en alles wat u onderweg tegenkomt.

Taal en cultuur

In Rwanda wordt veel waarde gehecht aan groeten. Er is in principe geen gesprek mogelijk zonder eerst te vragen hoe het met elkaar gaat. Zelfs wanneer je alleen even de weg wilt vragen. Houd hier rekening mee. U kunt op reis gewoon in uw korte broek en T-shirt rondlopen. Heerlijk! Als u echter naar een kerkdienst gaat, wordt er verwacht dat u netjes gekleed gaat.

TravelDoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd.

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Veel mensen associëren Rwanda nog steeds met oorlog en genocide en typeren het daarom als ‘onveilig’. Dit is onterecht, want Rwanda geldt zelfs als één van de veiligste landen van Afrika. In de hoofdstad Kigali kunt u nog gewoon over straat lopen. Een deel van de Rwandese bevolking is nog wel arm waardoor criminaliteit, net zoals in andere landen, kan voorkomen. U moet zoals overal natuurlijk wel op uw hoede zijn. Met name rond bus- en taxiparken, markten en uitgaansgelegenheden is het raadzaam geen waardevolle bezittingen bij u te hebben en alert te zijn voor zakkenrollers. Als u ’s avonds over straat loopt, draag dan geen waardevolle spullen al te opzichtig op uw lichaam.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!