Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisadvies Rwanda

Reisadvies Rwanda

Op reis naar Rwanda

Reisadvies en maatregelen

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Rwanda en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Reisadvies Rwanda

Momenteel heeft Rwanda de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Bekijk het hele reisadvies; lees wat de kleurcode is, welke veiligheidsrisico’s er zijn en wat u nodig heeft voor uw reis op de website van Nederlandwereldwijd van de Rijksoverheid om te zien wat dit voor u betekent.

Coronamaatregelen Rwanda

Toegang tot Rwanda

  • Vaccinatie: niet nodig
  • PCR Test: niet nodig

Maatregelen tijdens de reis

  • Voor diverse nationale parken is het nog steeds noodzakelijk om een PCR test te doen, deze wordt ter plaats afgenomen. De testen zijn voornamelijk nog nodig ter bescherming van de kwetsbare primaatsoorten. Hierover wordt u voor vertrek ingelicht.  Dit geldt ook als u (volledig) gevaccineerd bent.
  • Er zijn geen coronamaatregelen waar u aan moet voldoen tijdens de reis zelf, zoals het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes.

Meest actuele informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Kijk hiervoor op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Kijk hiervoor op website van Reisadviezen vanuit België

Verzekering en dekking

U dient een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten wanneer u bij Matoke Tours een reis naar Afrika boekt. Let op: de meeste annuleringsverzekeringen dekken een maximaal verzekerd bedrag wat doorgaans lager ligt dan de reissom. Dan is het aan te raden om een aanvullende annuleringsverzekering af te sluiten zodat u wel goed verzekerd bent voor de gehele reissom. Ook moet een annuleringsverzekering doorgaans worden afgesloten binnen 7 tot 14 dagen na boeking. Het is dus echt belangrijk dat voorafgaand aan de boeking, of net na de boeking, een reis- en annuleringsverzekering afsluit. Heeft u reeds een doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Controleer dan altijd of de verzekerde reissom van uw annuleringsverzekering de reissom dekt.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Rwanda:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure