Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Bwindi Impenetrable Forest

Hoogtepunten

Bwindi Impenetrable Forest

Nationaal Park

Het bergregenwoud van Bwindi Forest is samen met het Virunga gebergte in Rwanda het belangrijkste gebied voor de gorilla trekking. Het relatief kleine natuurgebied herbergt bijna de helft van alle berggorilla’s die in het wild leven. De berggorilla’s worden ernstig bedreigd als gevolg van stroperij, verlies van leefgebied en ziekten. Naast de berggorilla’s leven er in totaal 120 soorten zoogdieren en 350 vogelsoorten.

Bwindi ligt tussen de 1190 meter en 2607 meter boven zee niveau, 60% van het park zelfs boven de 2000 meter. Het is een tropisch regenwoud met minimumtemperaturen van 7-15 graden en maxima tussen de 20-27 graden. Jaarlijks valt er 1400-1900 mm regen met als natste maanden maart tot april en september tot november.

Het park ligt op circa 8-9 uur rijden van Entebbe en met een binnenlandse vlucht is Kisoro in één uur vanaf Entebbe te bereiken. Vaak wordt Bwindi op een rondreis door Oeganda ingepland en is het één van de absolute hoogtepunten van een rondreis door Oeganda om oog in oog te staan met de berggorilla’s.

In Bwindi staan twintig berggorillagroepen ​​open voor toerisme in vier verschillende sectoren van Buhoma, Ruhijja, Rushaga en de Nkuringo, allemaal onder beheer van de Uganda Wildlife Authority. Meer over de gorillatrekking leest u hieronder.

Activiteiten in Bwindi Impenetrable Forest

Op zoek naar Gorilla's

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!