Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Karamoja regio

Hoogtepunten

De Karamoja regio

Ontdek een authentieke cultuur. 

De bijzondere Karamojong cultuur speelt zich af in Noordoost-Oeganda nabij Mount Moroto midden in Karamoja, op 8 tot 10 uur rijden van Kampala. De bewoners van dit uitgestrekte en volledig onontdekte gebied zijn de Karamojong, een stam die gelieerd is aan de Masaï in Kenia en Tanzania. Matoke Tours biedt reizigers een unieke inkijk in de authentieke Karamoja cultuur. Ver weg van het toerisme is dit een juweel die volledig past bij de filosofie van Matoke Tours.

Op duurzame wijze nieuwe gebieden en culturen ontdekken, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de lokale bevolking. Matoke Tours heeft de afgelopen jaren deze vorm van duurzaam toerisme ontwikkeld en een goede relatie met Theo Vos (ook wel Modo) opgebouwd. Theo, een zoon van een oud Nederlandse Missionaris en Karamojong moeder, heeft zijn leven toegewijd aan het conserveren van zijn voorouderlijke cultuur. Hij organiseert voor ons duurzame activiteiten in de Karamoja regio, waarbij de opbrengst ten goede komt van de ontwikkeling van het gebied. Matoke Tours was de eerste westerse organisatie die enkele jaren geleden toerisme bracht naar deze regio. De regio is veilig te bezoeken en we kunnen hier voor u verschillende activiteiten organiseren.

Activiteiten in Karamoja

Op bezoek bij traditionele stammen!

Een bezoek aan de Karamoja regio staat garant voor een authentieke inkijk in een eeuwenoude cultuur. Volgens antropologische studies zijn de Karamojong rond 1600 v Chr. vanuit het hedendaagse Ethiopië zuidelijk gemigreerd. De Karamojong behoort samen met de Turkana (Kenia), Iteso, Dodoth, Jie en andere stammen tot de ‘Karamajong kluster’ dat zich uitstrekt over Noordoost-Oeganda en Zuid Sudan. Deze kleurrijke stam heeft haar cultureel erfgoed weten te behouden, waardoor toeristen deze eeuwenoude levenswijze, tradities, spellen en dansen kunnen beleven zonder dat het toeristisch aanvoelt. Hieronder een samenvatting van alle activiteiten die Matoke Tours in deze regio onderneemt:

Activiteiten combineren

Bovenstaande activiteiten kunnen uiteraard gecombineerd worden. Geef bij onze Oeganda specialisten aan welke activiteiten in- en rondom Karamoja u graag wilt inplannen. Wij nemen deze activiteiten op in het reisvoorstel.

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

UIT LIEFDE VOOR AFRIKA

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!