Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Rwenzori gebergte

Hoogtepunten

Rwenzori gebergte

Matoke tours is altijd opzoek naar de meest bijzondere en onondekte plekjes van Afrika. Het Rwenzori gebergte in Oeganda staat zeker op deze lijst. De ‘bergen van de maan’, beter bekend als het Rwenzori gebergte, is de grootste bergketen van Afrika en heeft ook een plaatsje op de UNESCO werelderfgoedlijst bemachtigd. De 120 km lange keten ligt op de grens met de Democratische Republic Congo.

Het Rwenzori mountains nationaal park heeft een bijzondere vegetatie zoals Reuzenlobelias en prachtige tropische bloemen. Er zijn bergmeren, watervallen en prachtige uitzichtpunten over de verschillende valleien en in de verte ziet u zelfs de Congo liggen. Dit is een ervaring die u niet snel zult vergeten!

De Rwenzori’s hebben zes toppen allen boven de 5000 meter! De toppen zijn permanent bedekt met sneeuw en onderweg komt u ook gletsjers tegen en wandelt u door indrukwekkende heidelandschappen. Mount Stanley is de hoogste berg van de Rwenzori’s en hier bevindt zich dan ook de hoogste piek; de Margeritha piek op 5109 meter hoogte.
Voor de echte technische klimmer is er een mogelijkheid om de Margeritha top (5109 meter) te bereiken. Hier is veel klimervaring voor nodig en er wordt gebruik gemaakt van een professionele klimuitrusting.

Heeft u een goede conditie en wilt u een waardige klim maken zonder klimuitrusting? Dan is de beklimming van de Weismann piek een echte aanrader. Voor de mensen die niet veel tijd hebben maar toch de prachtige flora en fauna willen ontdekken van het gebied, kunnen ook een dagtocht ondernemen.

Activiteiten Rwenzori Gebergte

Ontdek ze allemaal!

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar het Rwenzori gebergte? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips