9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Rwenzori gebergte

Hoogtepunten

Rwenzori gebergte

Matoke tours is altijd opzoek naar de meest bijzondere en onondekte plekjes van Afrika. Het Rwenzori gebergte in Oeganda staat zeker op deze lijst. De ‘bergen van de maan’, beter bekend als het Rwenzori gebergte, is de grootste bergketen van Afrika en heeft ook een plaatsje op de UNESCO werelderfgoedlijst bemachtigd. De 120 km lange keten ligt op de grens met de Democratische Republic Congo.

Het Rwenzori mountains nationaal park heeft een bijzondere vegetatie zoals Reuzenlobelias en prachtige tropische bloemen. Er zijn bergmeren, watervallen en prachtige uitzichtpunten over de verschillende valleien en in de verte ziet u zelfs de Congo liggen. Dit is een ervaring die u niet snel zult vergeten!

De Rwenzori’s hebben zes toppen allen boven de 5000 meter! De toppen zijn permanent bedekt met sneeuw en onderweg komt u ook gletsjers tegen en wandelt u door indrukwekkende heidelandschappen. Mount Stanley is de hoogste berg van de Rwenzori’s en hier bevindt zich dan ook de hoogste piek; de Margeritha piek op 5109 meter hoogte.
Voor de echte technische klimmer is er een mogelijkheid om de Margeritha top (5109 meter) te bereiken. Hier is veel klimervaring voor nodig en er wordt gebruik gemaakt van een professionele klimuitrusting.

Heeft u een goede conditie en wilt u een waardige klim maken zonder klimuitrusting? Dan is de beklimming van de Weismann piek een echte aanrader. Voor de mensen die niet veel tijd hebben maar toch de prachtige flora en fauna willen ontdekken van het gebied, kunnen ook een dagtocht ondernemen.

Activiteiten Rwenzori Gebergte

Ontdek ze allemaal!

Weismann piek beklimming

Om de Margherita piek van het Rwenzori gebergte te trotseren is er technische bergklim ervaring nodig. Weismann piek beklimming is daarom een goed alternatief voor mensen die de prachtige landschappen van het bergmassief willen ontdekken maar geen al te zware trekking willen doen naar de top. Weimann piek is daarmee de meest populaire route. Het is een 5-daagse trekking met 4 overnachtingen in eenvoudige kampen. Er is professionele begeleiding van porters, gidsen en de kok bereid lekkere en voedzame maaltijden. Middels een acclimatisatie dag heeft deze trekking grote kans van slagen om de top van Weismanns piek te bereiken, op een hoogte van 4620 meter boven zeeniveau. Een ervaring om nooit te vergeten en compleet van de gebaande paden

Margeritha piek beklimming

Wellicht de meest uitdagende en technische klim die u in Afrika kunt ondernemen is het trotseren van het Rwenzori gebergte en het bereiken van de hoogste piek, de Margeritha piek. Dit is dan ook meteen het hoogste punt in Oeganda op 5109 meter boven zeeniveau. Het is een 8-daagse trekking naar de top met 7 overnachtingen op de berg in eenvoudige kampen. Er is professionele begeleiding van gecertificeerde berggidsen en u maakt gebruik van een complete klimuitrusting. We raden de acclimatisatie aan naar Mutinda lookout zodat u beter acclimatiseert om de grote hoogtes van de bergen van de maan te trotseren. Na afloop kunt u met trots zeggen dat u de hoogste bergketen van Afrika heeft beklommen en dat kunnen maar weinig andere mensen zeggen!

Dagtocht Rwenzori gebergte

Voor mensen die weinig tijd hebben maar toch de landschappen van het gebergte willen ontdekken, zijn er ook dagtochten te organiseren. Het pad meandert langs de Muyambuli rivier door een ongerept stuk regenwoud dat de voet van het gebergte bedekt. Voor vogelliefhebbers is dit een mooie wandeling waar veel endemische vogelsoorten te spotten zijn zoals de zeldzame Rwenzori Turaco. De wandeling duurt ongeveer zes uur en er wordt een lekkere lunch onderweg verzorgd.

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar het Rwenzori gebergte? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips