Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Pian Upe Wildlife Reserve

Hoogtepunten

Pian Upe

Wildlife Reserve

Het prachtige Pian Upe Game Wildlife Reserve is een verborgen juweeltje in Oeganda dat wacht om ontdekt te worden! Als je op zoek bent naar een ongerepte en avontuurlijke safari-ervaring, dan is dit de perfecte bestemming voor jou.

Pian Upe Game Reserve is gelegen in het oosten van Oeganda, in de Karamoja regio tussen Sipi Falls en Moroto. Het heeft een oppervlakte van meer dan 2.788 vierkante kilometer. Pian Upe wordt omgeven door prachtige bergen en heuvels, waaronder de Moroto-bergen in het westen en het Pian Upe-gebergte in het oosten. Deze bergachtige landschappen voegen een schilderachtige dimensie toe aan het reservaat en bieden mogelijkheden voor wandelsafari’s en panoramische vergezichten. Het reservaat wordt doorkruist door verschillende rivieren en waterbronnen, zoals de Kadam-rivier en de Matheniko-rivier. Deze waterlichamen trekken niet alleen wilde dieren aan, maar bieden ook een essentiële bron van water in dit droge gebied.

Dit uitgestrekte natuurgebied herbergt een verbazingwekkende verscheidenheid aan wilde dieren en biedt een unieke kans om enkele van Afrika’s meest iconische dieren in het wild te spotten. Naast de Rotschild giraffes, leeuwen, luipaarden en buffels leven in dit park ook dieren die niet – of weinig voorkomen in andere delen van Oeganda, zoals de Roan Antilope, Eland gazellen, struisvogels, Klipspringer, Reebok, Serval katten, en Cheetahs.

Pian Upe wordt door minder dan 1% van alle toeristen bezocht en de kans is dan ook groot dat u dit park voor u alleen zult hebben. De wegen door het park zijn echter slecht onderhouden en u kunt uw safari’s niet altijd per auto doen. Als dat het geval is hoeft u niet te treuren, want u kunt altijd een wandelsafari maken. Die zijn fantastisch!

Activiteiten in Pian Upe

Wandel en jeepsafari's

Hieronder een overzicht van activiteiten die Matoke Tours hier onderneemt:

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

UIT LIEFDE VOOR AFRIKA

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!