Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Kidepo Valley

Hoogtepunten

Kidepo Valley

Nationaal Park

Het Kidepo Valley Nationaal Park is het meest afgelegen Oegandese wildpark in het uiterste noordoosten van het land, grenzend aan Zuid-Sudan en Noordwest-Kenia, op ruim 12 uur rijden vanaf Kampala (ook per vliegtuig bereikbaar). Glooiende savannes, onderbroken door rotspartijen (‘kopjes’) en in de verte loodrechte granieten bergen, geven het park landschappelijk de fraaiste panorama’s van Oeganda. Tel daarbij het zeer geringe aantal toeristen op en je komt tot een absolute parel die klaar is om ontdekt te worden!

De tv zender CNN plaatst Kidepo Valley als derde beste park in heel Afrika en benadrukt de fotogenieke landschappen, fenomenale wildlife waarnemingen en het onontdekte karakter. Kidepo Valley is één van de weinige parken waar men echt in alle rust kan genieten van de natuur en het wildleven. Met een gemiddelde van 16 bezoekers per dag is de kans klein dat er veel andere toeristen aanwezig zijn.

De hoogteverschillen in het park leveren niet alleen prachtige uitzichten op, maar ook zeer uiteenlopende plantensoorten, met als gevolg dat de diversiteit van diersoorten in dit park uitzonderlijk groot is. Sommige dieren treft men nergens anders in Oeganda zoals de grootoorvos, gestreepte hyena, aardwolf, caracal, jachtluipaard en wilde hond. Uiteraard zijn ook leeuwen, luipaarden en olifanten aanwezig en kent het park een verbluffend aantal van 463 vogelsoorten.

Activiteiten in Kidepo Valley

Jeepsafari's en wandelsafari's

Op safari gaan in Kidepo Valley betekent exclusiviteit. Hier reis je nog alleen door de savannevlaktes en kom je slechts zo nu en dan een andere toerist tegen. Landschappelijk gezien is Kidepo Valley het mooiste park in Oeganda. Het is heel wat uren reizen om er te komen, maar eenmaal in Kidepo zelf, geniet de reiziger van oogverblindende landschappen en rust. Dit is Afrika op haar best! 

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

UIt liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!