9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Kidepo Valley

Hoogtepunten

Kidepo Valley

Nationaal Park

Het Kidepo Valley Nationaal Park is het meest afgelegen Oegandese wildpark in het uiterste noordoosten van het land, grenzend aan Zuid-Sudan en Noordwest-Kenia. Glooiende savannes, onderbroken door rotspartijen (‘kopjes’) en in de verte loodrechte granieten bergen, geven het park landschappelijk de fraaiste panorama’s van Oeganda. Tel daarbij het zeer geringe aantal toeristen op en je komt tot een absolute parel die klaar is om ontdekt te worden!

De tv zender CNN plaatst Kidepo Valley als derde beste park in heel Afrika en benadrukt de fotogenieke landschappen, fenomenale wildlife waarnemingen en het onontdekte karakter. Kidepo Valley is één van de weinige parken waar men echt in alle rust kan genieten van de natuur en het wildleven. Met een gemiddelde van 16 bezoekers per dag is de kans klein dat er veel andere toeristen aanwezig zijn.

De hoogteverschillen in het park leveren niet alleen prachtige uitzichten op, maar ook zeer uiteenlopende plantensoorten, met als gevolg dat de diversiteit van diersoorten in dit park uitzonderlijk groot is. Sommige dieren treft men nergens anders in Oeganda zoals de grootoorvos, gestreepte hyena, aardwolf, caracal, jachtluipaard en wilde hond. Uiteraard zijn ook leeuwen, luipaarden en olifanten aanwezig en kent het park een verbluffend aantal van 463 vogelsoorten.

Activiteiten in Kidepo Valley

Jeepsafari's en wandelsafari's

Op safari gaan in Kidepo Vally betekent exclusiviteit. Hier reis je nog alleen door de savannevlaktes en kom je slechts zo nu en dan een andere toerist tegen. Landschappelijk gezien is Kidepo Valley het mooiste park in Oeganda. Het is heel wat uren reizen om er te komen, maar eenmaal in Kidepo zelf, geniet de reiziger van oogverblindende landschappen en rust. Dit is Afrika op haar best! 

Game Drive met 4wd Landcruiser

Kidepo Valley ontleent zich uitstekend voor lange safari’s met een 4WD Landcruiser. Op zoek naar leeuwen, olifanten, de grootoorvos, cheeta en nog veel meer diersoorten. De dieren in het park zijn voornamelijk actief tijdens de vroege ochtend of in de late namiddag. Met een ranger kunt u vroeg in de ochtend het park in trekken om te zien hoe de dieren langzaam ontwaken. De landschappen in Kidepo Valley zijn zeer uitgestrekt, waardoor men vrijwel overal in het park een 360 graden panorama view geniet. Een bezoek aan Kidepo Valley National Park komt pas goed tot zijn recht met drie overnachtingen, zodat u de verschillende safaritracks kunt gaan verkennen en een compleet beeld krijgt bij van dit fenomenale park.

Safari wandeling

Tijdens de safariwandeling loopt u over de savannes en geniet u van de rust, de bushgeluiden en uiteraard gaat u op zoek naar de verschillende diersoorten. U loopt tussen de borassus palmen en langs de ‘seasonal rivers’. U kunt hier oog-in-oog komen te staan met buffels, olifanten, zebra’s, imapala’s, cheetahs en zelfs leeuwen. Gelukkig is er een goed getrainde en bewapende ranger (van de Uganda Wildlife Authority) die u begeleidt.

Bezoek Hotsprings

Kanangorok hotsprings betekent plek van de zwarte stenen. Op weg naar de hot springs kunnen we met een beetje geluk struisvogels, schildpadden en zebra’s zien. Rijdend langs palmbomen en de rivier kom je na 11 kilometer uit bij een kleine collectie natuurlijke hot springs! Hier kan onder begeleiding een natuurwandeling worden gemaakt. De kanangorok warmwaterbronnen zijn ongeveer 50 °C heet. De lokale bevolking gelooft dat het water van de kanangorok warmwaterbronnen enkele genezende krachten of spirituele reiniging bevat.

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

UIt liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!