Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Murchison Falls

Hoogtepunten

Murchison Falls

Nationaal Park

Het Murchison Falls National Park is het grootste Oegandese wildpark en wordt door de machtige rivier de Nijl in tweeën gespleten. Het ligt in het Noordwesten van Oeganda, op circa zeven uur rijden van Kampala. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwestelijk deel tot vlakke savannes in het noordwesten. Murchison Falls is door haar ligging aan de Nijl een van de groenste parken van Afrika!

De Nijl

Misschien wel het meest indrukwekkende wat de Nijl overkomt op haar lange tocht vanaf het Victoria meer tot aan de Middellandse zee, zijn de Murchison watervallen. De langste rivier ter wereld stort zich hier over een breedte van nog geen zes meter explosief in een wolk van bruisend wit water naar beneden. Het 3860 km² grote park is genoemd naar de Murchison watervallen, die weer genoemd zijn naar de Schot Roderick Murchison, oprichter van de Royal Geographical Society. Het park wordt ook wel Kabalega Falls National Park genoemd. Tijdens het regime van Idi Amin werden de nationale parken omgedoopt naar de Afrikaanse namen. In het park bevinden zich Rothschild-giraffen, nijlpaarden, nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen (waaronder de ‘Ugandan Cob’) en vele tropische vogelsoorten (450 soorten, waaronder de schoenbekooievaar).

Activiteiten in Murchison Falls

Jeep- wandel en bootsafari's

Murchison Falls is het park met misschien wel de meeste excursie mogelijkheden. De rivier de Nijl stroomt dwars door het park, waardoor er naast jeepsafari’s ook diverse bootsafari’s mogelijk zijn. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!