Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Jinja

Hoogtepunten

Jinja

De oorsprong van de Nijl!

Jinja is een stad in het oosten van Oeganda. Hier ligt de oorsprong van de Nijl op een steenworpafstand van het Victoriameer. Fijne lodges aan de Nijl, prachtige tropische natuur en een breed scala aan activiteiten maken deze plaats tot een afwisselende stop tijdens een reis door Oeganda! Jinja staat wereldwijd bekend om het raften. Bijna nergens in de wereld zijn de stroomversnellingen zo krachtig als hier op de Nijl.

Voor de komst van de Europeanen was Jinja een klein vissersdorpje aan de bronnen van de machtige rivier de Nijl, waar in de 19e eeuw verschillende ontdekkingsreizigers naar op zoek zijn geweest. Uiteindelijk was het John Hanning Speke die deze via verschillende omwegen als eerste Europeaan heeft ontdekt. Met de komst van de Britse koloniale overheersing in 1906 begon Jinja te groeien als handelscentrum en werd het een belangrijke oversteekplaats naar Kenia. Toen gaandeweg de 20ste eeuw de spoorlijn tussen Kampala en Mombasa werd aangelegd kwamen er velen Indiërs en Europeanen naar Jinja. Door de spoorlijn en de Owen Falls dam vierde Jinja zijn hoogtijdagen als industriële hoofdstad van Oeganda. Vandaag de dag heeft Jinja een levendig centrum en kan vooral in de buitenwijken de koloniale geschiedenis nog worden ervaren. Door de jaren heen is het toerisme enorm gegroeid en een belangrijke inkomstenbron voor de lokale bevolking geworden.

Activiteiten in Jinja

Raften en andere avonturen!

Jinja wordt niet voor niets de avonturenhoofdstad van Oeganda genoemd. De bronnen van de Nijl staan garant voor tal van avontuurlijke activiteiten! Maar ook rustigere activiteiten zoals wandelen , paardrijden en varen kunnen hier ondernomen worden. 

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Jinja? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!