Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Entebbe

Hoogtepunten

Entebbe

Genieten bij het grootste meer van Afrika

Vliegt u naar Oeganda, dan start uw avontuur in Entebbe. Deze stad aan het Victoriameer is echter veel meer dan alleen de overnachtingsplaat van waaruit u naar de nationale parken van Oeganda reist! Het is een heerlijke plek om bij te komen van de heenreis, maar vormt ook dé uitvalsbasis voor relaxen aan het water, verse vis eten in een van de restaurantjes of een tropische verlenging op de Ssese eilanden. Ideaal voor reizigers die hun reis ontspannend willen afsluiten of rustig willen beginnen.

Veel mensen kunnen niet om de naam Entebbe heen zonder te denken aan het gijzelingsdrama dat zich in 1976 op de luchthaven van de stad voltrok. Een Air France-vliegtuig, dat oorspronkelijk naar Parijs zou vliegen, werd door kapers naar Entebbe gedirigeerd, wat resulteerde in een internationale operatie om de meer dan 200 Israëlische passagiers in veiligheid te brengen. Hoewel deze gebeurtenis onlosmakelijk verbonden blijft met de stad, heeft Entebbe het beladen imago steeds meer van zich afgeschud. Het resultaat is een levendige doch rustige plek aan het Victoriameer, compleet met lokale restaurantjes, prachtig gelegen accommodaties en unieke activiteiten. Langzaamaan gaan steeds meer toeristen Entebbe ontdekken, en met goed recht!

Activiteiten in Entebbe

Van bootcruises tot zeldzame vogels spotten in het moeras!

Enkele mogelijkheden uitgewerkt

Van een aantal activiteiten die vanuit Entebbe mogelijk zijn hebben we een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in Oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!