9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Entebbe

Hoogtepunten

Entebbe

Genieten bij het grootste meer van Afrika

Vliegt u naar Oeganda, dan start uw avontuur in Entebbe. Deze stad aan het Victoriameer is echter veel meer dan alleen de overnachtingsplaat van waaruit u naar de nationale parken van Oeganda reist! Het is een heerlijke plek om bij te komen van de heenreis, maar vormt ook dé uitvalsbasis voor relaxen aan het water, verse vis eten in een van de restaurantjes of een tropische verlenging op de Ssese eilanden. Ideaal voor reizigers die hun reis ontspannend willen afsluiten of rustig willen beginnen.

Veel mensen kunnen niet om de naam Entebbe heen zonder te denken aan het gijzelingsdrama dat zich in 1976 op de luchthaven van de stad voltrok. Een Air France-vliegtuig, dat oorspronkelijk naar Parijs zou vliegen, werd door kapers naar Entebbe gedirigeerd, wat resulteerde in een internationale operatie om de meer dan 200 Israëlische passagiers in veiligheid te brengen. Hoewel deze gebeurtenis onlosmakelijk verbonden blijft met de stad, heeft Entebbe het beladen imago steeds meer van zich afgeschud. Het resultaat is een levendige doch rustige plek aan het Victoriameer, compleet met lokale restaurantjes, prachtig gelegen accommodaties en unieke activiteiten. Langzaamaan gaan steeds meer toeristen Entebbe ontdekken, en met goed recht!

Activiteiten in Entebbe

Van bootcruises tot zeldzame vogels spotten in het moeras!

Uganda Wildlife Education Centre

Het Uganda Wildlife Education Centre, zoals Entebbe Zoo officieel heet, is een centrum waar het redden, in stand houden en rehabitueren van bedreigde diersoorten als een missie wordt gezien. Er zijn verschillende activiteiten die u kunt ondernemen in het centrum die inkomen genereren voor het centrum.

Kijkje achter de schermen

Met een bezoek aan de Entebbe Zoo neemt u een kijkje achter de schermen.  Onder begeleiding van de dierenverzorgers van het Uganda Wildlife Education Centre krijgt u niet alleen uitleg over de verzorging van de dieren, maar wordt u ook de mogelijkheid geboden om de dieren te ontmoeten en te voeren. Leer hoe de gezondheid van de dieren in het oog wordt gehouden, wat voor gedrag de dieren vertonen en hoe dit te rapporteren. Een zeer leerzame en interessante ervaring voor jong en oud!

Chimpanzee close up experience

De Chimpanzee close up experience is een geweldige ervaring voor mensen die van primaten houden. Het vindt plaats in het Uganda Wildlife Education centre. Dit centrum wordt bewoond door getraumatiseerde chimpansees. U kunt hier samen met de chimpansees een wandeling maken in een afgeschermd natuurgebied binnen het Education Centre. Sommige chimps zullen uw hand vastpakken of zelfs op uw rug klimmen!! Een bijzondere en zeldzame beleving waarbij u dus fysiek contact maakt met de chimpansees. Let op: u heeft hier speciale vaccinaties voor nodig, vraag daarvoor het vaccinatie formulier bij ons op.

Boottocht op zoek naar Schoenbekooievaar in Mabamba Swamp

Vogelaars kunnen in Oeganda hun hart ophalen door de aanwezigheid van een breed scala aan gevederde dieren. Eén van de meest bijzondere vogels van dit gebied in zonder meer de Schoenbekooievaar, welke opvalt door zijn opvallende snavel en grijsblauwe voorkomen. Er leven nog maar een paarduizend schoenbekooievaars in Oost- en Centraal-Afrika, waaronder in Mabamba Swamp in Oeganda. Het moeras is bereikbaar per motorboot vanuit Entebbe en biedt u, naast het zien van deze bedreigde diersoort, ook de mogelijkheid om talloze andere waterdieren te spotten.

Bootcruise op het Victoria meer

Entebbe is ontstaan door de aanwezigheid van het Victoria meer, welke haar Oegandese wateren deelt met Tanzania en Kenia. Een meer van ruim 70.000 vierkante kilometer, klinkt dat op zichzelf al niet interessant genoeg? Bevaar dan een gedeelte van het meer per boot! Lake Victoria staat garant voor een onevenaarbare zonsondergang die het water doet schitteren in het oranje licht, welke het beste vanaf een boot kan worden ervaren. Naast deze cruise bij zonsondergang is er voor fijnproevers een speciale kaas-en-wijn-cruise te maken; een ideaal moment om te toasten op de afloop van een geslaagde reis!

Ssese eilanden

De Ssese eilanden is een archipel in het Victoriameer dat bestaat uit maar liefst 84 eilanden. De kleine eilanden zijn niet bewoond maar de grotere eilanden zoals Bugala en Bulago Island zijn geschikt om te verblijven na een intense safari door Oeganda. Bulago eiland is het dichtst gelegen bij Entebbe en Kampala en is goed te bereiken middels een korte boottransfer. De omgeving is bebost en groen en heeft een tropische uitstraling door de palmbomen aan het strand. Visserij is de belangrijkste bron van inkomsten voor de lokale bevolking. De overheerlijke Nijlbaars zal dan ook zeker op het menu staan. Doordat de eilanden zo dicht bebost zijn vindt u hier een breed scala aan vogelsoorten, maar liefst 300! Bulago eiland is dan ook perfect voor een tropische verlenging binnen Oeganda.

Botanische tuinen

Exotische vogels, weelderige flora, termietenheuvels en apen: welkom in de Nationale Botanische Tuinen van Oeganda! Het gebied bestaat al sinds begin 20ste eeuw en is onderverdeeld in verschillende gebieden, waaronder een regenwoudzone. Wandel over de onverharde paden en ga op zoek naar onder andere neushoornvogels en franjeapen. Ook vormen de tuinen de habitat van maraboes, de karakteristieke ooievaars die omwille van hun onaantrekkelijke uiterlijk massaal werden vergiftigd en opgeruimd voorafgaand aan een staatsbezoek van de Britse koningin Elizabeth in 2007. Een bezoek aan een Oegandese stad is niet compleet zonder de maraboe gezien te hebben! Bezoekt u de botanische tuinen in de maand november, dan maakt u kans om het Milege Music Festival mee te maken, georganiseerd door een Oegandese Afrojazzband.

Sportvissen op het Victoria meer

Op een fantastische locatie, midden op het Victoria meer, bent u omgeven door vogels, dieren en de stilte. Sportvissen is een ontspannende en rustgevende activiteit en een welkome afwisseling op de hobbelige safari’s. Er wordt gevist vanaf een boot en u krijgt de kans om een van de meest onstuimige roofvissen aan de haak te slaan, de Nijlbaars!

Enkele mogelijkheden uitgewerkt

Van een aantal activiteiten die vanuit Entebbe mogelijk zijn hebben we een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in Oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!